Jadnikoljupci

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Sta mislite o ljudima koji su preterano sazaljivi i koji su pravi ljubitelji ljudi koji su takoreci u nekim problemima?
Na primer, da mnogo vise cene one koji su tesko bolesni ili siromasni itd.

U skladu sa tim vazi ono nepisano pravilo "o mrtvima sve najlepse" itd., a ja tu ne vidim nista pozitivno kao i u ljubiteljima toga.

Ја не познајем такве; данас свако гледа себе.

Ја сам нпр доста осјетљива на старије особе и на дјецу која имају бетере од родитеља па су гладни и голи поред двоје љенчуга који само знају радити у кревету. Је л` сам ја сад јадникољубац? :confused:

Ne bih se dobro osjećao kad bih imao u bližoj okolini nekog nemoćnog a da mu ja ne pomognem barem na neki način .
Baš nedavno sam poklonio jednom komšiji odličan šporet smederevac jer sam sebi uveo etažno grijanje . Taj šporet
sam mogao i da prodam za 50-100 evra ali bolje volim ovako .

Ne bih se dobro osjećao kad bih imao u bližoj okolini nekog nemoćnog a da mu ja ne pomognem barem na neki način .
Baš nedavno sam poklonio jednom komšiji odličan šporet smederevac jer sam sebi uveo etažno grijanje . Taj šporet
sam mogao i da prodam za 50-100 evra ali bolje volim ovako .

Okej je pomoci naravno vec je rec pre svega o nekom nacina razmisljanja i emocija. Zaljenju nekog i ophoditi se veoma dobro prema nekom takvom, dok sa druge strane oni koji su neosakaceni da tako kazem, cesto bivaju predmet podsvesne ljubomore i prezira.

Sta mislite o ljudima koji su preterano sazaljivi i koji su pravi ljubitelji ljudi koji su takoreci u nekim problemima?

U skladu sa tim vazi ono nepisano pravilo "o mrtvima sve najlepse" itd., a ja tu ne vidim nista pozitivno kao i u ljubiteljima toga.

Mislim da se uglavnom foliraju. Bar ja takve imam u okruzenju. Utripuju da im je zao.
Ja sam osetljiva na decu najvise.

- - - - - - - - - -

To vise rade iz straha da se njima tako nesto ne desi pa ono hajd da budem dobar moze me kazniti Bog i sl.

To vise rade iz straha da se njima tako nesto ne desi pa ono hajd da budem dobar moze me kazniti Bog i sl.

Nisam siguran. Pre mislim da je to na bazi neke druge psiholoske projekcije. Poistovecivanje sa sobom na nekom nivou, ali ne znam kom, te sam zbog toga i postavio temu.
Nije pljuvacina ni po kome naravno, vec pokusavam da dokucim to, jer ne razumem.

Ja sam se uvek vodio devizom "posteno prema svima", ne zavidi nikom na negativan nacin - u smislu radovanja tudjem neuspehu, jer je to odlika velika slabosti, ali ne mogu da dokucim to zasto su neki ljudi takvi konkretno.

Nisam siguran. Pre mislim da je to na bazi neke druge psiholoske projekcije. Poistovecivanje sa sobom na nekom nivou, ali ne znam kom, te sam zbog toga i postavio temu.
Nije pljuvacina ni po kome naravno, vec pokusavam da dokucim to, jer ne razumem.

Ja sam se uvek vodio devizom "posteno prema svima", ne zavidi nikom na negativan nacin - u smislu radovanja tudjem neuspehu, jer je to odlika velika slabosti, ali ne mogu da dokucim to zasto su neki ljudi takvi konkretno.

Ako pomognu, ako zale misle da ce biti nagradjeni u zivotu. To ti je nesto na tu foru.
Meni to nije iskreno. Iskreno je kad ti je zao a nemas na umu nesto od ovog navedenog.

Treba pomoci kada se moze. Ali ne treba dozvoliti "jadnim manipulantima" da te iskoristavaju......Jedan moj poslodavac je takve ljude nazvao "moderni prosjaci" S pravom.

Meni potpuno ima logike da su ti drazi ljudi sa problemima jer bas zato sto znaju kako izgleda kad je tesko i kad bi ti svaka pomoc i podrska dobrodosli, pre ce ti takvi priteci u pomoc nego ovi kako ti kazes "neosteceni" koji gaze sve pred sobom na putu ka uspehu.

