Japanski restoran služi miso ramen sa kornetom punim fila za tortu!?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.933
Japanski restoran dobija veliku pažnju zbog svog jedinstvenog jela Miso ramen koji dolazi sa filovanim kornetom koji se topi u sredini činije.

Ako biste napravili listu sastojaka za koje mislite da najbolje dopunjuju Miso ramen, fil za tortu od mleka i čokolade verovatno ne bi bila na vrhu. Ali to samo dokazuje da niste gurmanski vizionar, kao ljudi u Frankenu, restoranu u Osaki u Japanu.

Franken je 4. januara počeo da prodaje svoje jedinstveno slatko-kiseli crveni miso ramen jelo sa mekim kornetom koji se topi u njemu. Očigledno su prošli kroz mnoge vrste deserta, a fil za tortu je bilo neočekivano kompatibilno sa jelom ramena.

ice-cream-miso-ramen-750x500.jpg

Ne verujem, i ne bih ni da probam.

Da li je neko mešao takve stvari, ljuto, slano i slatko?

Japanski restoran dobija veliku pažnju zbog svog jedinstvenog jela Miso ramen koji dolazi sa filovanim kornetom koji se topi u sredini činije.

Ako biste napravili listu sastojaka za koje mislite da najbolje dopunjuju Miso ramen, fil za tortu od mleka i čokolade verovatno ne bi bila na vrhu. Ali to samo dokazuje da niste gurmanski vizionar, kao ljudi u Frankenu, restoranu u Osaki u Japanu.

Franken je 4. januara počeo da prodaje svoje jedinstveno slatko-kiseli crveni miso ramen jelo sa mekim kornetom koji se topi u njemu. Očigledno su prošli kroz mnoge vrste deserta, a fil za tortu je bilo neočekivano kompatibilno sa jelom ramena.

Pogledajte prilog 1092870

Ne verujem, i ne bih ni da probam.

Da li je neko mešao takve stvari, ljuto, slano i slatko?
Tajlandska kuhinja se zasniva na ravnoteži tih ukusa + kiselo i stvorili su jedno od mojih oniljenih jela Pad-thai.
Naravno potrebno je naći balans, azijatske kuhinje ga uglavnom imaju pošto im je to tradicija i meni to leži.
Ali teško da bih u domaćim uslovima mixovao sarmu sa baklavom naprimer.
Sladoled sa slanom karamelom ili čokoladu sa morskom solju opet bih,pošto je to fenomenalno.
Dakle može ako ima smisla.

A lubenica sa sirom
ima i to. Stave lubenicu, dinju, groždje i sir na tanjir kao meze

Tajlandska kuhinja se zasniva na ravnoteži tih ukusa + kiselo i stvorili su jedno od mojih oniljenih jela Pad-thai.
Naravno potrebno je naći balans, azijatske kuhinje ga uglavnom imaju pošto im je to tradicija i meni to leži.
Ali teško da bih u domaćim uslovima mixovao sarmu sa baklavom naprimer.
Sladoled sa slanom karamelom ili čokoladu sa morskom solju opet bih,pošto je to fenomenalno.
Dakle može ako ima smisla.
očigledno za njih ima. Meni je rtotalno čudno i odbojno. Inače ne volim to slako-kuselo-ljuto što se često radi u azijskoj kuhinji

dinja sa prsutom npr.

u velikom narodnom kuvaru imas jelo zove se piletina sa dunjama...domace jelo, staro, ide secer i piletina i dunje. pa ti vidi.

saran sa suvim sljivama i lukom. suve sljive su slatke.

ja volim i mlado prasece pecenje sa dzemom od sljiva, ali da ima kozice dzem, da nisu oguljene sljive...preukusno je.

dakle imamo i mi ispada u tom pravcu, a ne samo azijati.

ja mogu da jedem slatko- slano, kiselo, ljuto u istom jelu. :mrgreen:

obozavam kinesku kuhinju.

kao klinci smo jeli cips sa eurokremom...:lol:

Back