Jadna ja...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Kako reagujete na persone u "jadna ja" modu?
Svi mi imamo svojih problema, sa muzem, sa decom, sa roditeljima, sa prijateljima, sa zdravljem, sa poslom...
Ako si pozitivan, realno ces sagledati stvar i sto bi smokva rekla sutnuti ga u dupe :lol:
Jer na svetu UVEK postoji nesto sto te raduje i cini srecnim.
Licno smatram osobe u "jadna ja" modu u depresivne osobe, mozda bez dijagnoze ali mali okidac i evo klinicke...
Ono sto me izludjuje sto je u nasoj drzavi mod "jadna ja" postao posek, normala.
Ako nisi u tom modu, ti si "srecnik", blago teeebi, ti ne znas sta je nemastina/tuga/bolest... ti si prosto bahat ako si srecan.
Licno, prosla sam sve gore navedene faze i smatram da nijedna nije zdrava.
Covek treba biti pozitivan.
Problem su te krajnosti, jer u nasem drustvu, ako si jadan svi te sazaljevaju i vole.
Ako se ne predstavljas kao jadan, onda si bahat i svi prevrcu oci na tebe.
Jer poBogu moras kukati. Kako da ne kukas? Zasto da ne kukas? Sigurno je da neki problem postoji?

U koju grupu spadate?
Kako se ophodite prema jednoj a kako prema drugoj grupi?

moje bi dete da glasa za seselja,da ide okolo i kolje zardjalom kasikom.e jadna ja sa njim
a o temi.bas pre neki dan smo komsija i ja isto raspravljali o jednoj koja isto seta kuce.meni muka od njene negative,a on kao ona ima malu platu,cerka se razvela,vratila joj se,zive u bedi
ma daj bre,jel ima lak na noktima,jer pusi cigaretu na cigaretu?znaci leba nije gladna,a osmeh nista ne kosta
svoju okolinu sam ocistila od negativnih ljudi.necu ni ja ziveti trista godina da mi neko ovo moje kratko sto sam tu mraci

da li da postujem na autonomaskoj temi? :D
nema ber otcepljenja, imam ponudu za posao u AP, koja ako se realizuje ima da mi legne kao budali samar. Sed'te di ste.
Jadna ja mod je stanje u kojem se svako nadje ponekad..oci tuznog kuceta i obesena usta i eto paznje i sazaljenja. Sve dok je periodicno i sa kakvim takvim razlogom, sve ok.
Konstano jadnistvo nIje odraz buduce klinicke depresije, vec je stvar karaktera. To se tako rodi plus ta osobina postaje sve izrazenije godinama. I kada im je sve potaman-kukace.A tek kada nije, to je jedan Armagedon koji niko osim njih ne razume, jer je svima bolje u zivotu, a oni ko slamka medju vihorovima svaki dan prolaze kroz pakao.
Nemam takve osobe u bliskom okruzenju, ali ovde, na forumu pokazujem jednu filozofsku smirenost i strpljenje dostojno divljenja time sto ne reagujem na postove koji odisu jadna ja modom.
Doduse, u istoj ravni su i oni u ja sve znam, a i ono sto ne znam, znam sigurno bolje od ostatka sveta modu.
Smaraci i jedni i drugi, ignorisanje je majka.

- - - - - - - - - -

a, vi ste otisli na politiku u medjuvremenu? :malav:

da li da postujem na autonomaskoj temi? :D
nema ber otcepljenja, imam ponudu za posao u AP, koja ako se realizuje ima da mi legne kao budali samar. Sed'te di ste.
Jadna ja mod je stanje u kojem se svako nadje ponekad..oci tuznog kuceta i obesena usta i eto paznje i sazaljenja. Sve dok je periodicno i sa kakvim takvim razlogom, sve ok.
Konstano jadnistvo nIje odraz buduce klinicke depresije, vec je stvar karaktera. To se tako rodi plus ta osobina postaje sve izrazenije godinama. I kada im je sve potaman-kukace.A tek kada nije, to je jedan Armagedon koji niko osim njih ne razume, jer je svima bolje u zivotu, a oni ko slamka medju vihorovima svaki dan prolaze kroz pakao.
Nemam takve osobe u bliskom okruzenju, ali ovde, na forumu pokazujem jednu filozofsku smirenost i strpljenje dostojno divljenja time sto ne reagujem na postove koji odisu jadna ja modom.
Doduse, u istoj ravni su i oni u ja sve znam, a i ono sto ne znam, znam sigurno bolje od ostatka sveta modu.
Smaraci i jedni i drugi, ignorisanje je majka.

