Izvršni direktor kompanije better.com otpustio 900 radnika i to preko Zoom video poziva?!

udarnicki

Aktivan član
Poruka
1.125
better-dot-com-ceo-taking-leave-of-absence.jpg

Izvršni direktor kompanije better.com uzeo je slobodne dane te je tako nedostupan za medije, navodi se u najnovijem izveštaju New York Posta-a,koji se pozvao na e-mail dobijen od izvršnog odbora.
Višal Garg se ranije ove nedelje izvinio zbog načina kako je sproveo otpuštanje 900 radnika u hipotekarnoj kompaniji,nakon što je Zoom video poziv postao viralan na društvenim mrežama!

Izvor:
https://www.google.com/amp/s/nypost...ve-of-absence-after-zoom-layoff-disaster/amp/

Kapitalizam šta ćete...z:cry:
U fazonu "srećna nova godina, dobili ste otkaz"...Čovek da se ubije!

Zašto?
ZATO!!!

TO JE KAPITALIZAM! IZVRŠNI DIREKTOR Better.com OTPUSTIO 900 ZAPOSLENIH PREKO Zoom-a NAKON ŠTO JE DOBIO 750 MILIONA $ OD Soft Banke

Vishal-Garg-CEO-Better-com-2.jpg

http://snagakolektiva.blog.rs/blog/...a-nakon-sto-je-dobio-750-milona-od-soft-banke

Izvršni direktor Better.com Višal Garg,objavio je da je hipotekarna kompanija otpustila 9% svoje radne snage (900 zaposlenih) na Zoom vebinaru u sredu,preko video poziva koji je čak nije bio ni najavljen i to samo dve nedelje pred novogodišnje praznike.

"Ako ste na ovom pozivu,to znači da ste deo grupe koja nije imala sreće i koja je otpuštena",rekao je Višal Garg preko Zooma."Tržište se promenilo,i kao što znate,mi kao kompanija moramo tome da se prilagodimo kako bismo preživeli,te se iskreno nadam da ćemo nastaviti dalje da napredujemo i ispunjavamo našu misiju",istakao je izvršni direktor. "Ovo nije vest koju ste hteli da čujete.Ali na kraju,to je bila moja odluka i želeo sam da je čujete direktno od mene.

"Vaš radni odnos ovde efektivno prestaje",rekao je Višal Garg u jednosmernoj i nimalo prijatnoj video poruci.

Kao što se vidi iz priloženog, to je taj varvarski i truli sistem kapitalizma! U trominutnom Zoom pozivu,900 zaposlenih je iznenada obavešteno da su izgubili posao.Zato što je došlo do izvesnih "promena na tržištu", i zato što kompanija "mora tome da se prilagodi kako bi preživela"?!

Međutim,ovde se priča ne završava.Prema izveštajima "Forbsa", otpuštanja su usledila nakon što je kompanija dobila finansijsku injekciju od 750 miliona $ u gotovini od svog najvećeg sponzora Soft Banke, uoči planiranog izlaska na berzu, te spajanja sa "Aurora Acquisition Corp." i ulaganja 1 milijarde $ !!!

Ali da ponovimo još jednom.To je taj kapitalizam! Truo,varvarski i nehuman..

Poslednja izmena:
i mene tako jedna riba svojvremeno ostavila preko vibera :sad2:
z:D

Kad smo već kod Vibera,a vezano je za ovu temu,meni su u jednoj privatnoj kompaniji predložili da pošaljem dokumentaciju preko Vibera.Znači nema ono: dolaziš na razgovor, oči u oči,donosiš dokumentaciju,pitaš sve vezano za posao i zaduženja pre nego što potpišeš i zasnuješ radni odnos...nego sve nekako površno ko preko k*rca...

Bio sam istrajan u tome da se vidim za HR menadžerom lično itd.A o kakvoj kompaniji se radi, bilo mi je jasno već posle nedelju dana kada je kolegi (koji je bio zadužen da me uvede u posao) došao mejl sledeće sadržine "nemojte štedeti novozaposlene,plata mora da se zaradi"...

Pa jbt može to i lepše da se sroči,a trebalo bi i da se ostavi prostor nekome ko je nov da se adaptira...užas...

A sto bi se neko ubio ako izgubi posao ?!
Nadjes drugi , prilagodi se uslovima ... takav je i zivot.
Pazi ljudi rade i zive na poslu 25 godina..i onda mu neko kaze, vise ne zivis ovde, mozes da crknes slobodno...

Znam ljude koji bi hladno zrtvovali svoju decu da zadrze svoj posao..
A cini mi se da u filmu optimisti imas opisanu takvu situaciju....zrtva cerke i silovanje da bi zadrzao svoj posao ...

isti mi djavo kako god me otpustio

al radnik treba da ima neki otkazni rok

mog drugara su recimo , nakon sto se povredio na poslu i sto su mu svasta obecavali da ne prijavi povredu na radu

nakon godinu i nesto otpustili

umesto da je uzeo pare pa nek ga otpuste sutra

ali strah od gubitka posla je kod nas neshvatljivo veliki

Pazi ljudi rade i zive na poslu 25 godina..i onda mu neko kaze, vise ne zivis ovde, mozes da crknes slobodno...

