IZRAZ LICA

Ajde da pokušam da obrazložim moje glasove, ako je to uopšte nekom bitno:
-čika anaboj br. 6 - 5 poena: većina nas je znala da je to čika anabojeva slika, em zbog karakteristične obrade , em što je fotka ili detence već bila na forumu ako se ne varam, ali to nije uticalo na moju odluku da najbolja fotka dobije 5 poena...izraz lica mi govori o tom najlepšem dobu, detinjstvu, kada smo još neiskvareni i znamo da ćemo sa velikim nestrpljenjem i radošću uskoro dobiti to što smo zaslužili...igračku, sladoled, čokoladu itd...čestitam čika anaboj...
-jimbg br. 7 - 4 poena: ova je nabolja fotka sa izrazom lica odrasle osobe, pošto je od odraslog čoveka teško dobiti izraz lica a da bude spontan...jedino mi je malo zasmetalo što gleda direktno u fotoaparat, pa gubi na spontanosti, ali se lepo na izrazu lica vide bore, veoma oštro...lice pomalo uplašeno sa pitanjem šta će me sve snaći u životu...
-alal br.18 - 3 poena: čisto zbog dobre ideje, drugačija od svih fotografija jer pored prikaza lica ima i simbolike sa sllikom na zidu...ali loše tehnički odrađena, pretpostavljam zbog opreme..
-steve br 11 - 2 poena - dobra fotka, odnosno mogla je biti mnogo bolja, ja reče da ću je komentarisati posle takmičenja...šteta što je celo lice u senci, barem pola lica da je osvetljeno...fotka je podeksponiranam, a pozadina preeksponirana...ali eto opet mi se sviđa...
-montenegro br 21 - 1 poen: dosta sam razmišljao kome dati 1 poen, da li monte ili bird, i eto zbog onog što je teže uhvatiti izraz lica odraslog čoveka, otišao 1 poen montenegru, ali samo 1 poen zbog obrade...

eto toliko, tako je glasao studio u novom sadu, ali to je samo moje viđenje stvari, tj lica

ajde da vidimo...imam dve ideje lakšu i težu...prva tema je aktuelna u poslednje vreme SRBIJA, a druga teža "fotokopija originala" odnosno dve fotke slikane sa iste ili pribižno iste lokacije, ali su po nečemu različite, a to "nečemo" može bilo šta...znači isti kadar, ali različite fotke..da čujem komentare, pa za šta se većina odluči to će biti...

e djole bas si lepo obrazlozio, prosto me sramota, posto imam vremna da ne dodam o svojim glasovima.
21montenegro- meni obrada nije smetala, jako upecatljiva fotka, mozda me je uhvatila na efektnost, ali sta reci, uhvatila me je i 5 poena :)
6anaboj- jeste tu sam prepoznala autora i nevezano za to lomila sam se da li ipak da joj dam 5 poena, jer pored dobro uhvacenog izraza, fotka je odlicno uradjena, i kompozicija i crno bela varijanta, sve... mozda je ipak zasluzila 5 ali dobila je 4 (ja kazem fotka a ne autor, posto stvarno ocenjujem fotku)
8montenegro opet :)? hehe opet padoh na izrazitu efektnost fotke, dobar portret, ima i izraz, svidela mi se jako mutna pozadina kao kontrast jakom liku, a opet predpostavljam da je ulicna fotka, pa i to sve treba uhvatiti...
9mili- 2 poena u odnosu na ostale meni se izdvojila ujednacenoscu ok fotka koja ispunjava zadatak, takva je recimo i druga anabojeva, ali mili je imala taj zanimljiv pogled odozgo koji razbija klasicni portret i nekako docarava odraslu osobu koja je iznad uplakanog klinca, to mi se bas svidelo, da je perspektiva drugacija, fotka bi bila obicnija...
16 ghost- po obicaju dobar kvalitet, a od mene samo 1 poen zato sto mi je spontanost neubedljiva... mozda nije namesten izraz ali meni je tako izgledao

steve, razmisljala sam i o tvojim fotkama, da li da im dam poene, ali zatamnjenost lica i nejasnoca su ipak oduzeli poene. toliko...

djole, hvala na poenima, ja inace jos uvek pokusavam da otkrijem da li je obrada losa zbog opreme ili moj neumesnosti...

Cestitam Djole na pobedi! A naravno i svima ostalima na odlicnim fotografijama. Malo sam van toka ali sta sad....:| (stavio bih nekog drugog smajlija, ali bre mnogo su, :D:):oops:)

Back