- - - - - - - - - -

a, vi ste otisli na politiku u medjuvremenu? :malav:
Necemo o politici. Ignor.

meni su bolji oni koji sve znaju od jadna ja moda.
Oni se bar trude da nekome nesto prenesu. Nek je pogresno ali se bar trude i ne daju se.
Ovi sa jadna me sludise

Jednu ovakvu domacicu, proglasiste za saradnika hitlerove soldateske?

Sramota:)

čičak ništa ne radi (sem malo po kući) ima sve na gotovo. prvo ju je tata izdržavao pa se na to nadovezao muž bez većeg razmaka između. i to je ok. ali ako je to razlog da bude slepčina i ne vidi da mnogi ljudi itekako pate u ovoj nesrećnoj zemlji koju vode manijaci, onda tu nešto nije u redu s glavom. znaš, nisu problem oni koji kukaju 'jadna ja', problem su oni koji ne vide koliko su jadni

čičak ništa ne radi (sem malo po kući) ima sve na gotovo. prvo ju je tata izdržavao pa se na to nadovezao muž bez većeg razmaka između. i to je ok. ali ako je to razlog da bude slepčina i ne vidi da mnogi ljudi itekako pate u ovoj nesrećnoj zemlji koju vode manijaci, onda tu nešto nije u redu s glavom. znaš, nisu problem oni koji kukaju 'jadna ja', problem su oni koji ne vide koliko su jadni

E to sam cekala.
"Lako je tebi" mod je nastavak na "Jadan ja" dok ti realno nemas pojma o mom zivotu. :zag:

ja nisam shvatila da se u temi radi o ljudima koji zaista pate i tesko im je, nego kao laganicu o kukacima. Cicak, ajde razjasni, sta si mislila :)

u zemlji Srbiji se trenutno moze naci malo razloga za srecu i namrsteni i cutljivi ljudi po ulicama su nesto, cega bih se ja, na mestu presvetlog vodje prilicno plasila.

E to sam cekala.
"Lako je tebi" mod je nastavak na "Jadan ja" dok ti realno nemas pojma o mom zivotu. :zag:

zapravo tebi uopšte nije lako. ja upravo rekoh da si ti ta koja je jadna

- - - - - - - - - -

ja nisam shvatila da se u temi radi o ljudima koji zaista pate i tesko im je, nego kao laganicu o kukacima. Cicak, ajde razjasni, sta si mislila :)

u zemlji Srbiji se trenutno moze naci malo razloga za srecu i namrsteni i cutljivi ljudi po ulicama su nesto, cega bih se ja, na mestu presvetlog vodje prilicno plasila.

a kako bi čičak (i njoj slične) mogla da razlikuje te dve grupacije. njoj su smorovi svi oni koji joj u datom momentu kvare raspoloženje. oni koji zaista pate, pate samo kad čičku padne na pamet da glumi humanistkinju i altruizam

Ja, kad sam u ,,jadan ja" elementu ukljucim Dnevnik, pogledam neku konferenciju zs stampu, i skontam Boze koliko sam ja nezahvalan vodji i njegovima, na jutrima koja svicu, nocima koje padaju, mesu, vodi, vazduhu i suncu.

Tema je debilna jer nije zasnovana na preciznim kriterijumima.

Nista nije crno belo.

