James Cameron's Avatar

Au sto sam se razocarao,verovatno sam mnogo ocekivao obzirom koliko je hvaljen.
Pravi globaster gde je produkcija odlicna, kamera, zvuk, scenski efekti, 3D.
Prica je tako tanka i neubedljiva da je morala da se dopunjava prirodom i zivotinjama sa Pandore. (po motivima japanskih crtaca)
Otprilike pokupio je ideje i delove iz jedno pet filmova od ratnih do mitskih ,pa posto to nije imalo smisla smestiti na Zemlju smestio je na drugu planetu tj. mesec, pri tom se i ne trudeci da izbegne klisee tih filmova.

Prica je tako tanka i neubedljiva da je morala da se dopunjava prirodom i zivotinjama sa Pandore. (po motivima japanskih crtaca)
Otprilike pokupio je ideje i delove iz jedno pet filmova od ratnih do mitskih ,pa posto to nije imalo smisla smestiti na Zemlju smestio je na drugu planetu tj. mesec, pri tom se i ne trudeci da izbegne klisee tih filmova.

Kojih pet? z;)

Da zaista kojih pet filmova?
Svako ima pravo na misljenje, ali moram da te pitam dok si bio u bioskopu, gde si ti uopste gledao...???

Pogledao sam fim juce i evo da vam iznesem svoje misljenje.
Prvi put sam gledao nesto u 3D i efekat je ocaravajuci , treba malo da se naviknes ali stvarno vrijedi i mislim da ce u buducnosti sve vise filmova da se pravi na ovaj nacin ako ni zbog cega drugoga onda zbog piraterije ( jao nama tada ).Par puta sam pokusao da dodirnem ona mala prozirna stvorenja ( podsecaju na meduze ) stvarno fenomenalno izgleda film kada se ovako snima. Zapanjujuce, zadivljujuce, Fantasticno.

Sto se tice vizuelnog dozivljaja nije potrebno trositi rijeci 10 +
Sto se tice price e to je vec na prvi pogled jasno da smo imali priliku da gledamo KAUBOJSKI FILM U 2154 GODINI ( kako znam da je 2154 pa gledao na onom njegovom logu kad je snimao kamerom sta pise i pise 2154).
Znaci klasicna (western prica) sa (indijancima), domorodcima ( koji su u stvari na jedan nama nikada shvatljiv nacin povezani u jedan veliki zivi organizam a koji je zapravo cijeli planet) -narodom koji tu zivi jer je to njegov planet,zlom korporacijom, dobrim bivsim vojnikom ( plavi mundiri) koji se zaljubi i proradi mu savjest, suprostavi se svojima to jest izda svoju rasu , oni pobjede ( tako i treba u filmu ali rijetko kada se to desava u zivotu ) aaaaaaaaa kako romanticno :-). Trebali su ovo da puste za Valentinovo bio bi jos uspesniji.Klasicna tema od kada je covjeka i vijeka sukob civilizacija, naroda, rasa, kultura, relgija, istorija , shvatanja i td..
Uvijek aktuelna i tako ce vjerovatno i biti dok bude covjecanstva. Znaci tema koju ste do sada vjerovatno gledali kroz milion filmova samo predstavljenu na milion nacina.
Necu previse pricati o klasicnim porukama koje se iscitavaju iz filma tipa nerazumjevanje , beskrupolozna eksploatacija i td...
Sve u svemu ja sam zadovoljan ocjena 9.

Znaci moja preporuka idite gledajte film jer ima dosta toga da se vidi sto do sada niste mogli da vidite naravno mislim na efekte i prizore u samom filmu.
Ako ocekujete neku nevjerovatno ispricanu pricu koju do sada niste ni u ludilu mogli da zamislite nemoj te se nadati toga tamo nemaaaa.
I da obavezno i samo bioskop , ne gledajte kuci film !!!!!!!!
Inace cijena karte je bila a gledao sam skoro mjesec dana nakon premijere iznosila ravno 6KM ili 3 evra
3D 3D I SAMO 3D TO JE BUDUCNOST !!!!! SVE DRUGO JE SRANJE !

Poslednja izmena:
Tako je covece, svaka cast na postu...
Svi trebaju da ga gledaju u bioskopu u 3d verziji, inace se gubi smisao...
Osim toga i sam sam se uziveo u film, pokusao sam i sam da dodirnem one duhove sume,(sto lice na meduze). A u onoj sceni kada ih on okuplja da se bore i kad kaze ".. This is our land", onda oni viknu ratni poklic, a ja se uziveo pa poceo da vicem i ja, koji blam, pola bioskopa se okrenulo da me gleda...

