Jaja su stetna za decu !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto, šta rekoh... jesam li lepo rekla da su sledeća jaja, jesam li, jesam li? :manikir:

Ne valjaju bre ništa, slažem se i ja... videh jutros na pijaci - 18, 19, 20 dinara komaT :eek: Pa ti kupi jaje što ga koka daje :rtfm: Za Uskrs ću da farbam... svih 7 komaTa :rtfm:
A i šta će mi, kad belanca imaju suviše belu boju i dosta belančevina, a žumanca, bre, skroz žuta, a imaju žumančevine :cool:
Ako se dobro sećam priče, a ne garantujem da se dobro sećam, ali hajde... Prof nam na faksu pričao da su Englezi ( čini mi se Englezi ), nekim tamo postupcima i na neke tamo načine, izolovali, čitaj - vadili, holesterol iz jaja. Tamo negde, 60-tih ili tako nešto... pa su masovno počeli da oboljevaju od bolesti CNS-a... jerbo je holesterol neophodan za pravilno funkcionisanje neurona, i za održavanje veza izmedju njih... :rtfm: A i logično je, kada čovek malo razmisli...
Ipak, za dvajes dindži po komaTu... ma dobra su jaja, samo ne valjaju... :evil:

kompanije kojima je samo bitan profit, a za zdravlje potrosaca...bas ih briga.
Uvek bilo, uvek će i biti. Što se bilo čega tiče, ako hoćeš da budeš zdrav, ti ne kupuj da te ne truju, ali prc, ostaćeš gladan i umreti od gladi.
Ako mi ikad padne neki biznis sa hranom na pamet, baš će me boleti ćošak ako budem koristio neku hemiju, kome se kupuje, taj mi je najbolji prijatelj, kome se ne kupuje, i taj mi je najbolji prijatelj, jer onda ni moj konkurent koji isto radi neće ništa zaraditi.

Tamo negde, 60-tih ili tako nešto... pa su masovno počeli da oboljevaju od bolesti CNS-a... jerbo je holesterol neophodan za pravilno funkcionisanje neurona, i za održavanje veza izmedju njih... :rtfm: A i logično je, kada čovek malo razmisli...
Ipak, za dvajes dindži po komaTu... ma dobra su jaja, samo ne valjaju... :evil:

Holesterol je veoma važan sastojak ćelijske membrane svih ćelija u našem organizmu i stoga je neophodan za njegovo pravilno funkcionisanje. Pored toga neophodan je i za sintezu žuči i steroidnih hormona, tako da bez njega nema života. Jedan deo holesterola naš organizam je u stanju sam da proizvede, dok se ostatak unosi hranom životinjskog porekla.

Btw http://kpv.rs/?p=1299 :cool:

Nazovimo jaja onim sto ona zaista jesu, a to je da su ona proizvod menstrualnog ciklusa kokoske

Da,malo nas zna o tome,tacnije svesna je svega,ali drustvo je devijantno.Vidis i kiomentare kakvi su,drze se parole umerenosti,a uzase koje rade nisu osvestili.

Kažu da je to humanije: "Matriks" farme za uzgajanje pilića bez mozga i nogu

Masovna proizvodnja piletine za ljudsku ishranu u zapadnim zemljama podrazumeva velike farme-hangare u kojima se gomila pilića na skučenom prostoru drži u nehumanim uslovima pre klanja. Student arhitekture Andre Ford smislio je način da problem bude rešen, kako on kaže, humanije - proizvodnjom pilića sa uklonjenim mozgom, koji ne bi bili svesni užasa života u prenatrpanim farmama.

214426_pilici-01_ff.jpg

Posle odstranjivanja čula, pilići bi bili poređani u beskrajne nizove vertikalnih ramova. Hrana, vazduh i voda bili bi dopremani kroz sistem cevčica, a na isti način bi se odlagao izmet. Da mišići ne bi atrofirali, primenili bi se strujni šokovi.

