IZVRŠITELJI DOŠLI DA PLENE: Policija sprečila čoveka da skoči...

А ти би радије да браниш ове што туђим парама направе огроман објекат на 3 спрата и 800 квадрата на Златибору а онда не желе да враћају те паре.

А ова прича да их нико није обавестио је наравно бесмислена. То је оно..."Баба, ако дође поштар са плавом ковертом, никако га не пуштај у кућу и ништа не потписуј. Закључај се и прави се да си мртва док не оде."

zao mi je svakoga ko je prinudjen da uzima pare od zelenaskih banaka.... unistili su drzave a ne tamo neke nesretnike koji na drugi nacin nisu mogli da dodju do kapitala i zapocnu bilo kakav biznis od koga mogu da zive

zao mi je svakoga ko je prinudjen da uzima pare od zelenaskih banaka.... unistili su drzave a ne tamo neke nesretnike koji na drugi nacin nisu mogli da dodju do kapitala i zapocnu bilo kakav biznis od koga mogu da zive

Niko ko je prinudjen ne zida 800 kvadrata apartmana.

To rade samo oni sto bi da zarade pa kad im "biznis" propadne onda se vade na alchajmera i skakanje kroz prozor bez padobrana.

IZVRŠITELJI DOŠLI DA PLENE: Policija sprečila čoveka da skoči sa trećeg sprata kuće na Zlatiboru http://www.kurir.rs/izvrsitelji-dos...receg-sprata-kuce-na-zlatiboru-clanak-1709481

ZLATIBOR - Danas oko 13 sati policija je na Zlatiboru uspela da osujeti pokušaj Radeta Bjelakovića (70) da skoči sa trećeg sprata kuće u naselju Obudojevica.

Bjelaković je pretio samoubistvom sa balkona visokog devet metara, zbog dolazaska sudskih izvrištelja sa namerom da mu zaplene apartmansku kuću površine 800 kvadrata.

Bjelaković je izvršitelje koji su jutros došli u pratnji policije pokušao najpre da ubedi da je kuća njegova, ali kako u tome nije uspeo oko 10.30 se popeo na treći sprat. Izašao je na terasu, prekoračio ogradu i nad ambisom zapretio da će da skoči ukoliko se plenidba ne obustavi.

Foto: Printscreen Foto: Printscreen
Jedan od policajaca je uspeo da ga ubedi da se vrati i ponovo sedne za sto sa izvršiteljima. Zatim je došla hitna pomoć koja je pregledala Bjelakovića. Međutim, nešto iza podne, Bjelaković je ponovo izašao na balkon i zapretio samoubistvom. U jednom trenutku šestorica policajaca su iz sobe istrčala na terasu, munjevito zgrabila čoveka i prenela ga na sigurno.

Ponovo je došla hitna pomoć koja je Radetu Bjelakoviću predložila da se smesti na psihijatriju, ali je on to odbio tvrdeći da nije psihijatrijski bolesnik, već da je njegovu reakciju izazvala nezakonita plenidba kuće.

Ćerka tvrdi da ih niko nije obaveštavao o dugu

Prema rečima ćerke S.B. na čije ime su prepisani apartmani, oni nisu bili obavšteni o dugu, a kako kaže, na ljude od 70 godina je došlo 3 izvršitelja i 15 policajaca.

"U pitanju je hipotekarni kredit, ali nas banka ništa nije obaveštavala. Samo su dodelili novog vlasnika, koji je zamenio brave. U pitanju su apartmani vrednosti 1.500.000, a oni su procenili na 235.000", navodi vidno potresena S.B. za portal Kurira.