Citala sam clanak u presu ili nekim drugim novinama i malo je falilo da eksplodiram. Ne secam se imena, ali jedna zena - psihijatar po zanimanju, prica o Avataru i kako on izaziva depresiju kod ljudi. To je idealizovana prica sa prikazom nestvarnog, bajkovitog zivota, pa ona poziva na suicid jer je svet u kome zivimo tako strasan pa neki to ne mogu da izdrze. I predlozeno je da "uznemirujuci" delovi filma budu cenzurisani. Srbi nisu spremni za ovakve filmove. U istu grupu svrstan je i LOTR.

Ko je ovo napisao ocito nikad nije citao ni gledao nista, pa ni same bajke, koji su najbajkovitija dela, pa ih niko ne cenzurise, a jos se plasiraju maloj deci. Ne znam da li je neko cuo nesto o ovoj prici, ali mene je bas iznerviralo.

A posle filma sam se osecala, manje-vise normalno. Avatar nije savrsen ali nije ni los. Efekti su naravno na nivou.

Citala sam clanak u presu ili nekim drugim novinama i malo je falilo da eksplodiram. Ne secam se imena, ali jedna zena - psihijatar po zanimanju, prica o Avataru i kako on izaziva depresiju kod ljudi. To je idealizovana prica sa prikazom nestvarnog, bajkovitog zivota, pa ona poziva na suicid jer je svet u kome zivimo tako strasan pa neki to ne mogu da izdrze. I predlozeno je da "uznemirujuci" delovi filma budu cenzurisani. Srbi nisu spremni za ovakve filmove. U istu grupu svrstan je i LOTR.

Ko je ovo napisao ocito nikad nije citao ni gledao nista, pa ni same bajke, koji su najbajkovitija dela, pa ih niko ne cenzurise, a jos se plasiraju maloj deci. Ne znam da li je neko cuo nesto o ovoj prici, ali mene je bas iznerviralo.

A posle filma sam se osecala, manje-vise normalno. Avatar nije savrsen ali nije ni los. Efekti su naravno na nivou.

:eek::hahaha::eek::rotf:.....a mislio sam da ne moze nista da me iznenadi.....

E i mene je iznerviralo to u presu... Nemaju pojma..
A danas sam cuo na radiju, dok sam se vozio, da je Vatikan zabranio film, jer smatra da je veoma "Paganski" i da u njemu nisu iskazana osecanja... Koja glupost...
Cuo sam i to da je zaradio do sada preko milijardu i 340 miliona dolara...

POBOGU

Filmski hit Avatar odnio prvu žrtvu

Tajvanac star 42 godine umro je od moždanog udara izazvana prevelikim uzbuđenjem prigodom gledanja mega uspješnog trodimenzionalnog blockbustera Avatar.

Tajvanac koji je inače patio od visokog tlaka izgubio je svijest za gledanja filma u kinu u gradu Hsinchuu. U bolnici je CT mozga pokazao obilno krvarenje. Čovjek je umro 11 dana kasnije, ne povrativši svijest.

»Vjerojatno je da je moždani udar izazvalo preveliko uzbuđenje pri gledanju filma«, rekao je liječnik u bolnici.

List China Times piše da je ovo prvi smrtni slučaj povezan s gledanjem epskog znanstveno-fantastičnog spektakla redatelja Jamesa Camerona.

Nekoliko filmskih internetskih portala objavilo je da se gledatelji znaju žaliti na glavobolje, mučnine i vrtoglavice pri gledanju filmova snimljenih u 3D tehnici.

Roditelji djeci daju imena likova iz Avatara
Moglo se naslutiti da će novi 3D blockbuster izazvati pravu pomamu među obožavateljima, no da će roditelji svojoj djeci početi davati imena likova iz tog filma, to nitko nije očekivao.

Zadrti filmofili požurili su kako bi svojoj novorođenčadi dali imena najdražih likova iz znanstvenofantastičnog spektakla Avatar, pa su tako sada popularna imena poput Neytiri, po uzoru na princezu ratnicu iz naroda Na'vi, kao i gigantskog letećeg bića Toruka.

Još jedno ime koje je posljednjih tjedana postalo iznimno popularno među obožavateljima Avatara diljem Sjedinjenih Američkih Država, u jednakoj mjeri kao i u Velikoj Britaniji je Pandora, što je ujedno i ime izmišljenog planeta u spomenutom filmu.

Do ovog saznanja došla je internetska stranica BlinkBox.com, koja svakodnevno prati uspjeh Avatara, filma koji je u rekordnom roku zaradio milijardu dolara na svjetskim kinoblagajnama, kao i sve vezano za taj film.

