J U L I 2O16 NAJTOPLIJI DO SADA,,,

Danas na TV N1 objavljeno je saopstenje NASE,da je Juli mesec ove ,2O16 godune,bio najtopliji na planeti

Zemlji,od kada se vrse metereoloska merenja.Zaista,kako smo izdrzali vrucine,koje su vladale i kod

nas,i sam se cudim.Mi smo zaista imali veoma tezak period zivota,u poslednjih desetak godina,proslog veka.

Bratoubilacki rat,na teritoriji bivse nam zemlje,Jugoslavije.Prva dekada novog milenijuma,a sada vec "gazimo" i

drugu,odlikuje se teskim materijalnim stanjem gradjana.Smanjene i onako male,plate i penzije,uzrokuju lose psihicko

stanje gradjana.I na sve to,doslo je i do globalnog zagrevanja zemlje.Narodna poslovica kaze:nesreca nikada

ne dolazi sama.Eto,mi pored ove nase bede,koja je snasla nas narod,,moramo da se "borimo",i sa vremenskim

turbulencijama.Ali,izboricemo se mi,sa tim problemima. Srbi su zilav narod.

....sudeći po toj izjavi da je ovogodišnji jul bio najtopliji na planeti zemlji , onda moj zaseok , pa i stara planina na koju sa išao ovog leta i to dvaput , nisu na planeti zemlji , nego tamo negde u tri lepe , gde ni đavo ne svraća....naime , ja se smrzoh ljudi , ovog leta....imam utisak da je prošle godine leto bilo toplije , a dnevne temperature ijednačenije bez naglih promena...ove godine bili su tako nagli i veliki padovi dnevnih temperatura , pa opet skokovi - što je uticalo ne samo na raspoloženje , već i na zdravlje ljudi....no , mi smo zabačeni svet , tamo negde na neotkrivenoj planeti u ovom sunčevom sistemu - gde svaka nedaća nas zakači....tako udari nevreme , grad bije kao nato avijacija - led i dažd oće da satru ; protiv gradonosna dejstvuje ali ćorak za sirotinjske njive i seljačka imanja....nikako mi nije jasno , kako to grad ne ubije velika tajkunska imanja , kojima se kraj ne vidi , a satre tik uz njih sve živo....sabije svaku travku u zemlju.....tako bejaše kod četnika monarhista , tako bi kod partizana komunista , ništa bolje ne bi kod dosmanlija , a ovi reciklirani šešeljisti / dosmanlije / miloševićisti i ostali , što bi rekao Đura Daničić kod ove političke ciganije nije ništa bolje nego kod ajduka !....čudo , mislim temperatursko , sa mojim zaseokom i uopšte gde se ja krenem !

...a što se tiče ovog "bratoubilačkog rata" , to kao da se iz potaje sprema pomilovanje velikih zločinaca , mislim na one koji su vodili te ratne aktivnosti.....ludilo !
....pročitam juče kako je slovenačko hrvatska , pa i bosanska intelektualna elita , pogibelj srba u prvom pa posle i u svim drugim ratovima , opravdavala neisplaćivanje ratne štete srpskoj državi , objašnjavajući i dokazujući da su srbi preko drine samoubilački narod - suicidan....oće reći genetski poremećen narod , sklon samouništenju - mentalno nezdrav , valjda....kao ludaci sa fiks idejama , o nekakvom bratstvu , od kojih se fala bogu krajem prošlog milenijuma jedva odkačismo....i u nedostatku objašnjenja pa i nerazumevanja svega toga , obratiću se Dodiku i Kusturici lično - jer izgleda samo su nam oni braća - doduše jesu nekakvi prekrsti predobro plaćeni , kao da su neraskidivo konektovani na našu državnu blagajnu , ali braća su po našoj samoubilačkoj nakani....

....i sad sam zbunjen , neznam zašto Baba Jula ne podnosi naše prestono groblje velikana...pa tamo su sahranjeni svi oni koji su satirali ovaj narod nemilice - a eto ona nezadovoljna sa večnim konakom njene ljubavi....tja !...možda će ovo znati ova naša braća , ko zna ?...tek , ja mnim da je ta priča o tim takozvanim bratoubilačkim ratovanjima , pogubnija danas više nego što su oni bili pogubni juče....naime , prvo su to bili građanski ratovi , a ujedno je tinjao bestijalni kontra revolucionarni rat , krijući se iza religijsko nacionalističkog ratovanja ( naravno što dogovoreno , što prećutno saglasno od strane elite koja nas je uvela u građanski rat ) - a sve sa namerom da se opljačka država pa i njeno stanovništvo i stvori buržoaska elika sa debelim kapitalom....danas i zovu tajkunima - mada ruku na srce svi su se TJFUNSKI obogatili.....i tako stvari stoje....

...kontra revolucija je izvedena....stvorena je nova TAJFUNSKA ELITA......NOVOSTVORENA SIROTINJA SE JOŠ MLATI SA RELIGIJSKO NACIONALISTIČKIM LUDILOM.....
....sve u svemu NIŠTA NOVO - STANJE REDOVNO....

...a šta se krije , može se pročitati u ovom kazivanju.....dok sam čitao tekst brata hrvata , imao sam utisak da piše reportažu iz mog zaseoka , samo iz neke kurtoazne lepote , radnju premešta u svoj kraj....pa pogledajte na ovoj adresi :

http://www.blic.rs/vesti/politika/d...hrvatskog-kolumniste-zapalio-internet/tvhy060

Back