Meni potpuno ima logike da su ti drazi ljudi sa problemima jer bas zato sto znaju kako izgleda kad je tesko i kad bi ti svaka pomoc i podrska dobrodosli, pre ce ti takvi priteci u pomoc nego ovi kako ti kazes "neosteceni" koji gaze sve pred sobom na putu ka uspehu.

Hoces da kazes da oni uspesni nemaju poteskoce i da je mnogo teze prositi na ulici nego raditi nesto konkretno tipa ici na posao?

- - - - - - - - - -

Znas sta meni smeta. Da neki kreten koji je imao operaciju srca kao mali biva okarakterisan kao dobar :roll:, iako je sve samo ne to, a neko ko je zdrav i korektno-dobar biva posmatran kao kabadahija.:roll:

Preteruješ u samom pitanju...Kao da si pitao zašto proizvode avione koji lete u orbiti...:tease:
Sažaljenje I pomoć ugroženima je oduvek predstavljala najplemenitije u čoveku! Foliranje neke velike
plemenitosti je licemerno I česta je pojava,ali naši političari I kler to manifestuju svakodnevno tako da pomalo gubimo orjentaciju šta je šta...
Otud I tvoje dezorjentisano pitanje...:manikir:
Mnogo je češća bezosečajnost,tako da ja I preterivanje u sažaljenju bolje podnosim od te brbanske surovosti!

@SUPERKULER

Mislim da gresis. Jedno je sazaljevati nekog i pomoci mu, a drugo je na primer odluciti se da se druzis sa nekim ko je jadnik da tako kazem, a inace se nikako ne bi druzio sa njim da nije.;)

Sindrom slican one doktorke u seriji Doktor Haus koja se udala za coveka koji je umirao.

- - - - - - - - - -

I da razumem te ljude ne bih postavljao ovakvu temu.

@SUPERKULER

Mislim da gresis. Jedno je sazaljevati nekog i pomoci mu, a drugo je na primer odluciti se da se druzis sa nekim ko je jadnik da tako kazem, a inace se nikako ne bi druzio sa njim da nije.;)

Sindrom slican one doktorke u seriji Doktor Haus koja se udala za coveka koji je umirao.

- - - - - - - - - -

Ako si mislio na tu seriju nisi ti baš sasvim...:hahaha:
Pa to je serija dečače! ! ! Nije stvarnost I mora scenarista da izmisli nešto nestvarno I nesvakidašnje jer se tako
samo prave dobre serije ,filmovi,pozorišne predstave,pišu romani...Vidi šta I kako Kueljo piše...
Što su Gospodar prstenova I romani I filmovi toliko tiražni I gledani?
Pokaži mi jednog takvog u Srbiji!
Nema?
Kako to da nema?:lol:
Ili ima,ali opet u nekom filmu ili čak ovde na Krsti?
Hajde mani to...:manikir:

Kuleru idi krckaj kevinu invalidsku i uzivaj i odleprsaj sa moje teme hoces li?;)

- - - - - - - - - -

Naravno da ima, ali neko ogranicen poput tebe koji nije u stanju da sabere 2 dvocifrena broja napamet i mora da koristi digitron :roll: to nece shvatiti, tako pricam u prazno.:)

- - - - - - - - - -

Vec sam stavio primer ljudi koji se druze najvise sa onima koji su imali neke probleme takoreci... i oni su kao dobri, a ti nastavljaj sa licnim napadima koji nemaju veze sa mozgom vec samo pokazuju tvoju licnu ogranicenost.

@SUPERKULER

- - - - - - - - - -

Ја тек сад схватам контекст ријечи јадникољубац и контекст саме теме; нисам ја то.

Могао си ми рећи да сам фулала тему. :P

Ljudi su skloni da ocenjuju druge po nekim totalno površnim kriterujimima češće nego što mislimo, valjda zato što su i sami jadni. I glupi. Uvek mi je bilo posebno odvratno, kao što je neko već gore napisao da ako je osoba u mladosti imala operaciju na srcu do kraja života je obeležena kao divna osoba. A baš takve o kojima se čitavog života neko brinuo i podređivao im imaju najsjajnije šanse da razviju devijantno ponašanje. Roditelji su svašta u stanju da učine za sopstvenu decu, ni ne razmišljajući o posledicama. Isto mrzim kada se ljudi sažaljevaju iz nekih subjektivnih razloga, a postoji mnogo ljudi koji se nalaze u objektivno zaista lošoj, očito mnogo goroj situaciji.
A o mrtvima-sve-najbolje frazi koju nikada nećemo moći da sahranimo da ni ne govorim, retko ko na pomen pokojnika govori kakav je u stvari bio, čak i ako je bio ponosan na neke loše stvari koje je činio.
Čini mi se da mnogi mešaju pristojnost sa objektivnošću.

