Ja sam covek s koferom u ruci........

Posle dugog vaganja odluka je pala - NE IDEM. Jednostavno, deca su počela da me svaki dan zapitkuju "tata, jel ti stvarno ideš da živiš u Kanadu, mi ćemo umreti bez tebe", stari otac ništa ne govori osim što se svako jutro pomoli bogu što se živ probudio a i ljubav (s moje strane) nema takvu žar kakvu je imala.
Nije mi žao što neću ići a Vama svima koji ste komentarisali moju temu se zahvaljujem. Možda je sve ovo dobro za nekog drugog ko se bude rešio da krene stazom kojom sam ja hteo !

Pročitao sam detaljno temu. I ja sam se davno lomio i prelomio.
Mislim da si pogrešio ali sad neću da ti kvarim

A možda i nije pogrešio. To zaista niko sa strane ne može znati, čak ni on sam. Znao bi da je probao.
Ovako, verovatno je procenio da bi proba bila preskupa, pa je prevagnulo „udobno“ poznato, u odnosu na rizično novo, mada potencijalno bolje.

Tvoj komentar, rekla bih, znači da si zadovoljan sopstvenom odlukom. I to je dobro.

Da poželimo i postavljaču teme da bude zadovoljan svojim izborom.

I inače, sve ne možemo imati. Ostaje samo da izaberemo prioritete.
A najvažnije je, kad izvršimo izbor, da ne razmišljamo šta smo propustili.

Sad kada sam se "ohladio" nekajem se za odluku.
Jedno je kad je neko mlad, nezaposlen, bez obaveza, bez perspektive i budućnosti a drugo kad si u zrelim godinama, imaš decu, gradio i stekao nešto.....
Da postoji prava ljubav ona bi došla da živi ovde. Nije sve u interesima. Ni mi nismo baš ostali gladni......

Sad kada sam se "ohladio" nekajem se za odluku.
Jedno je kad je neko mlad, nezaposlen, bez obaveza, bez perspektive i budućnosti a drugo kad si u zrelim godinama, imaš decu, gradio i stekao nešto.....
Da postoji prava ljubav ona bi došla da živi ovde. Nije sve u interesima. Ni mi nismo baš ostali gladni......

Ja sam otisao sa 38(!) i na kajem se ni malo. Imao sam sredjen zivot u Srbiji, dobar posao zena i ja, sopstveni trosoban stan u gradu.
Najgore od svega je sto takav ni ne moze (mlad, nezaposlen, bez obaveza, - u vecini slucajeva) da ode danas u Severnu Ameriku. Sad odlaze uglavnom obrazovani i sredjeni ljudi koji traze nesto vise od zivota u Srbiji.
Srecno u svakoj odluci.

malo sam skrenula sa teme ali treba mi pomoc...da li neko zna nesto o prevozu stvari brodom od Beograda do Njujorka,recimo...u pitanju su pet,sest kofera koja je cena i da li je jeftiniji prevoz avionom i za koliko stize..hvala

Prevoz brodom dolazi u obzir jedino preko transportnih kontejnera, a posto imas kofere onda najbolje da kada budes letela za NY platis 4, 5 dodatnih kofera (mislim da je svaki po 30eur, proveri).

Prvo sto bi trebala uraditi jeste da izracunas da li ti se stvarno isplati placanje transporta tih krpica i obuce, nekada je jeftinije i bolje kupiti te stvari na licu mesta.

Back