Jačina baterije za lampu?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Trebam mali savjet.
Trebam mali savjet,imam lampu/fenjer,ali mu crkla baterija i trebaju nove.
Trenutna baterija u njemu je Energizer 9V jedan komad koja je zalemljena za po jednu od ovih dole (ne znam naziv toga,prikazano na sliki 2),a originalno ide 6 komada po 1.5V D tip,tako da je neko to prepravio pa stavio od 9V,a pitanje je da li moze ista nastetiti lampi ta jedna bat. od 9V i nacin kako je povezano,koja je zalemljena za ove dole djavle?
1
2
3

Ovo je ta lampa
A ovo su baterije koje su postavljene kao preporucene uz lampu.

Ne znam jeli pripada ovoj temi,ali nisam nasao drugu....

Trebam mali savjet.
Trenutna baterija u njemu je Energizer 9V jedan komad koja je zalemljena za po jednu od ovih dole (ne znam naziv toga,prikazano na sliki 2),a originalno ide 6 komada po 1.5V D tip,tako da je neko to prepravio pa stavio od 9V,a pitanje je da li moze ista nastetiti lampi ta jedna bat. od 9V i nacin kako je povezano,koja je zalemljena za ove dole djavle?
1
2
3

Ovo je ta lampa
A ovo su baterije koje su postavljene kao preporucene uz lampu.

Ne znam jeli pripada ovoj temi,ali nisam nasao drugu....
Ne bi trebalo da nasteti lampi ali ces imati mnogo manji kapacitet baterije, brze ce se prazniti.

Trebam mali savjet.

Kao što je kolega već napisao, može i ta od 9V ali neće imati kapacitet kao njegove originalne. To znači da će ti kraće trajati. Poželjne bi bile alkalne jer traju i do 10 puta duže od običnih.

Ne bi trebalo da nasteti lampi ali ces imati mnogo manji kapacitet baterije, brze ce se prazniti.
Hvala,onda mi bolje uzei 6 komada po 1.5v
Kao što je kolega već napisao, može i ta od 9V ali neće imati kapacitet kao njegove originalne. To znači da će ti kraće trajati. Poželjne bi bile alkalne jer traju i do 10 puta duže od običnih.
Sad,ne znam zasto je taj neko koristio samo jednu i prilemio je na spojeve dole,ali nebitno...
Ugl hvala :),uzet cu alkalne.

Da ali zar mu nije lakse bilo uzeti 6x i samo ih pobacati,ovako morao lemiti :D,na to sam mislio...
Jeste jeftinije,ali kazes da kapacitet nije isti.Bar bih ja tako uradio....
Nije a i jeftinije ga izašlo. Može se zalemiti konektor i za tu od 9V ali džaba kad to ne radiš. Inače sada imaš novih led ručnih lampi koje koriste litijumske baterije od 3.7V. Punjač im je isti kao za mobilne od 5V. To ti je bolje da nabaviš.. jače osvjetljenje, baterija koja se puni, mala sa više opcija svjetlosnih signala a i osvjetljenja. :)

Back