Jaguar Cars

i dalje brzina i snaga

ne treba zaboraviti da je jaguar nekoliko puta u svojoj istoriji drzao rekord najbrzeg serijskog automobila...sto je prilicno velika stvar kao i da je imao V12 motor od koga su se plasili i Ferrarijevi i Mercedesovi inzinjeri i nekoliko pobeda na Le Mansu....

HEMI 426:
Sir Malcom Soyer..... ali je i sam Sir Williem Lyons ( osnivac i njen upravnik do 1972 ) imao dosta uticaja...
SVI Jaguari do XJ- 6 i u mehaničkom i estetskom pogledu bili su kontrolisani budnim okom sir Williema Lyonsa i to je bilo vidljivo na kilometar. Sve posle toga bile su samo "interpretacije na temu"...Sorry, ali ovo što se danas klepa ispod slavne značke nema veze sa Jaguarima. Nije danas problem napraviti snažan i brz automobil, problem je "ubosti" onaj pravi duh koji je davao svojim automobilima sir Lyons...TO više nikad neće biti Jaguar, nažalost...:cry:

ne bih se slozio da je sve tako crno. ok, X type je Mondeo sa jaguarovom maskom ali XK, XJ i S type su i dalje pravi jaguari napravljeni na autonomnim osnovama sa sopstvenim motorima i enterijerom pa i dizajnom i prema tome su i dalje u okviru ideje i vizije koju je postavio Layons. Opet, kome god smeta transformacija jaguara treba da se seti ko ga je stvorio i smislio. Sir Williem je bio izrazen tradicionalista, vrsan inzinjer i veliki esteta i tokom njegove "vladavine" jaguari su uvek bili u vrhuncu po tehnologiji i performansama. Zbog toga sam siguran da on ne bi dozvolio da jaguar ostane na zacelju bez obzita u kom pravcu se industija kretala...

HEMI 426:
ne bih se slozio da je sve tako crno. ok, X type je Mondeo sa jaguarovom maskom ali XK, XJ i S type su i dalje pravi jaguari napravljeni na autonomnim osnovama sa sopstvenim motorima i enterijerom pa i dizajnom i prema tome su i dalje u okviru ideje i vizije koju je postavio Layons. Opet, kome god smeta transformacija jaguara treba da se seti ko ga je stvorio i smislio. Sir Williem je bio izrazen tradicionalista, vrsan inzinjer i veliki esteta i tokom njegove "vladavine" jaguari su uvek bili u vrhuncu po tehnologiji i performansama. Zbog toga sam siguran da on ne bi dozvolio da jaguar ostane na zacelju bez obzita u kom pravcu se industija kretala...
Ovo u vezi današnjeg Jaguara i Mondea je jasno ko dan i tu se potpuno slažem, i samo da dodam da mi se Mondeo uopshte ne sviđa. Ima ga moja koleginica i vozio sam ga i nisam bio odushevljen... naprotiv. Josh kada sam čuo od nje da je osnovni servis (pločice, kaiš, ulje i filteri) preko 20 hiljada dinara, a zadnji plastični neofarbani branik oko 150 eura (plastika losheg kvaliteta koja puca na jaču čvrgu i nemože da se radi kod plastičara) rekao sam u sebi malo muzike za toliko para. Imam i drugara koji je imao noviji Jaguar na italijanske table i prodao ga je za čini mi se 25000 eura i kupio Volvoa. Nikad ga nisam pitao zašto je tako brzo od njega pobegao. Održavanje i lova za njega nisu problem tako da je sigurno neki drugi momenat u pitanju. Pozdrav svima!

Zagor BG:
Ovo u vezi današnjeg Jaguara i Mondea je jasno ko dan i tu se potpuno slažem, i samo da dodam da mi se Mondeo uopshte ne sviđa. Ima ga moja koleginica i vozio sam ga i nisam bio odushevljen... naprotiv. Josh kada sam čuo od nje da je osnovni servis (pločice, kaiš, ulje i filteri) preko 20 hiljada dinara, a zadnji plastični neofarbani branik oko 150 eura (plastika losheg kvaliteta koja puca na jaču čvrgu i nemože da se radi kod plastičara) rekao sam u sebi malo muzike za toliko para. Imam i drugara koji je imao noviji Jaguar na italijanske table i prodao ga je za čini mi se 25000 eura i kupio Volvoa. Nikad ga nisam pitao zašto je tako brzo od njega pobegao. Održavanje i lova za njega nisu problem tako da je sigurno neki drugi momenat u pitanju. Pozdrav svima!
Postovana gospodo dobri poznavaoci automobilske industrije i prijatelji foruma:koji pisete svasta ovde nesto:Koliko vas je vozilo nekog od novijih jaguara?
Verovatno vrlo malo:
A svi vasi odgovori su predvidljivi jer ustvari dolaze sa strane nasih casopisa koji samo prevode ono sto je u Nemackim casopisima napisano.NEISTINA
Danasnja trziste je borba za opstanak imena slava i istorija neprestavljaju nista.Danas je kvalitet tehnika i cena najbitniji faktor.
Neko napisa pobegao covek od jaguara i kupio volvoa.Pa ciji je volvo?80% vlasnistvo forda isto sto je i jaguar.
Ipak pogledajmo istini u oci ima onih koji cene samo mercedes i bmw.Sta je stara e klasa kada je pogledate na drumu.Nista malo ruznog lima na tockovima.A jaguar malo lepog lima na tockovima.Ipak covek uvek ima daj estetski osecaj i tezi lepim stvarima zato se i divi jaguaru a ne mercedesu.
Sorry ali ja ovde vidim samo kriticare.Kritikuju dizaj jaguara osporavaju kvalitet forda a voze juga ameriku sklepanog jos davne 1983.Vrlo duhovito

Slazem se sa tobom Bustura, jedina stvar koja mi se ne svidja kod novih Jaguara je dizel motor ali konkurencija ih je naterala na to. Jeste da sada Ford diktira razvoj, ali Jaguar je po meni i dalje pravi izbor kad je u pitanju sportska limuzina.

