Izvovz robe iz Srbije

Prijatelju. Prvo nisi jedini ucesnik u razgovoru ovde. Drugo, ovde se govori samo o izvozu iz Srbije u druge drzave, ni o cemu drugom. Sve mi se vise cini da si obican trol.

Prosto pitanje:Kako da kupim jedno 50-ak knjiga u Srbiji živim u CH?Može preduzeće ili neki izvoznik svejedno.Za mene je najvažnije da mi da račun ja njemu pare on meni robu.Neka forumaši pročitaju celu diskusiju i utvrde ko je ustvari trol.( ja neznam ni šta je to)

Srbija nije uvela embargo Rusiji ali se neko setio ili dobio američki savet da zakomplikuje procedure.
EU po uvodjeju embarga Rusiji uvidela da će ga puši i to biznis klasa pušenje.
Navukli ih Ameri da naštampaju milijardu evra bez pokrića pa da to pokriju kroz vrednost rada od čega nema ništa jer su uveli embargo Rusima.
Svi u EU su se odmah stisli za lagodan život i putovanja jer plaču nad gnjilim voćem, povrćem koje šeta iz hangara do hangara
Za budjavo meso prepuno aditiva ne brinu - Srbija ima odabran tim uvoznika i inspekcije.
Bar tu da im kane malo.
Što se kaže - dok jednom ne smrkne drugom ne svane i tako

Rusi ne prihvataju EU robu prepakovanu u Srbiji
Zalud fakultet i jajarsko ciganska potajno podmukla ideja - Rusi imaju stručnjake filterisane kroz mnogobrojnu populaciju.
Ovde je jako teško objasniti seoskom studentu da na jajrenje ne može u beli svet.

Poslednja izmena:
Da li se iko ovde od ucesnika u ovom razgovoru bavio izvozom?
Da li je iko izvozio ista iz Srbije?

Bavim se izvozom i uvozom godinama. Ponavljam, na izvoz robe nema PDV-a. Da bi se roba izvezla, mora postojati firma. Ta firma ili mora imati svoje lice sa špediterskom licencom da obavi izvozni posao sa carinom ili da angažuje špeditersku firmu. Sam izvoz je veoma jednostavan, ako ga radi lice koje je za takve poslove stručno :D

Poslednja izmena:
Bavim se izvozom i uvozom godinama. Ponavljam, na izvoz robe nema PDV-a. Da bi se roba izvezla, mora postojati firma. Ta firma ili mora imati svoje lice sa špediterskom licencom da obavi izvozni posao sa carinom ili da angažuje špeditersku firmu. Sam izvoz je veoma jednostavan, ako ga radi lice koje je za takve poslove stručno :D

Meni je to potpuno jasno, jer se i ja bavim izvozom godinama. Probao sam to da objasnim ovde, al su me trlovi do te mere smorili, da sam odustao i osedeo. Dakle izvoz iz Srbije je , tvrdim jednostavan i ni malo komplikovaniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Dakle drugar, ja to znam odlicno. Al pogledaj unazad raspravu. Mada moram ti reci, da su mi neki postovi obrisani, pa ne vidim razlog da dalje ucestvujem.

Prosto pitanje:Kako da kupim jedno 50-ak knjiga u Srbiji živim u CH?Može preduzeće ili neki izvoznik svejedno.Za mene je najvažnije da mi da račun ja njemu pare on meni robu.Neka forumaši pročitaju celu diskusiju i utvrde ko je ustvari trol.( ja neznam ni šta je to)
Obrati se recimo Laguni, uplati im pare, oni ce naci nacina da ti posalju tih pedesetak knjiga.
Mozes naravno i nekoj drugoj izdavackoj kuci.
Mozes da kupis knjige na srpskom i preko Amazona.

hvala svima na odgovorima,,sada me zanima jdna stvar..
da bi se neka firma iz inostranstva odlucila da trguje samnom,..vrednost posla je pola miliona dolara
,,, koje uslove treba moja firma da ispunjava...
da nije skoro osnovana? da je uvek u plusu poslovala_? akreedit mi treba na celu sumu poslovanja? ili makar na avans koji oni misle da poloze za robu??
ima jos nesto

hvala svima na odgovorima,,sada me zanima jdna stvar..
da bi se neka firma iz inostranstva odlucila da trguje samnom,..vrednost posla je pola miliona dolara
,,, koje uslove treba moja firma da ispunjava...
da nije skoro osnovana? da je uvek u plusu poslovala_? akreedit mi treba na celu sumu poslovanja? ili makar na avans koji oni misle da poloze za robu??
ima jos nesto
Ово прво зависи од политике инстроаног парттнера и њихових правила. А то варира од купца до купца. Не верујем да ће ће ико да ти тражи датум оснивања фирме. А да ниси била у блокади, верујем да ће ти тражити већина предузећа, ако плаћа ишта у напред. Све детаље мораш с њима да договриш, јер ове ствари које питаш овде у опште нису део некаквог унапред утврђеног протокола него варирају од компаније до компаније. Важно да имаш своје предузеће, ( избегавај да ико извози за тебе), те да направиш аранжман са шпедитерском кућом која ће те пратити.

Meni je to potpuno jasno, jer se i ja bavim izvozom godinama. Probao sam to da objasnim ovde, al su me trlovi do te mere smorili, da sam odustao i osedeo. Dakle izvoz iz Srbije je , tvrdim jednostavan i ni malo komplikovaniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Dakle drugar, ja to znam odlicno. Al pogledaj unazad raspravu. Mada moram ti reci, da su mi neki postovi obrisani, pa ne vidim razlog da dalje ucestvujem.

Meni se cini da ovde neki drugi hoce da im objasnimo kako se radi izvoz, misle da ce moci sami, pa ce ustedeti na spediteru, ... ali :D

Meni se cini da ovde neki drugi hoce da im objasnimo kako se radi izvoz, misle da ce moci sami, pa ce ustedeti na spediteru, ... ali :D

ma daj....kad odes kod automehanicara da popravljas kola a ynas da nemas pojma o kolima sem da imaju cetri tocka
Onda si svestan da ce tvoje neynanje daa te petnest puta skulje kosta,jer si na milosti i nemislosti automehanicara,On moye svasta da kaze da nije uredu i da ti naplati tri puta skuplje nego sto je stvarna cena popravke.Kada ulazis u neki posao ,i u to ulayes sve sto imas pa i stan u kome zivis ,moras se raspitati o svemu sta ti je nejasno...ovaj posao ne trpi greske

Back