....sudeći po toj izjavi da je ovogodišnji jul bio najtopliji na planeti zemlji , onda moj zaseok , pa i stara planina na koju sa išao ovog leta i to dvaput , nisu na planeti zemlji , nego tamo negde u tri lepe , gde ni đavo ne svraća....naime , ja se smrzoh ljudi , ovog leta....imam utisak da je prošle godine leto bilo toplije , a dnevne temperature ijednačenije bez naglih promena...ove godine bili su tako nagli i veliki padovi dnevnih temperatura , pa opet skokovi - što je uticalo ne samo na raspoloženje , već i na zdravlje ljudi....no , mi smo zabačeni svet , tamo negde na neotkrivenoj planeti u ovom sunčevom sistemu - gde svaka nedaća nas zakači....tako udari nevreme , grad bije kao nato avijacija - led i dažd oće da satru ; protiv gradonosna dejstvuje ali ćorak za sirotinjske njive i seljačka imanja....nikako mi nije jasno , kako to grad ne ubije velika tajkunska imanja , kojima se kraj ne vidi , a satre tik uz njih sve živo....sabije svaku travku u zemlju.....tako bejaše kod četnika monarhista , tako bi kod partizana komunista , ništa bolje ne bi kod dosmanlija , a ovi reciklirani šešeljisti / dosmanlije / miloševićisti i ostali , što bi rekao Đura Daničić kod ove političke ciganije nije ništa bolje nego kod ajduka !....čudo , mislim temperatursko , sa mojim zaseokom i uopšte gde se ja krenem !
...a što se tiče ovog "bratoubilačkog rata" , to kao da se iz potaje sprema pomilovanje velikih zločinaca , mislim na one koji su vodili te ratne aktivnosti.....ludilo !
....pročitam juče kako je slovenačko hrvatska , pa i bosanska intelektualna elita , pogibelj srba u prvom pa posle i u svim drugim ratovima , opravdavala neisplaćivanje ratne štete srpskoj državi , objašnjavajući i dokazujući da su srbi preko drine samoubilački narod - suicidan....oće reći genetski poremećen narod , sklon samouništenju - mentalno nezdrav , valjda....kao ludaci sa fiks idejama , o nekakvom bratstvu , od kojih se fala bogu krajem prošlog milenijuma jedva odkačismo....i u nedostatku objašnjenja pa i nerazumevanja svega toga , obratiću se Dodiku i Kusturici lično - jer izgleda samo su nam oni braća - doduše jesu nekakvi prekrsti predobro plaćeni , kao da su neraskidivo konektovani na našu državnu blagajnu , ali braća su po našoj samoubilačkoj nakani....
....i sad sam zbunjen , neznam zašto Baba Jula ne podnosi naše prestono groblje velikana...pa tamo su sahranjeni svi oni koji su satirali ovaj narod nemilice - a eto ona nezadovoljna sa večnim konakom njene ljubavi....tja !...možda će ovo znati ova naša braća , ko zna ?...tek , ja mnim da je ta priča o tim takozvanim bratoubilačkim ratovanjima , pogubnija danas više nego što su oni bili pogubni juče....naime , prvo su to bili građanski ratovi , a ujedno je tinjao bestijalni kontra revolucionarni rat , krijući se iza religijsko nacionalističkog ratovanja ( naravno što dogovoreno , što prećutno saglasno od strane elite koja nas je uvela u građanski rat ) - a sve sa namerom da se opljačka država pa i njeno stanovništvo i stvori buržoaska elika sa debelim kapitalom....danas i zovu tajkunima - mada ruku na srce svi su se TJFUNSKI obogatili.....i tako stvari stoje....
...kontra revolucija je izvedena....stvorena je nova TAJFUNSKA ELITA......NOVOSTVORENA SIROTINJA SE JOŠ MLATI SA RELIGIJSKO NACIONALISTIČKIM LUDILOM.....
....sve u svemu NIŠTA NOVO - STANJE REDOVNO....
...a šta se krije , može se pročitati u ovom kazivanju.....dok sam čitao tekst brata hrvata , imao sam utisak da piše reportažu iz mog zaseoka , samo iz neke kurtoazne lepote , radnju premešta u svoj kraj....pa pogledajte na ovoj adresi :
http://www.blic.rs/vesti/politika/d...hrvatskog-kolumniste-zapalio-internet/tvhy060