IZVEŠTAJI SA RIBOLOVNIH TERENA 2008

U Bos.Samcu ni na Savi ni na Bosni nista posebno u zadnjih 10 dana do sinoc,5 km nizvodno od granicnog prelaza uhvatili prijatelj i ja 2 soma 9 i 18,5 kg na vodeni cvet, hladi se voda i riba sve slabije uzima, aktivni su jos krupniji sarani i somovi jer im se sporije hladi telo pa se jos pune za zimski san! A i poceo je Carp Cup u Pelagicevu pa idem tamo naredna tri dana!

Sad sam doshao sa kanala DTD. Grebenac, kod prevojnice. Pobila nas koshava do podneva (12h)!!! Shtap iz ruke za malo da mi ode. Od 12:30h smo lepo hvatali uglavnom krupnu bodorku. Shtruku nisam probao, jesu neki pored, ali nishta. Bacao sam hranilicu i samo par babushki, 200-300 gr. A jedni na jedno 30-40m od mene lepog sharana izvadishe... Tol'ko od mene.

U nedelju sam bio u Ivanovu, prvi put, pretpostavio sam da je glavno pecanje baš preko puta ade na Dunavu. Bilo je štuke, koju sam pecao prvi put, i to par sitnih komada, bandara i poneka crvenperka, a babuške, šarana, smuđa, soma "ni za lek".
Pitanje za kolege koji tamo idu češće, gde se peca, na kanalu koji se uliva u Dunav ili na Dunavu, hvala.

U nedelju sam bio u Ivanovu, prvi put, pretpostavio sam da je glavno pecanje baš preko puta ade na Dunavu. Bilo je štuke, koju sam pecao prvi put, i to par sitnih komada, bandara i poneka crvenperka, a babuške, šarana, smuđa, soma "ni za lek".
Pitanje za kolege koji tamo idu češće, gde se peca, na kanalu koji se uliva u Dunav ili na Dunavu, hvala.

Ćao , evo upravo sam i ja sinoć stigao iz Ivanova. Prvo te moram pitati gde si pecao pošto tamo imaš 3 destinacije, kanal koji se uliva u dunavac ( to je ona voda kad stigneš do mosta , a on se uliva levo od mosta nekih 200-300 metara u dunavac kod rampe.Odatle pravo nalazim se dunavac dužine nekih 4 kilometara koji je spojen sa Dunavom.dubina dunavca raste kako ideš prema dunavu i dublja je ova strana pored bedema jer je tu prolaz za čamce. Preko puta bedema ( druga strana dunavca je šuma i neprohodna je . Ta strana je malo plića ali je prepuna panjeva i grana i peca se isključivo čamcima..Kada izadješ na Dunav, bolja su mesta desno ( uzvodno) ali je pecanje isključivo dubinskom metodom zbog dubine oko 7 metara pored obale. tu je voda veom jaka i hvataju se babuške , šarani, smudjevi. No vratimo sa Ivanovu. ja obično pecam sa ove druge strane ( preko puta bedema) iz čamca ili sa splava .Tu uglavnom havatam šarana i babušku. zadnje nedelje ( mislim da je to i period koji si ti bio) , voda je dosta opala i jako je bistra pa riba slabije radi. I ja sam slabije prošao ( sreda i četvrtak i to na hranjenom mestu samo 2 šarana i 40-tak babuški. Ako te još nešto zanima ti napiši.

Kolega,
bio sam na mestu gde se taj kanal uliva u Dunav, i to baš na ušću sa nizvodne strane. Verovatno ću sa ortacima ići ponovo u nedelju, mislio sam da idem nizvodno ali koliko sam te razumeo bolje je uzvodno pa kroz šumu peške, ako imaš neki savet dobro bi mi došao, koliko daleko zabacivati, koji mamac je aktuelan, itd.
Uglavnom hvala na opisu, koristiće!

Evo malo da reklamiram i svoj kraj .. Okolina Zrenjanina 20km tacnije .. "Traktor Bara" , kod Sibile vecini poznata verovatno .. Stuka je pocela ,prema tome ako volite pecati stuku..Nema sumnje da nece uleteti .. Inace ja sam licno izasao prvi put u Nedelju(zaradio grip pxaxa) no dobro nebitno .. Bacao sam Storma,Seda u dve tri varijante imao sam jednu lepoticu odo oko kilu i po /dve nije merena :( ..
Par omasaja , uglavnom ima je .. Ljudi na kedera je bilo dosta i imali su nije da nisu,samo sto mene smara da ja propitkujem vec teram svoje sa stapom i kutijom :)

Inace teren je malo drezgast zavisi gde , sto je naravno ok za stuku .. Dnevna dozvola je 500din koliko se secam.. Tako da ko voli nek izvoli :)
Toliko od mene ,
Poz

Evo malo da reklamiram i svoj kraj .. Okolina Zrenjanina 20km tacnije .. "Traktor Bara" , kod Sibile vecini poznata verovatno .. Stuka je pocela ,prema tome ako volite pecati stuku..Nema sumnje da nece uleteti .. Inace ja sam licno izasao prvi put u Nedelju(zaradio grip pxaxa) no dobro nebitno .. Bacao sam Storma,Seda u dve tri varijante imao sam jednu lepoticu odo oko kilu i po /dve nije merena :( ..
Par omasaja , uglavnom ima je .. Ljudi na kedera je bilo dosta i imali su nije da nisu,samo sto mene smara da ja propitkujem vec teram svoje sa stapom i kutijom :)

Inace teren je malo drezgast zavisi gde , sto je naravno ok za stuku .. Dnevna dozvola je 500din koliko se secam.. Tako da ko voli nek izvoli :)
Toliko od mene ,
Poz :bye:

Omg slucajno sam poslao i ovaj drugi posto mi je izbacio da moram cekam 15sec izmedju slanja postova a ipak je poslao i prethodni .. Izvinjavam se :)

Kolega,
bio sam na mestu gde se taj kanal uliva u Dunav, i to baš na ušću sa nizvodne strane. Verovatno ću sa ortacima ići ponovo u nedelju, mislio sam da idem nizvodno ali koliko sam te razumeo bolje je uzvodno pa kroz šumu peške, ako imaš neki savet dobro bi mi došao, koliko daleko zabacivati, koji mamac je aktuelan, itd.
Uglavnom hvala na opisu, koristiće!

Nisam te razumeo da li na ušću kanala u dunavac ( zimovnik- kod rampe ) ili na ušću dunavca u dunav. Što se tiče mesta sa one strane ne preporučujem ti jer je neprohodno , a i pored obale nemaš očišćena mesta za ribolov i voda je jako plitka sa puno granja . možeš pecati samo iz čamca ušticovanog šticama ( štapovi pobodjeni u vodi). Ubacio sam slike Ivanova pa pogledaj .

Back