Jako teška situacija - potreban savet

U problemu

Početnik
Poruka
6
Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža. Bez posla sam već šest godina. Poslednje zaposlenje je bilo u prodavnici zdrave hrane , radila sam sedam meseci. Pre ovoga radila sam u butiku mesec dana. Taj butik su zatvorili, mene su primili pred kraj. Takođe radila sam mesec dana i u Rodić supermarketu. Dobila sam otkaz jer šefovi nisu bili zadovoljni mojim radom. Skoro sam se zaposlila u Idei, držali su me čitavih tri dana.
Na svoju nesreću završila sam srednju trgovačku školu. Kažem na nesreću jer bi mi bilo bolje da nisam. Više sam introvertna osoba, slabije se uklapam sa ljudima i sporije radim.
Razmišljam o prekvalifikaciji, ali sada to nije moguće iz finansijskih razloga.
Da li po vašem mišljenju uopšte imam šanse da se negde zaposlim? Želim iskren odgovor ma kakav on bio. Da li je uopšte pametno da sve stavljam u CV?
Radila bih ja i neki drugi posao , samo ne znam šta bih mogla budući da imam završen treći stepen trgovačke škole.
Neki saveti koje su mi drugi davali su da slažem, tj. da stavim u CV da sam još negde duže radila. Ja lično mislim da to nije pametno, šta ako proveravaju. Pored toga od mene će se u tom slučaju očekivati mnogo više.
Znam da vam sada zvuči da je ovo napisala neka lenčuga ali zaista se ne radi o tome.
Dugo sam imala problema sa tim što nisam imala radnog iskustva i nisam mogla da se zaposlim. Većina poslodavaca kao razlog zbog koga me nije zaposlila navodi to što sam po njima mirna, tiha i povučena.
Šta bi bilo pametno da uradim, i šta je najbolje navesti kao razlog zbog čega dugo nisam radila?

nisi usamljena nazalost,tacnije mnogo ljudi je u takvoj situaciji.
moj ti je savet budi iskrena i otresitija jer tako ces pre steci kolko tolko postovanje
mada iskreno sad se trazi samo bezpogovornost
imas sanse da radis ove poslove koji se traze na dnevnoj bazi pekare fasfudovi trafike ciscenje
nesto vise od toga tesko

Sa svojih 35 godina imam ukušno šest meseci radnog staža. Bez posla sam već šest godina. Poslednje zaposlenje je bilo u prodavnici zdrave hrane , radila sam sedam meseci. Pre ovoga radila sam u butiku mesec dana. Taj butik su zatvorili, mene su primili pred kraj. Takođe radila sam mesec dana i u Rodić supermarketu. Dobila sam otkaz jer šefovi nisu bili zadovoljni mojim radom. Skoro sam se zaposlila u Idei, držali su me čitavih tri dana.
Na svoju nesreću završila sam srednju trgovačku školu. Kažem na nesreću jer bi mi bilo bolje da nisam. Više sam introvertna osoba, slabije se uklapam sa ljudima i sporije radim.
Da li po vašem mišljenju uopšte imam šanse da se negde zaposlim? Želim iskren odgovor ma kakav on bio. Da li je uopšte pametno da sve stavljam u CV?
Radila bih ja i neki drugi posao , samo ne znam šta bih mogla budući da imam završen treći stepen trgovačke škole.
Neki saveti koje su mi drugi davali su da slažem, tj. da stavim u CV da sam još negde duže radila. Ja lično mislim da to nije pametno, šta ako proveravaju. Pored toga od mene će se u tom slučaju očekivati mnogo više.
Znam da vam sada zvuči da je ovo napisala neka lenčuga ali zaista se ne radi o tome.
Dugo sam imala problema sa tim što nisam imala radnog iskustva i nisam mogla da se zaposlim. Većina poslodavaca kao razlog zbog koga me nije zaposlila navodi to što sam po njima mirna, tiha i povučena.
Šta bi bilo pametno da uradim, i šta je najbolje navesti kao razlog zbog čega dugo nisam radila?

Probaj da se prekvalifikuješ za agenta za nekretnine. Polaže se stručni ispit koji košta nekih 15000 din. To što si mirna, tiha i povučena može da se protumači kao ozbiljnost, a u tom poslu ozbiljnost je neophodna i onda se zaposliš u nekoj većoj agenciji za nekretnine ili više njih. Idi na Halo oglase, nekretnine, tamo stalno imaš oglase agencija koje traže agente. Tržište nekretnina je stalo, ali u nekoj većoj agenciji možeš da zaradiš 250-300 evra mesečno, minimum.

bila si udata na selu i muz ti nije davao da radis jer je bio ljubomoran

dosta dobro opravdanje

mada ih ne bi trebala interesovati tvoja proslost ali vole da trpaju nos u tudje stvari

sto se prekvalifikacije tice , gledaj sta volis, sta ti lezi jer realno nema neke buducnosti u obicnoj prehrambenoj prodavnici

Не лажи никад и никога...

Ако си поштена, вредна, и заиста хоћеш да радиш, посла ће се увек наћи - то није пука фраза, али важно је бити упоран, па и преквалификације разне и курсеве завршити...

Имам рођака, добар дечко, завршио баш трговачку школу, али ленчуга, бира посао, те ово му смета, те оно, на сваком остане по месец-два... Но, лако је њему још увек, док има родитеље и живу бабу, који га издржавају и пуштају...

Емигрирај, сестро.

Нема овде вајде.

... јесте, а напољу, све тече мед и млеко, само паре на дрвећу расту, и само вас чекају...

не заносите се, криза је свуда...сем за поједине струке...

додуше има и она занимљива варијанта: одете за НЗ или Аустралију, одседите тамо пар година, добијете држављанство... и, кад напуните одређене године живота, добијете државну "пензију", тј . новчану помоћ... само што онда не смете оданде...

хебига, како год, нешто у међувремену мора да се ради...

Не лажи никад и никога...

Ако си поштена, вредна, и заиста хоћеш да радиш, посла ће се увек наћи

Kako će nekome da dokaže da je poštena , vredna i da zaista hoće da radi? Niko ti danas neće dati posao ako dođeš i kažeš da ti treba posao i da hoćeš da radiš. Svi oni hoće da čuju zašto baš to, zašto baš kod njih... Drugo, ona nema iskustva, ima samo sedam meseci a ima dosta godina. Kako će to objasniti? Kako će nekome reći da je vredna kada ima jako malo iskustva?

Back