Japan razmišlja o ČETIRI RADNA DANA nedeljno

gost 41782

Elita
Poruka
19.642

Japan razmišlja o ČETIRI RADNA DANA nedeljno​

1618223824883.png

Japan razmišlja da uvede radnu nedelju od četiri dana kako bi poboljšao kvalitet života ljudi, saopštili su zvaničnici.
Nadaju se da će ova šema takođe unaprediti i turizam u zemlji koja se bori sa pandemijom koronavirusa i koja je već dobro poznata po teškom radu i nepreglednim radnim satima.

Katsunobu Kato, šef kabineta japanskog premijera, kazao je da razmišlja o uvođenju tri slobodna radna dana nedeljno, odnosno, o produženom vikendu, prenosi Kurir.

Važno je promovisati različite radne stilove kako bi se balansirao život i posao, rekao je.

Osim toga, Japanci će sami moći da odluče koja tri dana će im biti slobodna. Kato je istakao da bi tokom ta tri dana građani mogli da se posvete deci, starijima ili zdravlju.

Nadaju se da bi Japanci mogli više da putuju, što će pomoći domaći turizam, ali i da se duže zadržavaju na određenim poslovima, umesto da često daju otkaze, prenosi Dejli mejl.

Japanska divizija Majkrosofta nedavno je objavila rezultate probnog eksperimenta sa četvorodnevom radnom nedeljom, a ono što jeste iznenađujuće jeste da je produktivnost skočila čak 40 odsto.

Sa druge strane, pojedinci smatraju da bi tri slobodna dana nedeljno mogla da dovedu do smanjivanja plata, a da bi poslodavci mogli da povećaju broj radnih sati tokom preostalih radnih dana.

Izvor: Kurir, BIZLife

Foto: Beta/AP

Koliko je idealno radnih sati nedeljno? Koliko radnih dana?
Ja mislim da je najidealnije 4*10 sati.

srpski privatnik prizeljkuje 8 radnih dana

da mu neko radi 11 sati , pa da odmori 10 sati - pa o5 na posao

Ne samo srpski, već i slovenački

Imam drugaricu radi za Slovence nema realno dan odmora ( sem praznika) .. prošle godine zvanično 12 dana odmora, svih 12 radnih , još joj umanji platu za tih 12 dana jer je bila na "odmoru"

Gori su od Srba

sigurno nisu gori, jer za pocetak placaju vise.....

Ni to.. oni najgore plaćaju zaposlene , gore od Srba , a tek što gledaju da minimalno zaposle ljudi .

Kaže za povišicu od 15% natezali se tri meseca , a obim posla 4X porastao .. samo obećavaju po principu štap i šargarepa ..

Za istu firmu u BiH radio neki lik ( Bošnjak) ubrzo prešao u srpsku firmu u BiH i evo već par godina tamo.

Opšte poznato da Slovenci najmanje plaćaju zaposlene i najviše izvlače novca

Ni to.. oni najgore plaćaju zaposlene , gore od Srba , a tek što gledaju da minimalno zaposle ljudi .

Kaže za povišicu od 15% natezali se tri meseca , a obim posla 4X porastao .. samo obećavaju po principu štap i šargarepa ..

Za istu firmu u BiH radio neki lik ( Bošnjak) ubrzo prešao u srpsku firmu u BiH i evo već par godina tamo.

Opšte poznato da Slovenci najmanje plaćaju zaposlene i najviše izvlače novca
da je tako kao sto ti govoris ne bi nasi ljudi isli u Sloveniju vec bi bilo obrnuto....

da je tako kao sto ti govoris ne bi nasi ljudi isli u Sloveniju vec bi bilo obrnuto....

Gore su drugi uslovi, ali i tamo se ne zna koliko za isti posao plaćaju Sovenca a koliko Čifura

Imaš o njima ulepšanu predstavu , a ako ćemo iskreno od svih "zapadnjaka" oni su najgori za radnike na tlu Srbije , čak su i Hrvati bolji ( poznat je moj stav o njima) ..

