Јака личност?

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да ли се јака личност рађа или постаје?
Ако се постаје, онда како?

Prvo se rađa, a zatim postaje.

Zavisi od nakupljenih iskustava tokom života, i od toga kako neko koristi ta iskustva,
dakle opet dolazimo do veze svijest - podsvijest.
Odlike, samopouzdanje, sigurnost, mir... itd.
Takve osobe drugačije nazivamo mudrim.

Radja se i postaje. Imaju ulogu i nasledni faktori , a kasnije i okruzenje u kome se odrasta. Porodica je jedan od najbitnijih faktora u formiranju, razvoju licnost , pa drustvena sredina ( napredna , zatucana....). Utice i drustvo u kojem se ta osoba krece i jos mnogo faktora. Medjutim posto se licnost razvija do kraja zivota mogu i odredjeni treninzi imati nekakav efekat na snagu licnosti.

Jaka ličnost ... ne znam da li sam jedini, ali to je tako glup termin koji ne znači apsolutno ništa...svako od nas bi mogao da zamisli sebe kao jaku ličnost i da nabroji svoje vrline za koje smatra da bi trebala da poseduje nekakva idealna 'jaka ličnost'.

Jaka ličnost ... ne znam da li sam jedini, ali to je tako glup termin koji ne znači apsolutno ništa...svako od nas bi mogao da zamisli sebe kao jaku ličnost i da nabroji svoje vrline za koje smatra da bi trebala da poseduje nekakva idealna 'jaka ličnost'.
Pa ti mozes sebe da zamisljas i kao poglavicu, pilota ali nisi nista od toga. Problem je tu u realnom sagledavanju sebe sto takodje govori o tome kakva si licnost.

Back