Jaja ne držati u vratima frižidera

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.975
421616623632854819fa2f963581722_w640.jpg

Iako možda zvuči kao suvišan savet razlog ima smisla. Vrata su najtoplije mesto u frižideru, a ujedno su i mesto na kom zbog otvaranja i zatvaranja, temperatura stalno varira.

Zato ih je, kao i sve kvarljive namirnice, najsigurnije staviti na gornju policu koja je najhladnija.

Uz to,savetujer se da se jaja ne vade iz kartonske kutije u kojoj su kupljena, jer ona ima svoju svrhu. Ljuska jaja prekrivena je hiljadama sitnih pora koje lako apsorbuju neželjene mirise, ali i bakterije.

Jaja koja se pravilno čuvaju u frižideru kvalitet i svežinu održe barem dvostruko duže od onih ostavljenih na sobnoj temperaturi. Tada ih treba pojesti u roku od jedne do tri nedelje, dok u frižideru mogu da traju i do šest sedmica.
https://superzena.b92.net/komentari.php?nav_id=2216033
(B92)

Šta vi m islite o ovome?

Poslednja izmena:
Meni su tek te kartonske kurije odbijajuce..i uvek jaja izvadim iz kutije u kojima se transportuju jaja iu stavim u jednu posudu koju sam predvidela za to
i na policu u frizideru..Mada drzim jaja i u vratima friztidera odakle ih uzimam sve dok ih ne potrošim i do sada nikakvih problema nisam imala
Isto drzimao u vratima frizidera,sme,ako se kupi vise,onda drzimo na polici u kutija u frizideru.Inace zena cesto pravi torte i kolace,tako da se to brzo potrosi.

ee a kada sam znala da ceš da se pojaviš na temi o jajima
nego gde ti držiš jaja..vezano za ovaj tekst ?
Vezano za ovaj tekst:
Odvezao ja ortaka u selo i sad, kad smo već tu, ajd da kupimo i jaja...
Ovaj stric od ortaka nije imao dovoljno, zovne komšinicu da ona donese još dvadesetak.
Dolazi komšinica, donosi jaja, kad ono, dva razbijena.
-Ijuuu, kako mi se ovo desilo?
Kaže stric od ortaka:
-Pa zato što ne znaš da pakuješ.
-Moraš da uzmeš po dva jajeta, staviš između qurac i nema problema, ja moja nosim tako već 60 godina, nijedno se nije razbilo..

Stvarno je čovek rekao to...

Pogledajte prilog 1224761

Iako možda zvuči kao suvišan savet razlog ima smisla. Vrata su najtoplije mesto u frižideru, a ujedno su i mesto na kom zbog otvaranja i zatvaranja, temperatura stalno varira.

Zato ih je, kao i sve kvarljive namirnice, najsigurnije staviti na gornju policu koja je najhladnija.

Uz to,savetujer se da se jaja ne vade iz kartonske kutije u kojoj su kupljena, jer ona ima svoju svrhu. Ljuska jaja prekrivena je hiljadama sitnih pora koje lako apsorbuju neželjene mirise, ali i bakterije.

Jaja koja se pravilno čuvaju u frižideru kvalitet i svežinu održe barem dvostruko duže od onih ostavljenih na sobnoj temperaturi. Tada ih treba pojesti u roku od jedne do tri nedelje, dok u frižideru mogu da traju i do šest sedmica.
(B92)

Šta vi m islite o ovome?
А киндер јаја?

Ima istine u ovom sto si napisao..sve sto je nekada valjalo sada ne valja
ja kao i vecina držim jaja u pregradi na vratima frizidera i nikada se nije desilo nista..
meni kao sto sam napisala više smeta predlog da se jaja drže u kartonskim kutijama
u koje se pakuju jer mi je to vise nehigijenski nego da su jaja u vratima frizidera

Pogledajte prilog 1224761

(B92)

Šta vi m islite o ovome?
a sto onda postoje te rupe za jaja na vratima?

a sto onda postoje te rupe za jaja na vratima?
Ne smeta jajima da budu u vratima, mleko, meso se rasporedjuju gore i dole u frizideru, kuvano u sredini, ostalo, cak vecina stvari ne mora u frizider, narocito luk,krastavac,salate....zamrznuto ide u zamrzivac, jaja su tu da se ne razbiju a par dana mogu i u visecoj....bilo gde da ih stavis ne koriste se posle 15 dana.

Back