- Poruka
- 1.828
Da se vratimo temi...
Da li je moguce nauciti perfektno govoriti strani jezik "u svojoj" zemlji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da se vratimo temi...
Da se vratimo temi...
AKo zivis u Srbiji, da li je moguce "nauciti tecno" recimo arapski u Srbiji? Tecno...
Moguce je, ali je uvek bolje da imas kontakt sa izvornim govornikom. Eto, ja sam zivela u Izraelu, a od trece godine sam govorila tecno engleski, jer sam isla u anglikansku skolu.
Pa da, moguce je ali puno duze vremena nego kada bi bila u zemlji kojoj taj jezik hoces da naucis.
Tecno pricam Engleski i Francuski.Idem na kurs 11 godina,od prvog razreda.Mrzela sam starce jer su me tjerali da idem na kurseve a danas sam im zahvalna jer mogu da se sporazumem sa mnogo ljudi.
Moderna pevacice, nemoj da me zasmejavas, molim te. Hoces da kazes da govoris SVE jezike? Ljudi, molim vas, ko moze da poveruje u ovakve budalastine. Da je to zaista tako, ona bi odavno visila u Ginisovoj knjizi rekorda, a ne na Krstarici. Da je zaista manekenka, ne bi imala vremena da ode na forum, a kamoli da napise 15.000 poruka. Uostalom, nije li sumnjivo sto se epiteti "lepa, zgodna" pojavljuju u svakom postu. Devojko, tema nije o tvojoj "lepoti", niti je napravljena da bi se razne provincijalke hvalile o svojim jezickim sposobnostima. I odakle ti pravo da pljujes ljude sa Filoloskog fakulteta?! Ti fakultetu ne mozes ni da prismrdis, a kamoli da pljujes ljude koji imaju neka svedocanstva o svom znanju. Hoces da napravis budalama sve one koji godinama uce jezik da bi ga doveli do "savrsenstva"? Jezik se ne uci preko decka (koga takodje cesto ima u tvojim postovima), nego temeljno, a za to su potrebne godine. Zato ne presipaj iz supljeg u prazno, nego se vrati svom zivotu, a ne imaginarnom svetu u kojem znas sve jezike (o ostalom necu da trosim reci). Toliko od mene.![]()
Morala sam...![]()
Da se vratimo temi...
Jedan jezik da bi se znao perfektno moras argumentovano odreagovati u sekundi nemisleci kako se sta kaze.
Jedan jezik da bi se znao perfektno moras argumentovano odreagovati u sekundi nemisleci kako se sta kaze.
Mislim da je apsurdno reci da neki jezik znas savrseno. Svako ima koliki-toliki pasivni leksicki fond i u svom maternjem jeziku (doduse, neko manji, neko veci.).
Ja mogu samo reci koje jezike tecno govorim. U mom slucaju to su, osim maternjeg, i engleski. Znam jos jezika, ali ne mogu reci da ijedan od tih znam tecno govoriti.
Da se vratimo temi...
I think he's referring to the fact that we get a lot of posts on this site from native English speakers who post indecipherable gibberish; people who then get angry when we ask them what they mean because we cannot understand their post.
The irony is that you, for whom English is not your first language, make a perfectly understandable post while apologizing for your near-perfect English.
Ovo sto si napisao, mislim da je teoretski moguce ali uz nekog savrsenog strucnjaka. Kako to vecina predavaca jezika nije, mogucnost je smanjena.
Izvorni govornik u kombinaciji sa nekim nasim ko dobro objasnjava je savrsen spoj.
Jedno bez drugog ne ide.
Sasvim se slazim i potpuno je tacno!
Nemoj da se ljutis ali engleski se pise malim slovom.