Jaka licnost

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Podstakao me je razgovor sa jednom osobom - na pitanje,zasto se njegova duga veza zavrsila?

On je odgovorio: "Oboje smo bili jake licnosti." :rotf:

A on sam... je kao neka pekmeza,tatin sin, studirao fax do 32.,
onda shvatio da taj posao nije za njega..... u medjuvremenu nikako da preboli tu neku od pre 10 godina :lol:

Ja sam se samo nasmesila i rekla - Aham.:heart: :zcepanje:

Sta za vas znaci biti - jaka licnost?
Koje osobine treba da ima osoba , da bi je ovako okarakterisali ?

Treba da bude dominantna u retorici, elokventna, erudita, da odiše psihičkom stabilnošću, da je više aktivna nego pasivna i da umesto da kuka nad problemima, rešava iste.
Takvog čoveka kad vidim, kažem "ljudina".

Svoje misljenje, da NE MOZE neko da mu ispira mozak i prevodi ga zednog preko vode, odredjuje mu sta treba da radi, da ljiudi dominiraju njim, da ne moze bez njih, bilo da su to mama i tata ili drugovi, devojka, zena i sta ti ja znam.

Znaci, jaka licnost ti moze biti i zadrti tvrdoglavi glupak, po mom nekom misljenju.

Moram priznati da se slazem sa oba odgovora...narocito ovo sto je kleptoma opisao.

I ustnovaljavam da nikad ne bi zelela da zivim s nekim ko je "jaka licnost" :lol:

- - - - - - - - - -

Svoje misljenje, da NE MOZE neko da mu ispira mozak i prevodi ga zednog preko vode, odredjuje mu sta treba da radi, da ljiudi dominiraju njim, da ne moze bez njih, bilo da su to mama i tata ili drugovi, devojka, zena i sta ti ja znam.

Znaci, jaka licnost ti moze biti i zadrti tvrdoglavi glupak, po mom nekom misljenju.

To je to.

Zasto bi neko bio okarakterisan kao 'slaba licnost' ako se recimo ne uklapa u profil covek-stena'...
Po mom misljenju, ne postoji univerzalni model 'jaka' ili univerzalni model 'slaba licnost'.
Ljudsko bice jeste i treba da bude ono sto jeste:slojevito. Dakle, i jedno i drugo, u skladu sa svojom slojevitom prirodom.
Pa nekad pretegne jedno, nekad drugo, smenjuje se, zavisno od situacije. Jer covek je kompleksno bice, i ne bi trebalo kalupiti u nekakve prototipove.

Mada ok, nekako kapiram da recimo zene za 'jake muskarce' priznaju uglavnom one koji su kao u svakoj zivotnoj situaciji jaki ko stena, multipraktik i fizicki i psihicki. Sto bi rekli zargonski 'alfa' tip.

Nisam u toj grupi, nisam 'alfa', vise sam, najcesce sam ono 'beta', 'gama' tip.

Poslednja izmena:
Subudai je odgovorio da je jaka licnost malo samodovoljna osoba,
koja moze sama i bez roditelj,drugova,devojke....

to je i strasno negativno i neljudski.

Biti "slab" je nekad vrlina.

Slabost ne moze biti vrlina, jer su u tom slucaju bas ti jaki potrebni da guraju slabe.
Jedino moze biti vrlina u smislu da neko ostane neostecen, da se ne nervira itd.

- - - - - - - - - -

ne mogu, jer ni jedna nije bila jaka, mada su sve pokusale da me nadjacaju, izgubile su

Jedno pitanje. Da li ponekad zelis da te je neka nadjacala?

Mslim da je.

Sto to pitas ?

I u kom smislu -bez nje?

Pa vidis, sama kazes da ne bi mogla da zivis sa nekim ko je jaka licnost.
A sa druge strane priznajes da je tvoja majka jaka licnost. A pretpostavljam da zivis sa majkom.

Kontradikcija!!

Pitam te kako bi ti izgledalo da odes trajno da zivis u Bec/Kanadu BEZ RODITELJA na primer i da u Beograd dolazis retko??
Jednom u 2 meseca ili tako nesto?

Cisto hipoteticki.

Poslednja izmena:

Ovo nije jaka licnost nego tvrdoglavi zadrti glupak.
Tvrdoglavog zadrtog glupaka moze neko da prevede zednog preko vode zato sto je glup i ne razmislja svojom glavom. Branice svoje postupke zato sto je tvrdoglav iako nije u pravu, a nece biti ni svestan da nije u pravu zato sto je glup:)

:whistling:
:lol:
nikad ljudi nece da nauce da kazu "molim"
Pa nisam ocekivao da si toliko osetljiv. Ovo je forum i ne vidim potrebu za nekom velikom uctivoscu.
U realu je drugacije naravno. Ja bas nisam nepristojan.

- - - - - - - - - -

Tvrdoglavog zadrtog glupaka moze neko da prevede zednog preko vode zato sto je glup i ne razmislja svojom glavom. Branice svoje postupke zato sto je tvrdoglav iako nije u pravu, a nece biti ni svestan da nije u pravu zato sto je glup:)

U domenu njegove pameti on jeste jaka licnost. Nemoj misliti da one koji sebe smatraju pametnim neko ne moze da prevari.

bas bi voleo da mi objasnis ovo
Pa nisam ocekivao da si toliko osetljiv. Ovo je forum i ne vidim potrebu za nekom velikom uctivoscu.
U realu je drugacije naravno. Ja bas nisam nepristojan..
izvini al ovo se nije odnosilo na tebe bio je, insider, pinkica ce razumeti

Ne znam zasto se podrazumeva da dve jake licnosti ne mogu da opstanu u vezi ili braku. Mislim da je kreptoman dao najbolju definiciju sta je jaka licnost. Druga je stvar sto ljudi pod tim podrazumevaju da je neko tvdoglav ili neko ko voli da je njegova uvek zadnja u svakoj raspravi...
Licno branim svoje stavove i postupke kada znam da sam u pravu ali mi nije problem i da prihvatim tudje misljenje ili da priznam gresku...

bas bi voleo da mi objasnis ovo

Prvi i drugi deo su kontradiktorni.

Prvi deo dobro opisuje jaku licnost. U drugom delu spominje tvrdoglavog glupaka. Glupak ne ume da razmislja svojom glavom i zbog toga je podlozan manipulacijama ispiranju mozga... recimo neko mu naprica kojekave gluposti i on u to poveruje. Ti pokusas da mu cinjenicama objasnis da to nije istina a on tvrdoglavo odbija da ti poveruje iako te cinjenice tvrde suprotno.

Jaka licnost- uvek pribran/a,inteligentan/a,nezavisan, realista, dobar govornik/ca, ume da kontrolise emocije (da ih ne iskazuje kad to nije potrebno)

Uglavnom, sve suprotno od ovog iz tvog prvog posta :lol:

Back