.........
Vuciceva Srbija. Bruka koliko je dobro.

uzeo kredit za nesto sto je i vrapcima jasno da nece moci da vrati .....a nije obavesten o dugu, na to se vadi...koga on farba bre
sta kao amnezija da je uso u banku po pare :lol:

Ocigledno ste neobavesteni i to koriste banke. Banke ne zajme narodu svoje pare nego da bi otvorili kreditnu liniju uzimaju pare odobrene narodu Srbije, po niskim kamatama, a onda utrostruce kamatu udesetostruce troskove za dobijanje kredita i lepo sasvim nelegalno zaradjuju na tim kreditima. Tako da svako ko u Srbiji ima imalo mozga, sto nije dovoljno, vaznije je imati svalera/ku, rodjaka ili neku drugu vezu, treba da uzme kredit i da ga ne plati , ako moze. Na ovaj nacin, bar , nekako postaje gradjanin svoje drzave. Podsetio bih vas da pametni ljudi u Srbiji uzmu kredite, podele i banka propadne, a niko ga ne vrati. Kasnije ga kao prozivaju za nekoliko milijardi, koje bi bile dovoljne za normalne, povoljne kredite celih regiona, tacnije, nekoliko hiljada poljoprivrednika ili porodicnih firmi. Znaci, fine gospodje koje su ljubomorne na ljude sa malo vecim kucama ili proizvodnjom koja funkcionise, bolje da popune racun za struju dva dana ranije i ucare 5% dok kuckaju gluposti po netu nego da zaviruju u tudj tanjir. Dok ne pocnete da cenite ljude koji zaradjuju, a nisu krali i otimali mogu da vas varaju razni belosvetski prevaranti kojima se daje podrska samo zato sto nisu komsije.

naravno da zna da treba da vraca kredit ali nije obavesten da ce da mu uzmu kucu preko noci zato sto neku ratu nije na vreme platio...mnogi ne otplacuju kredit na vreme ljudima su stanove prodavali tako a da nisu ni znali ....mozda se nekom bas svidela njegova kuca pa smislio nacin kako da je se jeftino docepa...gde bre vi zivite niste ni svesni na sta su sve ljudi ( a ne banke) spremni a ni sta vas ceka u buducnosti izgleda

Ocigledno ste neobavesteni i to koriste banke. Banke ne zajme narodu svoje pare nego da bi otvorili kreditnu liniju uzimaju pare odobrene narodu Srbije, po niskim kamatama, a onda utrostruce kamatu udesetostruce troskove za dobijanje kredita i lepo sasvim nelegalno zaradjuju na tim kreditima. Tako da svako ko u Srbiji ima imalo mozga, sto nije dovoljno, vaznije je imati svalera/ku, rodjaka ili neku drugu vezu, treba da uzme kredit i da ga ne plati , ako moze. Na ovaj nacin, bar , nekako postaje gradjanin svoje drzave. Podsetio bih vas da pametni ljudi u Srbiji uzmu kredite, podele i banka propadne, a niko ga ne vrati. Kasnije ga kao prozivaju za nekoliko milijardi, koje bi bile dovoljne za normalne, povoljne kredite celih regiona, tacnije, nekoliko hiljada poljoprivrednika ili porodicnih firmi. Znaci, fine gospodje koje su ljubomorne na ljude sa malo vecim kucama ili proizvodnjom koja funkcionise, bolje da popune racun za struju dva dana ranije i ucare 5% dok kuckaju gluposti po netu nego da zaviruju u tudj tanjir. Dok ne pocnete da cenite ljude koji zaradjuju, a nisu krali i otimali mogu da vas varaju razni belosvetski prevaranti kojima se daje podrska samo zato sto nisu komsije.

Ови кримоси што хоће да се бацакају са висине су управо украли и отели. Не од банке, која је само посредник већ од поверилаца банке, а то су штедише. Ако се банка не наплати од хипотеке, и таквих случајева буде пуно, банка одлази у стечај а кад банка оде у стечај онда највише страдају повериоци банке, односно штедише, због криминалаца који воле да узимају туђе паре и да нелегално упадају у туђе куће.

Ево шта се дешава кад кримоси који би да скачу са трећег спрата не желе да врате паре које су узели.

