''Ja zato ne bih htela da ikad ikog volim, gubitak ne bih mogla da prebolim''

ovo je iz Fausta, opet sam uzela da ga citam i ova Margaretina recenica, ceo dan mi je u glavi..pa me zanima, sta mislite o ovome..?
Mefistofeles joj odgovori ''nijedna radost bez tuge ne biva'' i jeste, sve je to tacno,ali opet, kako se osloboditi toga,.
i uopste, kako gledate na ovo, kako se osloboditi toga...?
mnogo to fatalistički posmatra...
što ona misli da će obavezno da izgubi onog koga bude volela...?

ovo je iz Fausta, opet sam uzela da ga citam i ova Margaretina recenica, ceo dan mi je u glavi..pa me zanima, sta mislite o ovome..?
Mefistofeles joj odgovori ''nijedna radost bez tuge ne biva'' i jeste, sve je to tacno,ali opet, kako se osloboditi toga,.

ne znam shto na ljis ...al ajd..

naslov teme - aludira me na bubu neku...strah
sushtina - tuga pojachava efekat radosti, ali radost sama po sebi nema razloga da ima tugu za podlogu ..

aj sad neozbiljno ...
oslobadjam se tako shto se ponovo kroz shizzz radjam ...

pa izdizanjem iznad suprotnosti

tlh113_06.gif

Ne verujem u te stvari. Ne verujem da ljudi trebaju toliko dogmatski da se vezuju i da nabacuju toliki emotyivan terent jedno drugome na ledja i da je uopste to ljubav. Naravno da gubitak nekoga sa kim smo se zblizili boli, ali isto i zavisi na koji nacin gubimo tu osobu. Ako je preminula (to su okolnosti koje nemaju veze sa nama) i nije razlog da ne ulazimo u vezu sa tom osobom. Ako nas je ostavila, napustila i sl, znaci nije bilo dobro. Nije funkcionisalo... tako da strah od gubljenja nekoga je preteran, nerazuman, i predstavlja iskrivljenu romansku sliku ljubavi i romanse...I uopste ne verujem da uz radost, veselje, idu tuga , mrznja i td... takodje pogresna ideja ljubavi. Zvuci mi isuvise gorko...Zasto onda i ulaziti sa nekim u vezu, ako znas da ce 90 posto toga biti napor, uzas, zarad nekih 10 posto uzivanja...

kako je sve to lako reci, i sve je teorijski lako,sve, ali, sta ako je neka osoba toliko puta gubila u zivout,ne bas u ljubavnom smislu, a uza sve to uopste nije sklona promenama, tesko se prilagodjava, i drzi se uspomena kao pijan plota, to nije dobro,nije zdravo tako, to se ne moze a opet ne moze ni drugacije, i sada, reci toj osobi,kako tako,sve je lako reci, ali, i onda s eti oslobodi, pricaj, sve se poveri, otvori se, a onda kada i on ode, jer sigurno ce otici jednom,sigurno,previse je, ne moze se tako, pa kako onda, kako prevazici to, kako se osloboditi, kako mozes biti siguran,?

kako je sve to lako reci, i sve je teorijski lako,sve, ali, sta ako je neka osoba toliko puta gubila u zivout,ne bas u ljubavnom smislu, a uza sve to uopste nije sklona promenama, tesko se prilagodjava, i drzi se uspomena kao pijan plota, to nije dobro,nije zdravo tako, to se ne moze a opet ne moze ni drugacije, i sada, reci toj osobi,kako tako,sve je lako reci, ali, i onda s eti oslobodi, pricaj, sve se poveri, otvori se, a onda kada i on ode, jer sigurno ce otici jednom,sigurno,previse je, ne moze se tako, pa kako onda, kako prevazici to, kako se osloboditi, kako mozes biti siguran,?

Ako je osoba puno puta gubila nekog, ona nema problem sa tim o cemu ti pises.

Pročitaš Anu Karenjinu i baciš se u snu pod vlak.
Sutradan kad se probudiš nastaviš dalje.

Poslednja izmena:

Zašto polaziš od tog stava da će svako otići? Šalješ unapred i nepogrešivo signal, nisam dovoljna vredna i jednom ćeš znam otići. I oni i jednom odu!

Back