Sistem bi omogućio gustinu od 11,7 pilića na kubni metar, u odnosu na postojećih 3,2. Ford je ovu farmu budućnosti nazvao "Centar za nesvesno uzgajanje".

I majke koje jedu ove proizvode misle da ce odgajiti decu pravilno.Kazu njihove babe su klale celog zivota i nista im nije falilo.

Jupiteru ima li te..

Moja baba ceo život na mesu (uglavnom svinjskom), mleku i mlečnim proizvodima i jajima. Svaki dan pije rakiju i puši i ništ' joj ne fali. :lol: Žena ima 85 godina i zdrava ko dren... u životu nije pila lekove ili bila u bolnici. :lol: Pa vi posle trabunjajte kako ništ' životinjskog porekla ne valja za jelo... :roll:

Ovakve temice često nastaju kad nekom mozak propadne od premalo mesa u ishrani..... :roll:

Holesterol je veoma važan sastojak ćelijske membrane svih ćelija u našem organizmu i stoga je neophodan za njegovo pravilno funkcionisanje. Pored toga neophodan je i za sintezu žuči i steroidnih hormona, tako da bez njega nema života. Jedan deo holesterola naš organizam je u stanju sam da proizvede, dok se ostatak unosi hranom životinjskog porekla.

Btw http://kpv.rs/?p=1299 :cool:

Piletina koju jedes dok je bila ziva hranjena je svojim izmetom.Hrana na farmama se mesa sa istim da bi oni koji zaradjuju na tebi imali profit i vodili svoje decu na more a ti svoju decu hranis kancerogenim mesom.Samo se prsi i dalje.

Jaja su bogata nutritijentima, sadrže u značajnim količinama skoro sve esencijalne vitamine i minerale kao i neke druge komponente koje povoljno deluju na zdravlje. Proteini iz jajeta su visokog kvaliteta i predstavljaju standard za poređenje kvaliteta proteina iz drugih namirnica.

Doručak je najbolji način da se započne dan, oni koji ne preskaču doručak žive duže, manja je verovatnoća da će se ugojiti tokom života i imaju smanjeni rizik od dijabetesa. Jaje za doručak može da poboljša takođe pamćenje i kognitivne sposobnosti

Jaja su savršeno rešenje za dijetu kojom se unosi malo ugljenih hidrata. Ni jedna namirnica ne ispunjava tako dobro sve uslove koje postavlja popularna Aktinsova dijeta, tj. dijeta kojom se unosi malo ugljenih hidrata a puno proteina kao jaja. Jaja sadrže oko 6 gr proteina, 4.5 gr masnoće, što je samo 7% od dnevnih potreba. Samo jedna trećina su zasićene masnoće dok 2 grama čine mono-nesaturisane masnoće. Jaje je i jedna od najjeftinijih namirnica koja je izvor visoko kvalitetnih proteina.

Studije vođene na univerzitetu u Arizoni su zaključile da će nivo holesterola u krvi kod zdravih ljudi ostati isti ako osoba jede jedno jaje dnevno.

U preporukama za zdravu ishranu više ne postoje ograničenja koliko žumanaca osoba sme da konzumira nedeljno.
Jedan od esencijalnih nutritijenata - holin igra važnu neurološku ulogu u razvoju mozga i njegovim memorijskim fukcijama. Otkrivano je da nedostatak holina pre rođenja ima negativan uticaj na razvoj delova mozga povezanih za sposobnost učenja i pamćenja. Jaje sadrži 125mg holina, što zadovoljava 22% od dnevne potreba kod odraslih.

Makularna degeneracija, oboljenje koje se javlja sa starenjem je jedan od glavnih uzroka slepila. S obzirom da se produžio životni vek stanovništva postaje veoma važna prevencija ove bolesti. Naučnici su otkrili da neki antioksidansi, pogotovo lutein i zeaksantin mogu da igraju važnu ulogu u smanjenju rizika od oboljevanja od ove ozbiljne bolesti oka.