Izgubio 200.000 evra jer je banka - propala!
G. Avalić | 22. 03. 2015. - 19:10h | Komentara: 104 .Odlučio sam da sav novac koji imam stavim u domaću banku. I banka je propala, a ja sam izgubio 200.000 evra - počinje priču penzioner Branko Miodragović

On je nakon propasti Univerzal banke izgubio skoro sve što je zaradio tokom života. Miodragović je imao sreće da radni vek provede u firmi koja je deo akcija poklonila zaposlenima, dok su deo mogli povoljno da otkupe, što su mnogi i radili. Kada je firma prodata, novac od akcija otišao je direktno na račune u Univerzal banci. Miodragović je na štednji imao oko 250.000 evra.

- Ja sam kriv što sam verovao u naše banke, ali slušao sam tada ministre koji su objašnjavali kako je naš bankarski sistem uređen i kako ne treba da brinemo. To što sam im poverovao bila je moja najveća greška u životu - kaže Miodragović.

Početkom prošle godine Univerzal banka prvo je izgubila dozvolu za rad, a zatim i otišla u stečaj. Štediše, privreda, namenska industrija i državna preduzeća izgubili su ukupno 185 miliona evra. Kako država garantuje za depozite do 50.000 evra, iz fonda Agencije za osiguranje depozita poveriocima je isplaćeno ukupno 85 miliona evra. Tako je i Miodragović dobio nazad samo 50.000 evra.

- U stečajnoj masi do sada ima oko 50 miliona evra, a u imovini koja još nije unovčena ima još oko 100 miliona evra. To znači da bi poverioci elegantno mogli da namire svoja potraživanja i to vrlo brzo. Ali, Fond za osiguranje depozita želi da pare koje je isplatio uzme za sebe iz stečajne mase pre svih poverilaca - objašnjava za “Blic” dobro upućeni izvor.

Ako se to desi, štedišama ne ostaje više ništa.
- Po zakonu o stečaju oni imaju mogućnost prioritetnog namirenja. Nekada su to mogli pod određenim uslovima, ali od aprila, kada na snagu stupi novi zakon, moći će da se prvi namire bez ikakvih uslova - objašnjava naš sagovornik.

Ipak, obrni-okreni, Miodragović zbog odluke da štedi u Srbiji je ostao bez 200.000 evra.

- Ispostavlja se da moj kapital i kapital agencije nemaju istu težinu. Nemam više nikakvu nadu da ću novac uspeti da povratim, samo bes. Neću moći da školujem unučiće, jedna ćerka je bez posla, pa ni njoj više neću moći da pomažem. Osim toga, sve smo stariji, potrebni su nam lekovi i slične stvari - kaže Miodragović.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/544324/Izgubio-200000-evra-jer-je-banka--propala

lako doslo lako i otislo

nije banka propala zato sto je davala bez veze nego bas zato sto je davala ogromne pare preko veze i firmama za koje se znalo da pare nece vratiti .

te partijske banke su davale milione onako , na telefonski poziv * znas to je nas covek , daj mu neki kredit *

a za ovog gospodina sto je hteo da od banke uzme pare , napravi hotel pa zatim izdaje sobe , vraca banci i jos da mu ostaje lepo zamisljeno ali mu je plan negde zakazao.

nije mogao toliko gostiju da navata. a i to se radi na par soba pa polako dodajes ,ali je verovatno biznismen koji ne placa ni struju a lezi na parama , mislim to je taj profil.

Poslednja izmena:
Kada sam napisao pametni svakako nisam mislio na one koji garantuju svojom imovinom, nego na one koji uzimaju kredite na fiktivne imovine i firme, a pare nose u drzave gde se garantuje tajnost pologa i drzava ne tera banke da javljaju nekom kreditnom birou sve podatke o klijentima, pa te podatke dele zainteresovanima po odredjenoj ceni. Ko jos normalan uzima pare i garantuje kucom, a zaboravi da plati ratu? Ja pre verujem podvalama i prevarama drzavne administracije i banaka i namestenih pljackasa zvanih izvrsitelji.

Back