Ja prozaist

• Začetnik teme Začetnik teme Riada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vec duze vrijeme planiram da se okusam u nekom obliku proznog stvaralastva.Oni koji navracaju na moj blog,znaju da se kod mene sluzi samo lirika,uglavnom ljubavna,nekad sa šećerom nekad bez...zavisi od mog raspoloženja.
Elem,kao što rekoh plan je u glavi,jos samo tema i eto mene u prozaiste.
I dok čekam temu da me lupi posred glave malo ću i ja prozboriti o nečemu što je jučer baš ustalasalo stranice ovog sajta.
Ma pročitala sam brate svašta..od toga kako se piše blog...do toga zašto služe blogovi itd.itd.I mogu Vam reči da sam jutros osvanula puno pametnija nego što sam bila prethodnog dana.Sad kad imam precizna uputstva kako napisati blog i čemu on zapravo služi sigurnom rukom tipkam po ovoj tastaturi jer znam da ne mogu fuliti.
Eh,da smo još bogdo dobili sve skupa nacrtano bilo bi mi kudikamo lakše,al valja se malo i potruditi,potražiti zbirke narodnih umotvorina,iscijediti ono malo talenta što nam ga Bog dade,(nama nazovi pjesnicima)il' se nama samo učinilo da nam ga je dao.
Nisam baš sigurna da li je pohvalno ovdje se služiti latinskim citatima jer je to ostalo nekako nedorečeno,
al' nikako ne mogu zaustaviti ovu ruku pa osta i ovo zabilježeno:
Zašto sam jučer bila tako uvjerena da je doista istinita ona latinska sentenca koja kaže"Homo homini lupus est"?

Poslednja izmena:
Znaš,Ljiljo,mogle bi da se mijenjamo...bar nakratko...ti si svakako počela sa poezijom,a ja da se bacim na prozu...ma dojadilo mi brate...stalno nesto udarili po nama...da se malo odmorim...doduse nisam sigurna da ću biti dobra kao ti jer ja nemam Mazuljka,al mozda nije lose da pisem o papigama...imam jednu,malu,zelenu...zove se Pile....

Ma, dobro,nije sve tako crno (..rece gavran i skoci u brasno:)),svak ima pravo da napise sta mu volja,samo treba covek da bude svestan cinjenice da ljudi imaju potrebu da daju sebi oduska ovde. E,sad - ima gi razni -to je i normalno. Dpbra strana medalje je sto su i uputstva,i pesme,i pesmicice,i proze ...itd. veliki (da ne kazem jedini) pokazatelj o autorima,tako da imamo mogucnost izbora.
Licno,mene to ne tangira mnogo - ja po svom,pa kome se ne dopada - njegova stvar.
:bye:

RiadaT.;bt59466:
Znaš,Ljiljo,mogle bi da se mijenjamo...bar nakratko...ti si svakako počela sa poezijom,a ja da se bacim na prozu...ma dojadilo mi brate...stalno nesto udarili po nama...da se malo odmorim...doduse nisam sigurna da ću biti dobra kao ti jer ja nemam Mazuljka,al mozda nije lose da pisem o papigama...imam jednu,malu,zelenu...zove se Pile....

Ne draga....ja imam bolju ideju...lepo dodji ti kod nas proznih i obavezno ponesi Pile (bez njega nema proze), pa da pišemo skupa........nisam luda da idem u pesnike kad vas samo čereče a dinara ne zaradite.....nas poštuju i plaćaju.......a ako ti ponestane inspiracije, pozajmiću ti Mazuljka......kad vidi Pile ........mnogo je ona inspirativna.......toliko da će reči samo da kuljaju iz tebe :zcepanje:

Samo napred.Razumem te,svi ocekuju od nas,posebno ako si uclanjena u neko pesnicko drustvo,da pises pesme i samo pesme i to one, po mogucstvu koje njima odgovaraju.Poput nekog sablona, svi se ponasaju iso i tesko oprastaju razlike,posebno ako uspes u tome. Zato samo napred.
PS. nikako mi ne polazi za rukom da postavim smajlija.

Back