Извини што те нисам убио директно, већ посредно!!

Кверкус

Domaćin
Poruka
3.403
Кад лоптица удари у врх мреже и одбије се неправилно, онај који је пуцао и добио поен на тај начин стане се извињавати противнику??!!

Преведно на нормалан језик ово значи:

Извињавам се што те нисам убио директно, већ сам те убио посредно, иако сам гађао директно да те убијем.
:rotf::rotf::zcepanje::per::hahaha:

Извињавам се што те нисам убио директно, већ сам те убио посредно, иако сам гађао директно да те убијем.
:rotf::rotf::zcepanje::per::hahaha:
U srednjem veku ako bi se u borbi izmedju 2 viteza jednom od njih zaglavio mac u drvetu, protivnik bi mu pomogao da isti izvuce kako bi se borba na zivot i smrt nastavila u viteskom - "fer plej" maniru. :)

Posto je sportsko ponasanje ekvivalent viteskom ,ako protivnik nije imao prilike da posteno udari povratnu lopticu zbog mreze, takvo izvinjenje je sasvim na mestu i u redu. :)

U srednjem veku ako bi se u borbi izmedju 2 viteza jednom od njih zaglavio mac u drvetu, protivnik bi mu pomogao da isti izvuce kako bi se borba na zivot i smrt nastavila u viteskom - "fer plej" maniru.
Posto je sportsko ponasanje ekvivalent viteskom ,ako protivnik nije imao prilike da posteno udari povratnu lopticu zbog mreze, takvo izvinjenje je sasvim na mestu i u redu. :)

Оће да глуми витеза, еј?? У смислу: Јао мене до бога милога, где погубих од себе бољега??! :rotf: Нисам знао да сви тенисери читају Српске Епске Јунаке песме!
Па што му онда не да тај поен који је добио на невитешки начин? Може поен да поништи па да играју испочетка? А може следећи поен намерно витешки да изгуби, без извињавања.? (помогне му да ишчупа свој мач који се заглавио??).

Осим тога мрежица је део тениског терена, па кад лопта удари у мрежу све је витешки и у духу игре. Нису се извињавали одувек. То срање је почело од скоро. Мене би рецимо нервирало кад ми се противник извињава после тако добијеног поена. Као жао му??
У средњој школи док смо играли стони тенис, када лоптица удари у мрежу и падне на противникову половину или погоди ивицу стола, ми смо говорили "извини" у смилсу нервирања противника. Довољно је изнервиран што је на тај начин изгубио поен, још му ја додам извини, и он већ гори ко слама на крову!!

U srednjem veku ako bi se u borbi izmedju 2 viteza jednom od njih zaglavio mac u drvetu, protivnik bi mu pomogao da isti izvuce kako bi se borba na zivot i smrt nastavila u viteskom - "fer plej" maniru. :)

Ја! То у средњем веку. :roll:
То иако је неко и радио, радио је то само ако је већ видео да има посла са смотанком од кога је сигурно јачи, па хоће једним потезом да убије две муве:

1. да му продужи муке
2. покаже како је витез
Тако да би витешкије било да га одмах ту убије, него се просерава?! Јер, шта ради његов мач у дрвету? Шта тражиш крај Мораву, кад не знаш да пливаш!! :hahaha:

Да додам: мени извињење не треба. ( а не верујем да је потребно било ком другом, ко се нашао у тој ситуацији). Извадиш ми око па се после извињаваш?? Изгледа више као иронија! Памтније би било: немој се извињавати, али следећи пут пази да ти се то не деси?!

Poslednja izmena:
Ја! То у средњем веку. :roll:
То иако је неко и радио, радио је то само ако је већ видео да има посла са смотанком од кога је сигурно јачи, па хоће једним потезом да убије две муве:

1. да му продужи муке
2. покаже како је витез
Тако да би витешкије било да га одмах ту убије, него се просерава?! Јер, шта ради његов мач у дрвету? Шта тражиш крај Мораву, кад не знаш да пливаш!! :hahaha:

Да додам: мени извињење не треба. ( а не верујем да је потребно било ком другом, ко се нашао у тој ситуацији). Извадиш ми око па се после извињаваш?? Изгледа више као иронија! Памтније би било: немој се извињавати, али следећи пут пази да ти се то не деси?!

Da,BAS u SREDNJEM veku, mislis da sam slucajno spomenuo bas to doba? Da znas etimologiju reci "sport" ne bi prevrtao ocima. :roll:

Zbog cega mu se izvinio? Zbog cega se uopste u zivotu izvinjavamo?

Odgovor je prost i logican, izvinjenje je prirodna reakcija ako ucinimo nesto sta nam nije bila namera. To je tzv. "unintentional point". To izvinjenje je uobicajena kurtoazija u tenisu, u sportu a i u zivotu.

Ako je bitan samo poen zasto ni jedan igrac do sada nije dosao da igra tenis u kratkim gacama ili u bilo kakvom donjem vesu na primer, ili mozda go, jos bolje? Sta mislis , zasto? :manikir:

Zbog cega mu se izvinio?

Зато што сере! Не зна шта ради. ??!!
Нема ни најмање потребе за било каквим извињењем. Јасно је да нико не жели да удару лоптицом о мрежу јер се не зна на коју ће страну да оде. Може да се врати назад. Уколико падне назад, да ли противник требао да се извини?? Каже: "еј, извини баш ми је жао што ти се лоптица вратила са врха мреже, а могла је да падне и у моје поље. Опрости брате, следећи пут ћу стајати мало даље од мреже!??"

Odgovor je prost i logican, izvinjenje je prirodna reakcija ako ucinimo nesto sta nam nije bila namera. To je tzv. "unintentional point". To izvinjenje je uobicajena kurtoazija u tenisu, u sportu a i u zivotu.
Погледај тениске мечеве 80их и 90их, није тога било. А то је после Средњег Века!! Конорс, Мекниро, Лендл, Борг, Виландер, Сампрас, Агаси...се нису никоме извињавали због тога.

Ako je bitan samo poen zasto ni jedan igrac do sada nije dosao da igra tenis u kratkim gacama ili u bilo kakvom donjem vesu na primer, ili mozda go, jos bolje? Sta mislis , zasto?

ја, тешко питање!? :roll:. Ево одговорићу ти питањем: ако ПОЕН НИЈЕ ЈЕДИНА БИТНА СТВАР, ЗАШТО ДОПУШтАЈУ ОНОМЕ ДА ВАДИ ГАЋЕ ИЗ ГУЗИЦЕ ПРЕ СВАКОГ ПОЕНА?? Тамо где долазе породичан народ, гледа то цео свет укључујући и децу...нема везе! Зар то да буде пример деци како да се понашају кад одрасту?! Зато јер прави паре!! Другима, не само себи; е те друге заболи ђон за лепо понашање на јавним местима, па му то допуштају. Иначе би га истерали и из дечијег вртића, а о основној школи и да не говорим. :per:

Poslednja izmena:
Онако као ја видим то "извињавање" јесте у ствари исказивање доминације у поену, па чак и у игри. Порука је следећа:

Извини што сам на тај начин добио поен против тебе. Није ми то била намера. Намеравао сам да ти га сместим без помоћи мрежице, и то бих наравно учинио, али, ето, испречи се мрежица, те не успедох. Но не брини, овим ти обећавам да следећу пут ћу да поентирам директно без помоћи мреже, а да ти, нећеш успети да је пипнеш. Дакле, овога пута си имао среће те си изгубио поен на мрежици, па ти због тога није много криво, али следћеи пут нећеш. Утепаћу те ко зеца! Остаће ти мука у стомаку од тога.

Back