Izražena agresija zbog online igara

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Nisam verovao da je tako nešto moguće, ali od moje prijateljice sin (osmi je razred) igra Fortnite (online igra) i ako gubi, počinje da viče, ponaša se kao neko derište, postaje i fizički agresivan i nekokliko puta je udario majku (moju prijateljicu).

Važno je napomenuti da je samohrana majka i da je zato imala previše potrebe da mu udovolji i time ga je veoma razmazila. To smatram da ide u prilog ovoj priči. Ne poštuje njen autoritet godinama. Toliko je nepodnošljivo da je išla u policiju da pita šta da radi i šta bi se desilo kada bi prijavila fizičko nasilje.

Sinoć je hteo da igra neku igru na telefonu i opet urlao (manje nego inače) zato što gubi. I hteo je da gleda film (zbog čega mora i ona da gleda sa njim). Čim se suprotstavi, ,odmah haos.

Neće da ide na bilo koji razgovor sa psihologom, kategorički odbija i ona ne zna šta će. Ima li neko neki predlog, ali da je validan, a ne : "Sama je kriva za to".

hmm...mislim da nije zbog igre...uvek je bilo dece koje su zbog necega vriskala, udarala, urlala...
dosadno im, nece da mu kupe neku igracku, nece da ga puste da se igra...i to izgleda bas dramaticno...
meni je to ono, tipicno razmazeno dete...
kada meni brat dovede sina... a ono...kenjka..hoce ovo ono...kaze mu brat...budi dobar kupice ti tatko posle legice...
ja ono :eek: pravi od deteta debila...
ja sam mu "fino" rekla (detetu) da se ponasa ponasa kao neko od 3 godine, da nikada od njega nece biti valjalno musko, da ne kmeci ko xxx...kada je samnom...ne ponasa se tako...
decu treba vaspitavati...ne samo ljubiti, maziti, paziti, hraniti...

a sta bih radila? mora da se postavi kao autoritet...ako ne postuje nju kao majku nece nikada nikoga.
Neka urla, radi sta hoce...pre ili kasnije, prestace.

Klinac je verovatno razmažen i kako si ga opisao naučio je da bude sve po njegovom.Online igice za neku decu mnogu da budu i prvi susret sa tim da stvari ne mogu uvek da idu po njihovom...a i ostali igrači znaju da budu bezobrazni kad nalete na nekog takvog.Nije tu problem u igrici,problem je u njemu.
Ne znam koliko je izvodljivo prevaspitati tinejdžera,verovatno da jeste ali je teško.Da nije tinejdžer možda bi mogla da mu udari neku kaznu(na primer da mu zabrani da igra igrice na neko vreme) i nauči ga lerkciju da stvari ne mogu uvek po njegovom...Ali sa tinejdžerom to već nema neki uspeh jer oni na takve kazne se inate i uvek nađu neki način da se svete.Najbolje je da uzme da porazgova sa njim o njegovom ponašanju,ali ozbiljno,ne kao sa detetom(jer tinejdžeri žele za sebe da veruju kako više nisu deca i ne prihavtajau da im se neko tako obraća).Dobro je i da mu se skrene pažnja da za takvo ponašanje uvek postoje posledice od kojih ne može da se pobegne ne bitno koliko on histeriše.Znači ako krene da se ljudi ne sme da popušta.Sve što razbije(ako razbije) da mu se odbije od džeparca.

@LokiMacak
@Lorelajn

Problem je što je on fizički agresivan prema njoj. Nije to samo urlanje, kreštanje. On je udara. I još kaže: Ne želim da idem u školu (srednju). Potpuni haos.
Batina je iz raja izasla... Pa posle psiholog.
Tesko ce ona njemu sama da presece takvo ponasanje. Ili ce da postane nasilnik i da je tesko povredi, ili sta je manje verovatno da odraste. Zar nema nikoga od rodjaka ko bi sa njim porazgovarao a da moze da se postavi kao autoritet?

Batina je iz raja izasla... Pa posle psiholog.
Tesko ce ona njemu sama da presece takvo ponasanje. Ili ce da postane nasilnik i da je tesko povredi, ili sta je manje verovatno da odraste. Zar nema nikoga od rodjaka ko bi sa njim porazgovarao a da moze da se postavi kao autoritet?
Živela je u Grčku i tek pre dva meseca opet došla u Srbiju sa njim. Ovde počeo da ide u školu, ali pravi probleme, neće da uči, ne zanima ga škola. Samo bi da igra igrice, da komanduje po kući. Užas.

@LokiMacak
@Lorelajn

Problem je što je on fizički agresivan prema njoj. Nije to samo urlanje, kreštanje. On je udara. I još kaže: Ne želim da idem u školu (srednju). Potpuni haos.
Ja nisam za to da deca treba da se kažnjavaju fizički,jer dok su mala može da se nauče i bez toga...ali ovaj je definitivno zaslužio da mu se uzvrati jer očigledno da je do toga stiglo.Sad ne znam dal ona može fizički da se obračunava s njim,najbolje da potraži pomoć neke institucije...npr centar za socijalno pa da mu organizuju neke konsultacije sa psihologom ili kako već to ide

Ja nisam za to da deca treba da se kažnjavaju fizički,jer dok su mala može da se nauče i bez toga...ali ovaj je definitivno zaslužio da mu se uzvrati jer očigledno da je do toga stiglo.Sad ne znam dal ona može fizički da se obračunava s njim,najbolje da potraži pomoć neke institucije...npr centar za socijalno pa da mu organizuju neke konsultacije sa psihologom ili kako već to ide

netacno !
deca dok su mala uce se kaznjavanjem
posle ide cupri

To je sredila. Danas ona ide na razgovor.

netacno !
deca dok su mala uce se kaznjavanjem
posle ide cupri
ne...deca razumeju kad im se postave granice...Razumeju kazne i kad nisu fizči batine...A ako ih od malena naučiš da se dobijaju batine kad se nešto pogreši to funkcioniše sve dok ne dođu ovako u godine kad mogu fizički da uzvrate onda oni počnu da "vaspitavaju" tebe jer jedino znaju da onaj ko je jači može da bude u pravu

ne...deca razumeju kad im se postave granice...Razumeju kazne i kad nisu fizči batine...A ako ih od malena naučiš da se dobijaju batine kad se nešto pogreši to funkcioniše sve dok ne dođu ovako u godine kad mogu fizički da uzvrate onda oni počnu da "vaspitavaju" tebe jer jedino znaju da onaj ko je jači može da bude u pravu
ma ne mogu da se mlatim sa tobom
evo ti praktican primer a posle te ostavljam da lutas u neznanju

znaci dete balavac tek prohodalo
krene prstom u steker oces
da mu lepo objasnjavas posto je razumno i razumece kad mu lepo objasnjavas da ce ga ubiti struja dok ga ubija struja a ono zamisli ni ne zna da moze da ga ubije struja
ili ces da ga tresnes po ruci
mmm ?

Back