JA SAM MAJKA DEČAKA ČIJI JE ŽIVOT KOŠTAO 17 DINARA! Zbog ove priče svi treba da stavimo prst na čelo

• Začetnik teme Začetnik teme Gusan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kako?
kad je dete trazilo nije imalo napad.
Zar drug nije ušao i pokušao da ukrade čokoladicu jer se malom već slošilo? Prodavac je mogao vda izađe i vidi šta se dešava, i reaguje humano

Problem je što su ljudi needukovani, prodavac kaže da ne zna ni šta je dijabetes

Svako bi trebalo da zna te osnovne stvari, da prepozna hipoglikemiju, pad pritiska, napad panike, da uradi Hajmlihov zahvat..

naravno da nije u obavezi da zna....znas koliko sve tipova i vrsta napada postoji..niko ih ne zna..
takodje otkud zna da li se folira?
ja sam sa dorcola..da li treba da ti pricam kkao smo se folirali kao deca?

prica ima previse lejera da bi se osudjivalo tek tako..
ponavljam..ti svakome na ulici ko ti pridje das nesto?

Pojeo je obe čokoladice koje je imao kod sebe, ali mu se stanje za pet minuta veoma pogoršalo. Šećer mu je pao na 1,9. Jako se tresao i grčili su mu se svi mišići. Drugar koji je bio sa njim se uplašio i uspaničio. Ušli su zajedno u tu prodavnicu. Sin je prodavcima, bili su muškarac i žena, rekao da ima dijabetes, da mu je pozlilo i zamolio je za jednu bananicu koja mu je potrebna da bi podigao nivo šećera u krvi. Isterali su ga napolje i rekli: "Ako nemaš para, izađi" - priča Marija.

Ovo sa bananicom je srpski primer radne etike i puritanskog kapitalizma. Živiš u turbofolk mahali ceo život, ništa ne funkcioniše kako treba, sve se raspada, korupcija i javašluk na svakom koraku, i onda neki baja na šalteru ili bucmasti prodavac krene da cepidlači i izigrava čeličnu strogoću kao Japanac. "Ako nemaš para, izadji".

Tako panduri treniraju strogoću na ciganima i padavičarima koji pljugaju ****** i ližu dlakave čmarove za kvoter dopa, a kad mu Šešeljevo obezbedjenje zapreti bejzbol palicom i uleti kolima u masu ćuti se i puši se kurrčina.

Mada kapiram i te prodavce, nije to lak život jebbiga, sećam se kad sam jednom kupovao votku i viski i neku torticu, ovaj u trafici me gleda ko da bi me zaklao, valjda misli da idem na neku žurku a on smrdi u kavezu, a ja se to veče sam prepio i igrao igrice. I ja da sam prodavac i da životarim tako pustio bih ga da crkne. Ko si bre ti da mi tražiš bananicu, zar misliš da si poseban? A ja ovde dan za danom češem jaja o čips i kokice. :D

Šešeljev stomačni ulet u obezbedjenje:

pa to..pazi..da kazemo da ovi iz prodavnice nisu videli jer je pitanje da li je se to desilo ispred samog ulaza ili malo sa strane, ali niko od prolaznika da ne reaguje..to je bas cudno..da niko ne udje u prodavnicu..da niko ne zove...da se ne lazemo..nasao bi se neko da kupi bananicu za decaka kad vidi da mu je lose..koliko puta sam video da kad neko padne na ulici i neko trci sa strane i kupuje vodu u obliznjem kiosku...
cela prica je malo cudnjikava
drug je mogao, umesto sto je zvao tetke da zove hitnu

mora da su imali u radnji nešto slatko što je pred istek roka,što mogu da zavedu kao rashod i da daju detetu i onako i ovako bi takve stvari bacili za par dana kad im istekne rok...a i mogli su ako baš to ne smeju da mu ponude čašu vode i šećer
posle bi opet prodavci bili krivi jer detetu daju lošu hranu, a ono seceras

ma ne treba 500 moze i 20 ili 50 ili 100
nesto sitno da ima..
ne mora ni to..mogao je da ima neke bombone ili cokoladicu u dzepu za takvu situaciju u rezervi..
meni je ovde iskreno najveca krivica na roduiteljima koji su neodgovorono pustili dete sa zdravstvenim problemom a sada mantraju da zivot deteta vredi 17 dinara.
А и медији су ту да потпомогну, као да онај трговац не живи од тога ђто заради и као да је дужан да зна за туђе проблеме и да их решава, као да нема своје.
Лицемерно.

Zar drug nije ušao i pokušao da ukrade čokoladicu jer se malom već slošilo? Prodavac je mogao vda izađe i vidi šta se dešava, i reaguje humano

Problem je što su ljudi needukovani, prodavac kaže da ne zna ni šta je dijabetes

Svako bi trebalo da zna te osnovne stvari, da prepozna hipoglikemiju, pad pritiska, napad panike, da uradi Hajmlihov zahvat..
Продавац треба да зна да продаје робу, шта њега има да боле патка шта је дијабетес тип I

Back