Jaja i zuc

Јао бре, опет та прича о јајима и холестеролу.:lol:

По новим студијама јаја су супер и имају у себи пуно доброг холестерола* . Треба их јести бар три пута недељно. :D

* Џорџи, 'си разумео? :lol:

Иначе, јаја спадају у холагогне материје, а то значи да особама које имају проблема са жучи провоцирају напад па их треба избегавати (као и слаткише и месо).

Jel su problemi sa zuci nasledni? :mrgreen: Posto ja nemam problem ali je majka operisala zuc i tad su joj zabranili jaja. Za holesterol me ne brine, jer povecava i dobar i los holesterol a gleda se odnos izmedju njih, al ovo za zuc mi je sumnjivo posto planiram da predjem na low carb ishranu, a kako su jaja bogata proteinima bar 1-2 dnevno bi mi bilo na meniju... Za sad nemam nikakvih problema s zuci al opet... Dal rizikovati? :think:

mislim da je 1-2 jaje dnevno u proselu veoma, veoma mnogo (cak i da prihvatimo kao 100% tacnu da su jaja puna dobrog holesterola)...vodi racuna dobro o tome,svako preterivanje nije dobro

Jel su problemi sa zuci nasledni? :mrgreen: Posto ja nemam problem ali je majka operisala zuc i tad su joj zabranili jaja. Za holesterol me ne brine, jer povecava i dobar i los holesterol a gleda se odnos izmedju njih, al ovo za zuc mi je sumnjivo posto planiram da predjem na low carb ishranu, a kako su jaja bogata proteinima bar 1-2 dnevno bi mi bilo na meniju... Za sad nemam nikakvih problema s zuci al opet... Dal rizikovati? :think:

Нису наследни. ;)
Ако будеш јео толико јаја, редовно проверавај крвну слику.

Back