Jaja posle Uskrsa...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako sad 600-700gr mlevenoga?:eek:
Ja upravo radim po Nininom receptu, sa 5 jaja i 300grama mlevenog,za 6maxs8 persona.:lol:
ne zeki :lol:
stvar kod te vekne je u tome da moze i od 300 gr.mesa da se napravci ali se svi sastojci prilagode toj kolicini
ja pravim od pola kile i stavim narendanu glavicu crnog luka ili belog, biber, zacin, hleb potopljen u mleko ili prezlu , 1 jaje i zamesim meso
rastanjiš meso poredjas barena jaja ..oljuštena :mrgreen:uvijes u rolat stavis na pek papir malkice pouljis i peces na 200-220 stepeni dok se ne ispece ili ti poruzmeni

ovo je slika sa neta
1651060576341.png

ne zeki :lol:
stvar kod te vekne je u tome da moze i od 300 gr.mesa da se napravci ali se svi sastojci prilagode toj kolicini
ja pravim od pola kile i stavim narendanu glavicu crnog luka ili belog, biber, zacin, hleb potopljen u mleko ili prezlu , 1 jaje i zamesim meso
rastanjiš meso poredjas barena jaja ..oljuštena :mrgreen:uvijes u rolat stavis na pek papir malkice pouljis i peces na 200-220 stepeni dok se ne ispece ili ti poruzmeni
Sreca sto si napisala da moraju biti oljustena...skroz sam zaboravio.:hahaha::heart:

Jok batice....kuvana jaja mogu da stoje bar mesec dana..
Mogu i sveza, npr u frizideru , sasusice ti se belance, a imas otprilike 1/10 jaja koja nisu ispravna opna...e ta ce da se pokvare....ili ako je zarazena kokoska..

Ali ne savetujem igranje sa zivim jajima mimo onih klasicnih 30+30 dana kad se uzimaju da su sveza...
Samo kazem da ce jaja da se polako suse , belance, zatim krug gusceg belanceta ce ti nestati, to je ono po cemu se gleda starost jajeta, a zumance ce ti ostati...

A kod kuvanih ako su dobro kuvana, moze mesec dana da im nista ne fali u frizideru....doduse moze i na 18C....e sad na 35C moze do mesec dana...

A ne znam ono sto vidjam po filmovima, da pitam to....kad se jaja stave u neku tecnost, mozda je voda ali ne lici , mozda sirce ili limun sok...
I samo izvade pa jedu, cini mi se da su jaja tu ociscena...
To kao vazi da moze dugo da izdrzi , ali pojma nemam sta je to...

P.S. svako jaje koje naprsne i udje u njega voda u kojoj se kuvalo je mnogo manje trajno od ostalih...

Back