Izvršitelj preuzeo 300.000 dinara duga od siromašnih porodica umesto da ga naplati

gost 261558

Elita
Poruka
15.404
http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/...a-od-siromasnih-porodica-umesto-da-ga-naplati

Umesto da naplati dug od 300.000 dinara od porodica koje zbog loše finansijske situacije nisu plaćale račune za struju, komunalije i telefon, privatni izvršitelj iz Beograda Marko Vukićević (31) učinio je nešto neverovatno - preuzeo je dug na sebe.

Sve je počelo nakon što je po našem pozivu zbog dospelosti duga u kancelariju došla žena koja je na vratima doživela blaži infarkt. Uspela je da nam ispriča kako sa porodicom teško živi. Ni suprug ni deca ne rade, a tog dana je i frižider prestao da radi. Bila je očajna. Tada sam odlučio da preuzmem deo njenog duga - kaže Vukićević.

Kolege iz kancelarije su prionule na posao i među stotinama slučajeva, pronašli su sedam porodica koje su bile najugroženije. Neki od njih se hrane u narodnim kuhinjama, jedna je samohrana majka koja je uspela da iškoluje dvoje dece, ali nijedno nema posla. Ugovor o preuzimanju duga Marko je potpisao i sa ratnim veteranom koji nema primanja, ali i sa čovekom koji je počeo da prodaje stvari iz kuće da bi prehranio porodicu.

Marko Vukićević se nada da ova akcija neće biti usamljen slučaj i da će se kolege izvršitelji pridužiti ovakvim akcijama.

Osnovao „osmeh na dar“

Ovo nije prvi put da Marko Vukićević pomaže ugroženima. Kao student Pravnog fakulteta u Beogradu sa još nekoliko kolega i profesora osnovao je prvi studentski humanitarni fond „Osmeh na dar”, koji već sedam godina prikuplja pomoć za ugrožene, a pred Novu godinu lično nosi paketiće mališanima na Kosovu i Metohiji.

Evo na Hronici jedna lepa vest, da ne bude sve crno.

Poslednja izmena:
Свака част.

Да неко бар делимично спере љагу са имена омражених извршитеља.

Јер, велика већина јесте попут лешинара.

- - - - - - - - - -

Baš me zanima koju funkciju će mu dodeliti Ivica Dačić?

Mogao je onoj kelnerici iz muško toaleta,
mogao je manekenki koja šetala peške po mostovima,
mogao je onog deku iz pošte na posni dan...

O, da li će ga bar Tomislav Nikolić ordenovati?

Неће га нико орденовати.

Није он на тај начин заслужан грађанин.

Свака част.

Да неко бар делимично спере љагу са имена омражених извршитеља.

Јер, велика већина јесте попут лешинара.

moderna policija, podobne sudije, privatni izvršitelji
začaran je to krug

sad će oni da urgiraju da ga smeste na posmatranje i da zaposle nekog svog

u ovoj državi je pošten i human čovek = glup i nepodoban čovek
takve su nam vrednosti a i ja sam iz armije primera
svaki dan donosim odluku iznova dal dalje ili ne

Uvek sam svima u kafani pričao kako je Yoša poštenjačina.

@tema - svaka mu čast, nije mi samo jasno koliko para ima i kolika mu je plata, kad može da preuzme toliki dug?

Uvek sam svima u kafani pričao kako je Yoša poštenjačina.

@tema - svaka mu čast, nije mi samo jasno koliko para ima i kolika mu je plata, kad može da preuzme toliki dug?

Можеш мислити.

Плата им је за наше услове јако велика, плус од сваке наплате добијају негде око 10%.

Пише на сваком судском извршењу колико је за извршитеља и текући рачун на који се уплаћује.

imam samo nintendo
to može svuda da se nosi
baterije drže jako dugo

a ove ostale konzole ajd ni po jada što moraš da nosiš i televizor sa njima, nego niko ne da priključak za struju

_-Game-Boy-Advance-production-ends-_.jpg

p.s. trebalo bi uskoro da dobijem neke nove sigrice pa ćemo organizujemo takmičenje

Poslednja izmena:

Back