Jabuke i Narandže

Ne volim voštane jabuke.
ajde za tebe onda ove još na drvetu
apples-on-branch.jpg

naletela si na neku lošu sortu, ili je ubran zelen. Ne znam odakle se kod nas uvozi? Ako dolazi iz daleka onda je garant bran nedozreo.

Ne, kupila sam jarko žuti , okrugao. Isti takav sam kupila i u Beču. Meni se ukus ne dopada.
Inače, volim sočno i slatko voće.
Grejp kupujem crveni, ako baš nema crvenog kupim i žuti, ali ga ne jedem već cedim sok. Jedino tako mogu te gorko kiselkaste voćke.

Ne, kupila sam jarko žuti , okrugao. Isti takav sam kupila i u Beču. Meni se ukus ne dopada.
Inače, volim sočno i slatko voće.
Grejp kupujem crveni, ako baš nema crvenog kupim i žuti, ali ga ne jedem već cedim sok. Jedino tako mogu te gorko kiselkaste voćke.
a dobro, znači ne voliš gorčinu. Ima jedna vrsta pomela koja nije uopšte kisela, samo je slatka i blago gorka. Ja volim gorko pa sam pristrasan.

vreme je da se osvežimo.

Recimo Kozmik Krisp (Cosmic Crisp) jabuke
cosmic-crisp-apple.jpg

Mogu da se naruče onlajn.
4 komada $42 američkih, plus poštarina i šta sve ide uz to.
To je neki novi hibrid izmedju Enterprise i Honeycrisp.

Ako se kupi na više može da se uštedi.
Najveće pakovanje je od 30 komada za $152
Dolazi u dve posebno dizajnirane kutije

1620779969775.jpeg

ili ove

hiddenroseappleorderonline_720x.jpg

Skrivena Ruža
(Hidden Rose apple)
Kutija (od kilo i po do dva i po kila) za $77, uplata sada, isporuka krajem 2021.

Ova jedinstvena jabuka otkrivena je šezdesetih godina prošlog veka na farmi voća u Erli Oregonu kada je vlasnik zagrizao jabuku sa starog drveta i otkrio da je sa unutrašnje strane roze crvena. Farma je kasnije prodata 1966. a onda je 20 godina kasnije upravnik terena na farmi ponovo otkrio specijalno drvo nakon što je zagrizao jednu od svojih jabuka. Izdanci sa drveta su potom kalemljeni na druga stabla. Prvi voćnjak Skrivene ruže posađen je 1992.

Back