"Nakon što film na blagajnama zaradi više od sto milijuna dolara, šanse da roditelji svojoj djeci daju ime po nekom liku iz filma naglo se povećavaju", izjavio je glasnogovornik spomenute internetske stranice.

Dobra je analiza ona koji su postavi tamo na temi film avatar !

Medjutim ono sti mi je sada privuklo paznju i natjeralo me da se zamislim jeste ovaj dio

Genetskim inženjeringom, zemaljski naučnici uspevaju da odgoje Na'vije zasnovane na ljudskoj DNK, u potpunosti nalik stanovnicima Pandore, sa jedinom razlikom što su „bezdušni“ i služe kao telo-surogat u koji se može „učitati“ svest i duh čoveka (odgovarajuće DNK, naravno – ne bismo da preterujemo!). Ovi Na'viji predstavljaju „avatare“, fantome/utvare koje domoroci nazivaju „spavači“, a preko kojih im se „demoni sa onoga sveta“ (tj. ljudi) prikazuju. Zamisao Projekta „Avatar“ jeste da se, preko ovih „tela na daljinsko upravaljanje“, približi domorocima, kako bi se izučio njihov jezik i kultura, ali pre svega kako bi steklo njihovo poverenje, ne bi li se oni „diplomatskim putem“ ubedili da prepuste rudu došljacima

Hm, nesto mi je tu poznato citao sam jednu knjigu ranije a u ostalom i sami znate koliko je to pitanje pristuno u kultura i civilizacijama starih naroda ( ovo sada nema veze sa filmom) u kojoj kada bi smo ovako salgedali stvari postoju vise nego moguce i realne.
Govorim o tome da npr. neka Civilizacija koja je posjetila zemlju i koja ima ovakvu tehnologiju moze na isti nacin da se predstavi nama to jest da se predstavljala!
Mozda ovo nije pravo mjesto za tu raspravu pa necu dalje nista o tome ali eto cisto mi palo na pamet.

Ja idem da gledam u 6D-u. Ne znam ni šta to znači, al ajd. :mrgreen: Nadam se da neće izneveriti. Manje više svestan sam da više nijedna priča ne može biti originalna toliko da bude u potpunosti "nova", bitno je kako je uklopljen film odnosno da li štima. :) A efekti su koliko sam čuo sa svih strana, FENOMENALNI. :mrgreen: Inače, u bioskopu nisam bio ne pamtim pa se radujem kao malo dete. :))))

Evo sad sam nabavio piratsku verziju, sranje...
Ne moze se uopste uporedi sa originalom...
A u filmu ima zaista dosta emocija, ima da se uzivis u njega Zlatooki, videces...
Kada budu tuzne scene doci ce ti da zaplaces, a kod srecnix ces pozeleti da vices od radosti...
Evo sada sam gledao pirata nesto kratko, 10 min, a to one najtuznije scene i doslo mi da zaplacem...

Evo sad sam nabavio piratsku verziju, sranje...
Ne moze se uopste uporedi sa originalom...
A u filmu ima zaista dosta emocija, ima da se uzivis u njega Zlatooki, videces...
Kada budu tuzne scene doci ce ti da zaplaces, a kod srecnix ces pozeleti da vices od radosti...
Evo sada sam gledao pirata nesto kratko, 10 min, a to one najtuznije scene i doslo mi da zaplacem...

Zašto, za ime boga???

Sad ovako, film je super. Grafika je fenomenalna, čak je i priča ok. Mislim znam da je to sve već viđeno, ali u suštini ne postoji više originalna priča. Postoje samo novije i starije verzije istih. :) Efekti su na nivou, ali moram priznati da nisam nešto posebno primetio 3D efekte. Naime, film sam gledao sinoć u Koloseju u TC Ušće. Ima da vas nasmejem ali veći 3D efekat mi je imalo zrno kafe u reklami DON Cafe koje leti prema meni nego 3D u filmu... Primetio sam one bubice i muve šta su već i u još nekim scenama 3D efekte, ali veći mi je ugođaj bio zvuk i veliko platno sa fenomenalnim prizorima nego treća dimenzija. Ko zna možda su mi se i naočare koje sam iznajmio, ugasile na pola filma. :PPP Rekli su mi da rade na baterije, ko će ga znati... :mrgreen:

Ali, film definitivno treba pogledati u bioskopu. :))) I željno iščekujem drugi deo, da vidim šta se desilo nakon što je otvorio oči... :PPP

Back