Izvršni direktor kompanije better.com otpustio 900 radnika i to preko Zoom video poziva?!

Cela priča kod nas se vrti oko para, ljudi hoće da rade ali ne za siću i prazne priče o napredovanju, okruženju, atmosferi... koje im se nude.
Verovato ti ili ne, 75% sigurno a mozda i 80% se lozi na te price o napredovanju i okruzenju i atmosferi....
Tako da to je vec napravljena shema...

Kapitalizam je to vec odradio da je postalo normalno da se bira najnizi moguci nivo svesti i kvalitet rada da bi se zadovoljila proizvodnja i cena smanjina sto nize..

Pravilo majmun gleda majmun oponasa se svuda primenjuje kao nada za napredak proizvodnje...
Kapitalizam uspeva zato sto ima glupih ljudi i kao radnika i kao potrosaca...
Inace bi to bilo strasno.....totalno drugacije bi izgledao raspored svetskih kompanija.

Na zalost, onda proces rada u firmi i upravljanje firmom ne bi bilo jasno radnicima, pa ne bi bilo motiva da trpe toliko nasilje u firmama, ovako trpe jer misle da je samo kolicina novca od xxx eura ono sto ih razdvaja od uspesnog kapitaliste koji ladi jaja i zivi lepo..

Verovato ti ili ne, 75% sigurno a mozda i 80% se lozi na te price o napredovanju i okruzenju i atmosferi....
Tako da to je vec napravljena shema...

Kapitalizam je to vec odradio da je postalo normalno da se bira najnizi moguci nivo svesti i kvalitet rada da bi se zadovoljila proizvodnja i cena smanjina sto nize..

Pravilo majmun gleda majmun oponasa se svuda primenjuje kao nada za napredak proizvodnje...
Kapitalizam uspeva zato sto ima glupih ljudi i kao radnika i kao potrosaca...
Inace bi to bilo strasno.....totalno drugacije bi izgledao raspored svetskih kompanija.

Na zalost, onda proces rada u firmi i upravljanje firmom ne bi bilo jasno radnicima, pa ne bi bilo motiva da trpe toliko nasilje u firmama, ovako trpe jer misle da je samo kolicina novca od xxx eura ono sto ih razdvaja od uspesnog kapitaliste koji ladi jaja i zivi lepo..
Navedi mi neke nauspešnije komunističke firme s Fortune 500 liste

Pa ja lepo napisem, ti nista ne razumes....dobro nisi rekla navedi mi opise klozetskih solja japana kao dokaz za uspesnost americke politike u CIA ekspozituri Beograd.
A cekaj, pa jesi to navela.....ili naveo , zavisi koji pol glumatamo...

Pa ja lepo napisem, ti nista ne razumes....dobro nisi rekla navedi mi opise klozetskih solja japana kao dokaz za uspesnost americke politike u CIA ekspozituri Beograd.
A cekaj, pa jesi to navela.....ili naveo , zavisi koji pol glumatamo...
Vreme je da se pomiriš s činjenicom da je kapitalizam i efikasniji i humaniji od tvojih ideja

lol

trenutno 3 od 5 najuspesnijih kompanija na svetu dolaze iz komunisticke Kine

apdejtuj se malo
Screenshot 2021-12-26 124655.png

Kralj. To je Direktor. Svaka čast.
Ne znam šta je problem?

Za mene bi bio poblem sto sam mu ja zaradio te pare,ostali zaposleni,sto su racunali na taj posao,ulazili u kredite,odbijali druge poslove itd
Neodgovorni. Računaju na posao i uzimaju kredite. Malo je to neodgovorno.

Zato što smo nerazvijena zemlja puna lopina na vlasti i sve ide preko veze.
Zato i napuštaju mnogi državu...
Bolje reći nerazvijen narod.

Ti si njemu zaradio pare, a on je tebi omogućio da hraniš sebe i obitelj...

Nefer postupak i za radnike svakako šok, ali sigurno je pozadina puno kompliciranija...
Tko zna, možda se do posljednjeg trenutka lomio da li otpustiti tih 9% i dovesti u pitanje 100%, možda mu je banka uvjetovala kredit (racionalizacije poslovanja i sl.)...

U normalnim zemljama nije tako crno dobiti otkaz jer postoje sasvim pristojne otpremnine, a nije nebitno znati da drugog posla uvijek ima za onog koji hoće i mora.
I u nenormalnim zemljama ljudi rade, menjaju poslove, idu na letovanja... U normalnim zemljama je bolje samo nesposbnima koji nemaju nikakav skil da ponude tržištu, a takvih je otprilike 80%.

Poslednja izmena:

Back