- Poruka
- 2.915
Prijatelju. Prvo nisi jedini ucesnik u razgovoru ovde. Drugo, ovde se govori samo o izvozu iz Srbije u druge drzave, ni o cemu drugom. Sve mi se vise cini da si obican trol.
posle 7 godina krste svaka ti cast. oci ti se otvorile

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prijatelju. Prvo nisi jedini ucesnik u razgovoru ovde. Drugo, ovde se govori samo o izvozu iz Srbije u druge drzave, ni o cemu drugom. Sve mi se vise cini da si obican trol.
Da li se iko ovde od ucesnika u ovom razgovoru bavio izvozom?
Da li je iko izvozio ista iz Srbije?
Bavim se izvozom i uvozom godinama. Ponavljam, na izvoz robe nema PDV-a. Da bi se roba izvezla, mora postojati firma. Ta firma ili mora imati svoje lice sa špediterskom licencom da obavi izvozni posao sa carinom ili da angažuje špeditersku firmu. Sam izvoz je veoma jednostavan, ako ga radi lice koje je za takve poslove stručno![]()
Momci, imate pp za prepucavanje svih vrsta.
ne šaljem robu u inonstranstvu jer je sam tamo nabavim
- - - - - - - - - -
Bolje kad vide devojke...
Obrati se recimo Laguni, uplati im pare, oni ce naci nacina da ti posalju tih pedesetak knjiga.Prosto pitanje:Kako da kupim jedno 50-ak knjiga u Srbiji živim u CH?Može preduzeće ili neki izvoznik svejedno.Za mene je najvažnije da mi da račun ja njemu pare on meni robu.Neka forumaši pročitaju celu diskusiju i utvrde ko je ustvari trol.( ja neznam ni šta je to)
Ово прво зависи од политике инстроаног парттнера и њихових правила. А то варира од купца до купца. Не верујем да ће ће ико да ти тражи датум оснивања фирме. А да ниси била у блокади, верујем да ће ти тражити већина предузећа, ако плаћа ишта у напред. Све детаље мораш с њима да договриш, јер ове ствари које питаш овде у опште нису део некаквог унапред утврђеног протокола него варирају од компаније до компаније. Важно да имаш своје предузеће, ( избегавај да ико извози за тебе), те да направиш аранжман са шпедитерском кућом која ће те пратити.hvala svima na odgovorima,,sada me zanima jdna stvar..
da bi se neka firma iz inostranstva odlucila da trguje samnom,..vrednost posla je pola miliona dolara
,,, koje uslove treba moja firma da ispunjava...
da nije skoro osnovana? da je uvek u plusu poslovala_? akreedit mi treba na celu sumu poslovanja? ili makar na avans koji oni misle da poloze za robu??
ima jos nesto
Obrati se recimo Laguni, uplati im pare, oni ce naci nacina da ti posalju tih pedesetak knjiga.
Mozes naravno i nekoj drugoj izdavackoj kuci.
Mozes da kupis knjige na srpskom i preko Amazona.
Meni je to potpuno jasno, jer se i ja bavim izvozom godinama. Probao sam to da objasnim ovde, al su me trlovi do te mere smorili, da sam odustao i osedeo. Dakle izvoz iz Srbije je , tvrdim jednostavan i ni malo komplikovaniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Dakle drugar, ja to znam odlicno. Al pogledaj unazad raspravu. Mada moram ti reci, da su mi neki postovi obrisani, pa ne vidim razlog da dalje ucestvujem.
Meni se cini da ovde neki drugi hoce da im objasnimo kako se radi izvoz, misle da ce moci sami, pa ce ustedeti na spediteru, ... ali![]()