Gore su drugi uslovi, ali i tamo se ne zna koliko za isti posao plaćaju Sovenca a koliko Čifura

Imaš o njima ulepšanu predstavu , a ako ćemo iskreno od svih "zapadnjaka" oni su najgori za radnike na tlu Srbije , čak su i Hrvati bolji ( poznat je moj stav o njima) ..
nemam nikakvu ulepsanu sliku nicega nego mi realnost govori o slici

mozes da ponavljas do sutra istu pricu ne vidim Slovence u Srbiji da crnce

.....a imam i rodbine u Sloveniji koji veoma lepo zive a gazda nikad bolji na poslu......

nemam nikakvu ulepsanu sliku nicega nego mi realnost govori o slici

mozes da ponavljas do sutra istu pricu ne vidim Slovence u Srbiji da crnce

.....a imam i rodbine u Sloveniji koji veoma lepo zive a gazda nikad bolji na poslu......

Veruj šta hoćeš .. ali očigledno se ne krećeš u poslovnim krugovima pa da znaš ko je kakav poslodavac

ja sam dobro procitala ali ti nisi nigde napisala da mislim na Slovenca U SRBIJI.

sto takodje ne verujem da moze da bude gore od Srba.....

Treba ti nacrtati?

Ne lupetaj molim te .

Kao što ti napisah moja drugarica nema normalan odmor a radi već tri godine .. a sve je "po zakonu" .

Kada je 18.19,17, 15 radnih dana uredno se udbije po par stotina dinara od plate .. ali zato kada su 22 ili 23 nema par stotina više na potpisanih 20 radnih dana -- a tek kako su ih fintali za povišicu, formiraju ulazne cene u Slo i oni ovde što više rade, sve manje razlike u ceni prave .. kako povećaju prodaju, tako im se povećaju ulazne cene ..

Imali su ideju da dok ne pokriju trošak otvaranja firme i prvih 6 meseci poslovanja ne podižu plate .. da im zaposleni odplate sav trošak radeći za mizeriju .

Da ti ne kažem da su njenim kolegama smanjili platu onda kada su dobili zastupništvo svetskog brenda .. dok su ovi stvarali mrežu kada dođe predstavnik tog brenda sve bilo ok, kad im je rečeno da će dobiti zastupništvo, odmah put Bgd i smanjenje plate .. ostvarili cilj .. njoj nisu jer je i njih bilo sramota da je manje plaćaju.

Treba ti nacrtati?

Ne lupetaj molim te .

Kao što ti napisah moja drugarica nema normalan odmor a radi već tri godine .. a sve je "po zakonu" .

Kada je 18.19,17, 15 radnih dana uredno se udbije po par stotina dinara od plate .. ali zato kada su 22 ili 23 nema par stotina više na potpisanih 20 radnih dana -- a tek kako su ih fintali za povišicu, formiraju ulazne cene u Slo i oni ovde što više rade, sve manje razlike u ceni prave .. kako povećaju prodaju, tako im se povećaju ulazne cene ..

Imali su ideju da dok ne pokriju trošak otvaranja firme i prvih 6 meseci poslovanja ne podižu plate .. da im zaposleni odplate sav trošak radeći za mizeriju .

Da ti ne kažem da su njenim kolegama smanjili platu onda kada su dobili zastupništvo svetskog brenda .. dok su ovi stvarali mrežu kada dođe predstavnik tog brenda sve bilo ok, kad im je rečeno da će dobiti zastupništvo, odmah put Bgd i smanjenje plate .. ostvarili cilj .. njoj nisu jer je i njih bilo sramota da je manje plaćaju.
ne moras da budes tako nevaspitana.......jedino ko lupeta ovde si ti......

znas jedan slucaj i ti si celu slovenacku naciju obelezila.......

ne moras da budes tako nevaspitana.......jedino ko lupeta ovde si ti......

znas jedan slucaj i ti si celu slovenacku naciju obelezila.......

Ženo ili šta li si već tema je Japan, ti si se nakačila da braniš Slovence , kao da su ti rod najrođeniji, ja sam ih pomenulu samo u kontekstu propagandiste koji na svakoj gtemi dođe da opljune Srbe , pa eto da se ispriča da ima još istih ili gorih u našoj državi , na osbovu iskustva

10 postova se sa robom naganjavam da ti objasnim da je to nečije iskustvo i da nije ništa bolje od iskustva sa Srbima poslodavcima, a ti bi da dokažeš drugaćije

Poslednja izmena od moderatora:

Back