Znam ljude koji bi hladno zrtvovali svoju decu da zadrze svoj posao..
A cini mi se da u filmu optimisti imas opisanu takvu situaciju....zrtva cerke i silovanje da bi zadrzao svoj posao ...
Mani se tih socijalističkih navika....na poslu se radi a ne živi.
U kapitalizmu ništa nije zagarantovano bas kao i u životu.

isti mi djavo kako god me otpustio

al radnik treba da ima neki otkazni rok

mog drugara su recimo , nakon sto se povredio na poslu i sto su mu svasta obecavali da ne prijavi povredu na radu

nakon godinu i nesto otpustili

umesto da je uzeo pare pa nek ga otpuste sutra

ali strah od gubitka posla je kod nas neshvatljivo veliki
Zato što smo nerazvijena zemlja puna lopina na vlasti i sve ide preko veze.
Zato i napuštaju mnogi državu...

Mani se tih socijalističkih navika....na poslu se radi a ne živi.
U kapitalizmu ništa nije zagarantovano bas kao i u životu.

Zato što smo nerazvijena zemlja puna lopina na vlasti i sve ide preko veze.
Zato i napuštaju mnogi državu...
Totalno si izvrsio projekciju, ali nisam hteo da sve bojim kroz socijalizam..
Bas u kapitalizmu se ljudi vezuju za posao , a ne u socijalizmu.
U socijalizmu se vezuju za provod, za porodicu...
Ali eto , zanimljivo je znati koje su projekcije ljudi danas...

Totalno si izvrsio projekciju, ali nisam hteo da sve bojim kroz socijalizam..
Bas u kapitalizmu se ljudi vezuju za posao , a ne u socijalizmu.
U socijalizmu se vezuju za provod, za porodicu...
Ali eto , zanimljivo je znati koje su projekcije ljudi danas...
😂
Koji crni provod si imao u jugi ako nisi radio i imao od čega da se provodiš?

И, шта је овде чудно?

Možda to što su ljudi otpušteni u trenutku kada better.com dobija kredit od Soft Bank-e od 750miliona $ i još ulaže 1 milijardu $ na berzi.Dakle,možda nije ni trebalo otpustiti radnike,jer kompanija odlično posluje,dakle nije problem u finansijama,ali eto...neko je tako odlučio da mu je tako ekonomičnije..Drugo, način na koji su podeljeni otkazi...

Gledam pre neki dan u Maxi prodavnici od 4 kase,rade 2...Stvorio se red,ljudi besni,j*bu majku poslovođi...ovaj viče kako nema ko da radi sem njih petoro raspoređenih u celom marketu i da nije do njega...Zagovornici kapitalizma imaju taj čudan princip da vrše uštede na radnoj snazi,iako se posao može vršiti neuporedivo kvalitetnije,bolje i efikasnije kada je više ljudi uključeno ... Ali džabe,nekima to ne dopire do mozga i samo se čeka trenutak kada će svima da prekipi..i radnicima i korisnicima usluge..

Možda to što su ljudi otpušteni u trenutku kada better.com dobija kredit od Soft Bank-e od 750miliona $ i još ulaže 1 milijardu $ na berzi.Dakle,možda nije ni trebalo otpustiti radnike,jer kompanija odlično posluje,dakle nije problem u finansijama,ali eto...neko je tako odlučio da mu je tako ekonomičnije..Drugo, način na koji su podeljeni otkazi...

Gledam pre neki dan u Maxi prodavnici od 4 kase,rade 2...Stvorio se red,ljudi besni,j*bu majku poslovođi...ovaj viče kako nema ko da radi sem njih petoro raspoređenih u celom marketu i da nije do njega...Zagovornici kapitalizma imaju taj čudan princip da vrše uštede na radnoj snazi,iako se posao može vršiti neuporedivo kvalitetnije,bolje i efikasnije kada je više ljudi uključeno ... Ali džabe,nekima to ne dopire do mozga i samo se čeka trenutak kada će svima da prekipi..i radnicima i korisnicima usluge..
Lidl ima bolju organizaciju rada.

Lidl ima bolju organizaciju rada.
aha, rade prekovremeno
to o i naši menudjeri
zasere u Univerexportu pretrči u Aman
kurzom nije hteo da pomusli da mrdne ali je Bogom dan da odredjuje kako se radi
i samo puni CV te bio u Univeru te u Amanu, pa u MAXI-ju... samo nigde ne navede nulti učinak... nije lud... valjda se zna tašto menjaš firmu...

Back