Austin:
Slazem se sa tobom Bustura, jedina stvar koja mi se ne svidja kod novih Jaguara je dizel motor ali konkurencija ih je naterala na to. Jeste da sada Ford diktira razvoj, ali Jaguar je po meni i dalje pravi izbor kad je u pitanju sportska limuzina.
Ma ljudi benzin je proslost.Znate li koliko je rasipanje proizvoditi benzin.A dizel je evoluirao i nadmasio benzince po karakteristikama.U narednih pet godina ce prestati proizvodnja automobila sa benzinskim motorima.A u narednih deset i dizel motora.To je proslost zaliha vise nema a bio dizel nije rentabilan.To sto automobilska industrija radi je kompromis sa proizvodjacima naftnih derivata.A u principu pokretac buducnosti je vec sprema za proizvodnju.Sve je danas politika.Marka pa evro.Nacin da se narod opljacka to cine vlade drzave a AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA JE TU SAMO PIUN U KRALJICINIM RUKAMA:Za sedam godina se ocekuje kolaps koji ce izazbvati nestanak naftnih derivata.Tada ce doci mesec u kome ce narod placati hleb milionima da bi preziveo.Onda ce doci slom svih berzi.I ljudi ce biti siromasni kao i posle onog sloma 1929 godine.I tada ce odjednom ponovo zivot procvetati i automobilska industrija nastaviti sa produciranjem novih vozila sa novim pogonskim agregatima kao da nista i nije bilo.

Bustura:
Postovana gospodo dobri poznavaoci automobilske industrije i prijatelji foruma:koji pisete svasta ovde nesto:Koliko vas je vozilo nekog od novijih jaguara?
Verovatno vrlo malo:
A svi vasi odgovori su predvidljivi jer ustvari dolaze sa strane nasih casopisa koji samo prevode ono sto je u Nemackim casopisima napisano.NEISTINA
Danasnja trziste je borba za opstanak imena slava i istorija neprestavljaju nista.Danas je kvalitet tehnika i cena najbitniji faktor.
Neko napisa pobegao covek od jaguara i kupio volvoa.Pa ciji je volvo?80% vlasnistvo forda isto sto je i jaguar.
Ipak pogledajmo istini u oci ima onih koji cene samo mercedes i bmw.Sta je stara e klasa kada je pogledate na drumu.Nista malo ruznog lima na tockovima.A jaguar malo lepog lima na tockovima.Ipak covek uvek ima daj estetski osecaj i tezi lepim stvarima zato se i divi jaguaru a ne mercedesu.
Sorry ali ja ovde vidim samo kriticare.Kritikuju dizaj jaguara osporavaju kvalitet forda a voze juga ameriku sklepanog jos davne 1983.Vrlo duhovito
Nikada nisam imao Yuga, dva puta sam ga silom prilika vozio a i taj Volvo koji pominjem nije jeftin jer je jedan od novijih ako ne i najnoviji. Što se tiče Fordovih plastičnih branika to je bar lako proveriti. Naravno, branici ne čine auto ali auto te kategorije i za te pare po mom mishljenju bi trebao da i njih ima kvalitetnije. Josh jedan momenat treba imati u vidu: zashto ove nashe novokomponovane parajlije ne kupuju Jaguara bar malo česhće? Novac za njih nije problem, ni njegov brend i zashtitni znak i iza njega je Ford kao renomirana kompanija za proizvodnju automobila masovne potroshnje? Vishe vole Audija 8 kojeg proizvodi Vagen kompanija slična Fordu.Shto se tiče kraha svojevremenog kraha američke berze Vol Strita to bi se i danas deshavalo da nisu ugrađeni mehanizmi koji alarmiraju kada treba da reaguje država tako da ni to danas nije problem. Dalje, niko pouzdano nezna kolike su ukupne zalihe fosilnih goriva a od toga nafte. Radi se o manje ili vishe grubim aproksimacijama. Naftni shok se desio sedamdesetih godina tako shto su zemlje izvoznice nafte sporazumno ograničile svoje proizvodnje i izazvale nagli rast cena. Tada se predviđalo da Bliski Istok ima nafte za nekih trideset godina. I shta se desilo? Zemni gas je takođe fosilno gorivo pa da li cela Evropa i dalje ne shiri njegovu eksploatacionu mrežu? No, kao shto kaže jedna sremska pesma ''uskoro će propast sveta, nek propadne nije shteta!'' Opusteno Bustura zalihe Kaspijskog basena će obezbediti naftu bar za josh stotinak godina a do tada će se već neshto smisliti. Pozdrav!

U poslednje vreme se prica da ce Ford prodati Jaguara jer zadnjih nekoliko godina Jaguar gubi pare i prodaja opada velikom brziom. Hyundai/Kia su zainteresovani za kupovinu.

Ni dan danas mi nije jasno zasto Jaguar nije uspeo u Severnoj Americi. Ne vidim da su recimo BMW ili Audi ista bolji.

2008 Jaguar S-Type

car_photo_207289_7.jpg

Back