Da,malo nas zna o tome,tacnije svesna je svega,ali drustvo je devijantno.Vidis i kiomentare kakvi su,drze se parole umerenosti,a uzase koje rade nisu osvestili.

Kažu da je to humanije: "Matriks" farme za uzgajanje pilića bez mozga i nogu

Masovna proizvodnja piletine za ljudsku ishranu u zapadnim zemljama podrazumeva velike farme-hangare u kojima se gomila pilića na skučenom prostoru drži u nehumanim uslovima pre klanja. Student arhitekture Andre Ford smislio je način da problem bude rešen, kako on kaže, humanije - proizvodnjom pilića sa uklonjenim mozgom, koji ne bi bili svesni užasa života u prenatrpanim farmama.

214426_pilici-01_ff.jpg

Posle odstranjivanja čula, pilići bi bili poređani u beskrajne nizove vertikalnih ramova. Hrana, vazduh i voda bili bi dopremani kroz sistem cevčica, a na isti način bi se odlagao izmet. Da mišići ne bi atrofirali, primenili bi se strujni šokovi.

Sistem bi omogućio gustinu od 11,7 pilića na kubni metar, u odnosu na postojećih 3,2. Ford je ovu farmu budućnosti nazvao "Centar za nesvesno uzgajanje".

I majke koje jedu ove proizvode misle da ce odgajiti decu pravilno.Kazu njihove babe su klale celog zivota i nista im nije falilo.

Jupiteru ima li te..

Čekaj malo Kamael... kako to misliš - bez mozga? :think: Mislim, bez nogu može da se živi, ali bez mozga...?????? :think:
I ozbiljno sad pitam, odakle ova informacija, gde si je pronašao?

Piletina koju jedes dok je bila ziva hranjena je svojim izmetom.Hrana na farmama se mesa sa istim da bi oni koji zaradjuju na tebi imali profit i vodili svoje decu na more a ti svoju decu hranis kancerogenim mesom.Samo se prsi i dalje.

Piletina koju ja jedem je hranjena hranom koju im moji roditelji naprave (ili komšije, u zavisnosti od porekla mesa). U suštini sličan je slučaj i sa većim delom mesa koje jedem - sve je domaćeg porekla i znam kako je gajeno i čime je hranjeno. Isti je slučaj i sa hranom biljnog porekla - imamo svoju baštu. Decu nemam, ali kad ih budem imala hraniću ih onako kako sam se ja hranila.

I mi gledamo kad god se može - da jedemo domaće. Imali smo naše prasiće, ali pojelo se... Piletinu, ćuretinu, jaja, mleko, čak jednom i džak brašna kupujemo od ljudi iz okolnih sela, bar ih oko Sd-a ima. Kad god se može.... Ipak, jaja za Uskrs ću kupiti na pijaci...
Elem, ne donose mi na noge, ili se nadjemo negde, obično na pijaci, ili brate mili, idem do njih pa kupim tamo. I videla sam kako gaje životinje, i živinu i ostale i mirne duše mogu reći - hranimo se zdravo, koliko je to danas uopšte moguće i mirne duše dajem detetu i jaja i mleko i meso...
O antibioticima, čuvenim hormonima rasta, i ostalom - ne bih baš sad ja.... a to što kokica pokljuca i izmet... :roll: e, ako me to ne ubije, ma ništa neće :)

Moze se svakodnevno jest jaje..al ne vise od dva, malo su prenapuhali taj mit o jajima i kolesterolu, zutanjak doista ima najvisu koncentraciju kolesterola, ali ako se jede umjereno, ne vise od dva jaja na dan, ne pridonosi povecanju kolesterola u krvi.

То би било то.

А аутора теме молимо да престане са отварањем сличних тема. Ако имате неко мишљење или став поткрепљено чињеницама, можете да напишете на пдф-у Здравље нпр, али никако отварањем овако вриштећих тема које се своде на прозивке, спам и вређање.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back