Jaje

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Prema poznatom Harvardovom zdravstvenom ispitivanju medicinskih sestara, konzumirati jedno jaje dnevno skracuje zivot koliko i pusenje oko 25 hiljada cigara, odnosno otrpilike po 5 cigara na dan tokom 15 godina.

http://nutritionfacts.org/video/eggs-vs-cigarettes-in-atherosclerosis/

chicken-run-smiley-emoticon.gif
4 jaja = 20 cigareta (pakla).

Ova tema je otvorena na pdf Zdravlje ali je istu poceo spamovati jedan homoseksualac, da bi se tema nakon samo nekoliko minuta izbrisala.

Otvorio sam temu tamo jer jaja imaju veze sa arteriosklerozom (link) a postavljam je ovde jer se jaja koriste masovno u ishrani. I skracuju zivot podjednako kao i cigarete. Nepusaci, da li ova informacija za koju vecina nas nije imala priliku da cuje u mas medijima, deluje podsticajno u smislu da cete ostaviti i jaja a trebalo bi tako da bude jer ste aktivisti da se pusaci kaznjavaju na javnim mestima posto dim deluje stetno na vase zdravlje i zdravlje vase dece, ili prema jajima imate drugu politiku - nastavicete da ih svakodnevno mesate u kolace i pite? U razgovor se mogu ukljuciti i pusaci. Hvala.

Pusaci, vama se obracam.

Kao sto znate, drustvo je pocelo da vas tretira kao nizu rasu, vredjaju vas, nametnulo kazne, zele da vas istrebe. Da li tako treba da bude to vec zavisi od vas, od vasih narednih koraka. Do sada ste saginjali glave i dete kada vam se vrati iz skole ono biva ismejano od vrsnjaka jer su mu roditelji pusaci. Ako se ne organizujete istrebice vas. Dok to ne urade sakrivacete se poput miseva u suterenima da zapalite ili cete vasu pauzu iskoristiti ne na topli obrok, vec na odlazak na drugi izlaz grade gde cete opet zapaliti, sami i izopsteni od ostatka.

1 jaje = 5 cigareta
4 jaja = 20 cigareta (pakla)

Bilo da jedete jaja ili ne, imate sansu da se izborite na osnovu ovoga za svoja prava. Da izadjete na sud vi bi bili ti koji bi dobili, je bi oni na osnovu svojih postupaka od strane vestaka bili okarakterisani kao neuracunljivi, njihovo klasifikovano kao nerelevantno, jedno pricaju a drugo rade. Kampanja za zabranu bi izgubila, a vi bi uzivali u kancelariji prepunoj dima u kojoj bi bili potpuno ravnopravni sa ostalima koji toboze brinu za svoje zdravlje kojem "smeta" vas dim, a ne smeta im sto sabiju u sebe za dorucak jednu paklu preko kajgane.

Potpuno jednako kao sto oni traze da se zabrane cigarete zbog stetnosti dima tako i vi, trazite zabranu jaja. I onda napravite dil, vama se dozvoli cigareta, njima da se nastavi prodaja genetskih jaja.

Udruzite se, organizujte, izadjite i pobedite ih.

Pusaci, vama se obracam.

imate sansu da se izborite na osnovu ovoga za svoja prava. Da izadjete na sud vi bi bili ti koji bi dobili, je bi oni na osnovu svojih postupaka od strane vestaka bili okarakterisani kao neuracunljivi, njihovo klasifikovano kao nerelevantno, jedno pricaju a drugo rade. Kampanja za zabranu bi izgubila, a vi bi uzivali u kancelariji prepunoj dima u kojoj bi bili potpuno ravnopravni sa ostalima koji toboze brinu za svoje zdravlje kojem "smeta" vas dim, a ne smeta im sto sabiju u sebe za dorucak jednu paklu preko kajgane.
Logika pušača!
Recimo da dnevno pojedem sto jaja (što je po tebi ekvivalent 500 cigareta - neću komentarisati!) koliko ti jaja pojedeš zbog toga?
Koliko mi je poznato - ni jedno jedino!

Ako u prisustvu drugih zapališ ti ih sve prinudiš da udišu duvanski dim - siluješ ih duvanskim dimom! Jedan jedini pušač siluje sve oko sebe, desetine a ponekad i stotinu ljudi!
Koliko mudrosti treba da bi se shvatila razlika?

Kada bi ti žvakao duvan (nekada se proizvodio duvan za žvakanje) niko ti ne bi rekao ni reč! Žvaći ga do mile volje jer žvaćeš samo ti a ne siluješ druge.

Kamael, ja ne razumem tvoje motive.

Kad budes prestasla da jedes piletinu razumeces.

Logika pušača!
Recimo da dnevno pojedem sto jaja (što je po tebi ekvivalent 500 cigareta - neću komentarisati!) koliko ti jaja pojedeš zbog toga?
Koliko mi je poznato - ni jedno jedino!

Ako u prisustvu drugih zapališ ti ih sve prinudiš da udišu duvanski dim - siluješ ih duvanskim dimom! Jedan jedini pušač siluje sve oko sebe, desetine a ponekad i stotinu ljudi!
Koliko mudrosti treba da bi se shvatila razlika?

Kao prvo, to nije ekvivalent po meni, vec medicinskog radnika sa Harvarda koji je svoju teziu potvrdio istrazivanjem. U vezi teksta radi se o zakljucku koji bi doneo vestak da se slucaj nadje pred sudom. Ne moze silovatelj koji dnevno, uzmimo primer jaja i cigareta, tj. njihovu stetnost, silovatelj koji siluje sam sebe ujutro kajganom i to 20 puta, dokazivati svoju brigu za zdravlje jedne cigarete ili kako ti to navodis, smeta mu to sto ga neko na poslu siluje jednom?! On u sebe unese paklu, a smeta mu jedna cigareta koju zapali njegov kolega?

Jel sad kapiras? Podvojena licnost, lazna briga o sopstvenom zdravlju etc. To pred zakonom ne bi proslo.

Kao prvo, to nije ekvivalent po meni, vec medicinskog radnika sa Harvarda koji je svoju teziu potvrdio istrazivanjem. U vezi teksta radi se o zakljucku koji bi doneo vestak da se slucaj nadje pred sudom. Ne moze silovatelj koji dnevno, uzmimo primer jaja i cigareta, tj. njihovu stetnost, silovatelj koji siluje sam sebe ujutro kajganom i to 20 puta, dokazivati svoju brigu za zdravlje jedne cigarete ili kako ti to navodis, smeta mu to sto ga neko na poslu siluje jednom?! On u sebe unese paklu, a smeta mu jedna cigareta koju zapali njegov kolega?

Jel sad kapiras? Podvojena licnost, lazna briga o sopstvenom zdravlju etc. To pred zakonom ne bi proslo.
Ne znam o čemu zaista govoriš?
Sasvim je nebitno da li ti svojim pušenjem sam sebi škodiš! To je tvoje neotuđivo pravo! Samim jedenjem jaja ne škodiš drugima!
Pušenjem u prisustvu drugih ti škodiš njima - siluješ ih!
Da li sada kapiraš?

Back