Izreka

Zeznuto, misli se svasta, ali malo sta od tog jeste stvarno i realno,nije vise od bezveznih misli koje nam se odnekud pojave i bruje po glavi, tako da i taj skart zna nekad da ispliva u alkoholisanom stanju.

Ja sam u mladosti znao da popijem ali sam imao problem da sam u pijanom stanju bio miroljubiviji nego trijezan .
U životu nisam razbio čašu , čak ni na molbu mojih pijanih kolega . Kažu - uradi to za našu ljubav al meni to bilo
tupavo .Pošto sam vidio da ni u pijanstvu od mene nema frajera , batalio sam alkohol .

Gubi se samokontrola, stoga se ne pazi sta se prica.
Daleko da je alkohol neki serum istine.

Ako govorimo o umerenoj konzumaciji, alkohol je neka vrst "seruma" mentalne pa i verbalne kreativnosti. Pošto ima sedativno dejstvo alkohol oslobadja um od inhibicija te naučenih, ustaljenih obrazaca ponašanja.
Zato se često pijani razvezani jezik tumači kao nekontrolisana ispovijed, a zapravo se čovek oseća rasterećen i od stresa i od bilo kakvih socio prihvatljivih obzira:lol:

Pivo opevano u jednoj istočnonemačkoj koračnici:

:lol:
Gde u pivu nije bila samo istina, vec se kaže da je alkoholizam istočnonemaca bio neka vrsta kulture življenja: ))

Ipak, možemo da pretpostavimo koliko je tadašnjih agenata Štazija obilazilo lokalne pivnice osluškujući "glas naroda" - razvezan jezik pijanih podanika Nemačke Demokratske Republike:lol:

malo off topic:)

Back