Ја тек сад схватам контекст ријечи јадникољубац и контекст саме теме; нисам ја то.

Могао си ми рећи да сам фулала тему. :P

Pa sta znam, nisam dobro ni ja preneo svoje misli izgleda.:)

- - - - - - - - - -

Ljudi su skloni da ocenjuju druge po nekim totalno površnim kriterujimima češće nego što mislimo, valjda zato što su i sami jadni. I glupi. Uvek mi je bilo posebno odvratno, kao što je neko već gore napisao da ako je osoba u mladosti imala operaciju na srcu do kraja života je obeležena kao divna osoba. A baš takve o kojima se čitavog života neko brinuo i podređivao im imaju najsjajnije šanse da razviju devijantno ponašanje. Roditelji su svašta u stanju da učine za sopstvenu decu, ni ne razmišljajući o posledicama. Isto mrzim kada se ljudi sažaljevaju iz nekih subjektivnih razloga, a postoji mnogo ljudi koji se nalaze u objektivno zaista lošoj, očito mnogo goroj situaciji.
A o mrtvima-sve-najbolje frazi koju nikada nećemo moći da sahranimo da ni ne govorim, retko ko na pomen pokojnika govori kakav je u stvari bio, čak i ako je bio ponosan na neke loše stvari koje je činio.
Čini mi se da mnogi mešaju pristojnost sa objektivnošću.

Da, subjektivnost i povrsnost. A pitanje je koji su ti povrsni razlozi? Poistovecivanje u neku ruku pretpostavljam...

Pa sta znam, nisam dobro ni ja preneo svoje misli izgleda.:)

- - - - - - - - - -

Da, subjektivnost i povrsnost. A pitanje je koji su ti povrsni razlozi? Poistovecivanje u neku ruku pretpostavljam...

Pa verovatno poistovećivanje.
A još mi je neverovatnije kako ti jadnici uspevaju kod toliko ljudi da izazovu željenu reakciju, da ih izmanipulišu.Eto ja jadan i dobar, a ostali nisu takvi. Fuj.

Cinjenica je da smo mi Srbi jako zavidan narod i mi cemo pre pomoci nekom ko je u gorem problemu od nas ko je ispod nas.

Srbi su jako zavidan, mi ne pratamo upeh, mrzimo uspesne, pljujemo ih i umanjujemo.

Kuleru idi krckaj kevinu invalidsku i uzivaj i odleprsaj sa moje teme hoces li?;)

- - - - - - - - - -

Naravno da ima, ali neko ogranicen poput tebe koji nije u stanju da sabere 2 dvocifrena broja napamet i mora da koristi digitron :roll: to nece shvatiti, tako pricam u prazno.:)

- - - - - - - - - -

Vec sam stavio primer ljudi koji se druze najvise sa onima koji su imali neke probleme takoreci... i oni su kao dobri, a ti nastavljaj sa licnim napadima koji nemaju veze sa mozgom vec samo pokazuju tvoju licnu ogranicenost.
Nemam ništa protiv tebe,ali ne vidim u širem okruženju nikog kom bi razlog za druženje bio to što je taj nekako najebao...Možda
to kod zatvorenika neka solidarnost,ali ja baš ne bazam po zatvorima...A ,vidiš,možda po bolnicama? Ni tamo baš ne idem često...
A što se tiče digitrona...pa imam implant-dao da mi se ugradi radi lakšeg obavljanja posla...:mrgreen:

Poslednja izmena:

ovo su tri razlicite stvari..
pod 1.mislim a sam debil sa kompleskom belog viteza i da mi to trosi previse energije...:lol:
ovaj dr opis se ne slaze sa ovim prvim..tj
2.moja preterana umesanost se odnosi na one koje volim,naravno pomocicu i nekom ko je maltretran,al necu sad da patim zbog necije subine..
vise sam slaba na one koje volim i koji imaju godine iskustva u maltretiranju moje malenkosti:lol:
3.o mrtviima sve najlepse je ok samo za vreme sahrane i ako pricas s nekim s kim nisi blizak.
ustvari ista fora kao i ogovaranje zivih,uglavnom se ne govori ruzno i tracari sa osobom koja je bliska onoj koju ogovaras,vec u uskom krugu ljudi od poverenja...

Back