Kako reagujete na persone u "jadna ja" modu?
Svi mi imamo svojih problema, sa muzem, sa decom, sa roditeljima, sa prijateljima, sa zdravljem, sa poslom...
Ako si pozitivan, realno ces sagledati stvar i sto bi smokva rekla sutnuti ga u dupe :lol:
Jer na svetu UVEK postoji nesto sto te raduje i cini srecnim.
Licno smatram osobe u "jadna ja" modu u depresivne osobe, mozda bez dijagnoze ali mali okidac i evo klinicke...
Ono sto me izludjuje sto je u nasoj drzavi mod "jadna ja" postao posek, normala.
Ako nisi u tom modu, ti si "srecnik", blago teeebi, ti ne znas sta je nemastina/tuga/bolest... ti si prosto bahat ako si srecan.
Licno, prosla sam sve gore navedene faze i smatram da nijedna nije zdrava.
Covek treba biti pozitivan.
Problem su te krajnosti, jer u nasem drustvu, ako si jadan svi te sazaljevaju i vole.
Ako se ne predstavljas kao jadan, onda si bahat i svi prevrcu oci na tebe.
Jer poBogu moras kukati. Kako da ne kukas? Zasto da ne kukas? Sigurno je da neki problem postoji?

U koju grupu spadate?
Kako se ophodite prema jednoj a kako prema drugoj grupi?

Jedno je depresija, a drugo je biti u losoj zivotnoj situaciji.
Oni koji su u losoj zivotnoj situaciji obicno nemaju vremena za depresiju.
Depresija je neobjasnjiva tuga koja napadne coveka.
Biti tuzan i nesrecan ne znaci biti depresivan.

Nemastina/tuga/bolest jeste standard u Srbiji.

E sad oni srecni ne znaci da su automatski bahati. Bahatost i alavost je nesto drugo Cicak.

Alavost je kad neko hoce sve za sebe.

Bahatost je kad neko radi samo ono sta hoce i to zahteva ne obaziruci se na druge.

Tacno je da su ljudi koji sebe sazaljevaju skloni depresiji.

Samosazaljevanjem jednostavno sebi oduzimaju snagu, elan.

Uglavnom traze pomoc dok istovremeno nisu voljni gotovo nista sami da nesto ucine. I kad ucine to je mlitavo, bezvoljno. Postaju neodlucni, neagilni, bezvoljni i svode sebe na nivo nesamostalne , nesposobne osobe.

Poznato je da kao nezrele, nedorasle osobe naginju patetici.

Ova osobina je jedan od glavnih faktora zasto je u Srbiji ovako lose.

Svi uglavnom kukaju i komentarisu a niko nista konkretno da ucini (osim da se uvuce vlasti u duppe i seni za kosku).

Poslednja izmena:

ovako sam i ja skapirala. ja sam kao i smokva, ocistila sam okolinu od negativaca. znaci, ne druzim se uopste :malav:

inače ovaj debilski mentalitet bezosećajnosti za tuđe muke osim u sebičluku svoj koren ima i u medijskom monopolu autoriteta za legitimitet patnje koji slepci bez razmišljanja medijima (ili bilo kom drugom vidu uticaja) prepuštaju. tako recimo patnja porodice sa petoro ili više dece bude dočekana na nož komentarima tipa 'a ko im je kriv što su pravili toliku decu kad ne mogu da ih izdržavaju, sad nek pocrkaju' i slično, dok recimo 'srcecepajuća' priča o mukama razmažene budalčine koja utripovala da nije muško nego žensko (ili obrnuto) pa jadna pati u 'pogrešnom' telu budi suzicu sapatništva u oku mase slušalaca. na sličan način ljudi su kondicionirani da beže od tuđe (stvarne) muke jer treba ostati 'pozitivan', ne želimo valjda da nam nečija patnja pokvari dan i slično. to ćemo kad budemo raspoloženi da glumatamo altruizam, ili kad čujemo na televizoru ili od drugarice na kafi da bi prema nekome trebalo biti čovek i bar saslušati. licemerni šljam. danas sam haj i ničemu neću dopustiti da to promeni, sutra ću možda biti raspoložena za malo saosećajnosti, javi se sutra

Back