Izrada sajta..?

jema:
brate,sve je tako jednostavno i ne zna cemu ovolika smaranja..javi mi se na pvt pa cu ti lepo reci kako da otvoris svoj sajt i da te glava ne boli,a ako ti je i to tesko onda samo izaberi svoj www.??????.
i objasni mi o cemu se radi pa cu ti ga ja lepo napraviti.
Vidis da covek zeli da uci i pita ono sto ne ume da resi ili nadje u literaturi.
Nije resenje ponuditi mu sve na tacni, jer u njegovom slucaju se ne resavaju neki teski problemi, njemu pokusavaju da pomognu oko pocetnickih stvari. Kasnije moze i sam da nastavi.
Najbolje se uci kad se pomucis.

codemaker:
Vidis da covek zeli da uci i pita ono sto ne ume da resi ili nadje u literaturi.
Nije resenje ponuditi mu sve na tacni, jer u njegovom slucaju se ne resavaju neki teski problemi, njemu pokusavaju da pomognu oko pocetnickih stvari. Kasnije moze i sam da nastavi.
Najbolje se uci kad se pomucis.
Tako je Codemaker :D

@snejks meni nikako nije jasno zashto si u prichu Avetu ubacio MySQL ??? Zar stvarno mislish da ta prezentacija u publisheru koristi neku bazu podataka?? Ne zhelim da pravim reklamu ali shto se tiche hostinga... ja stvarno preporucujem www.cdrs-hosting.com Ja ih koristim za moj sajt... i stvarno sam prezadovoljan... pored php i mysql imash i postgresql.. cpanel za olakshano upravljanje sajtom detaljnu statistiku... mislim ja ne koristim ni 10% svega shto dobijesh... i shto se tiche tehnichke podrshke stvarno rulaju su veoma ljubazni... sad pre par dana su dodali i antivirus software i za automatsku izradu sajta... sve to za 1500 din ;) mene je sajt i domen izashao 2500 din shto je stvarno zanemarljivo... mislim free hosting jeste dobar za vezhbu ali kad je u tolikoj meri jeftino ne treba se zezati s reklamama.. ako vasi interesuje.. imao sam adresu demoa shta sve imash... pozzz
I samo napred avete ;) Ako ti treba neka knjiga... samo trazhi :)

Kako nije htelo da vam radi bez mySQL shta prichate ?
Ako pravish obichan sajt u publisheru itd.. znachi stranu koju chuvash kao .html ili .htm ona je bez mySQL-a... i ne treba vam mySQL.
Naravno ako zahtevate neki forum, koj cete da skinete negde sa interneta, i prebacite na hosting, onda ce vam trebati mySQL baza podataka...

snejks:
Aleksandar zato sam ubacio celu tu priču jer ni meni nije htelo da radi bez msql
Ako nemas nikakav poziv na neki PHP ili ASP ili neki CGI uopste koji konektuje na bazu Sql, ne vidim razloga da uopste ubacujes u celu pricu Sql ?
Obicne HTML stranice koje nemaju nikakve veze sa Sql moraju da pokazu sadrzaj, bio Sql instalisan ili ne na serveru.
Mora da je nesto drugo bilo po sredi pa si to povezao sa Sql ?

Verujem ja tebi, nego imam osecaj da se nekako poklopise vremena...

Kad si pokusavao da aktiviras celu stvar, mozda je server imao problem ili je nesto drugo bilo problem. Ti mozda pomislio na Sql i to ubacio, u medjuvremenu i server se oporavio ili se to drugo izmenilo na bolje.
Ti probas ponovo i - radi! A ono nije zbog Sql vec zbog nekih drugih problema...

Jedino to mi pade na pamet, jer potpuno besmisleno zvuci da sa Sql obican HTML kod radi, bez njega nece...
Ajde, javi kad budes znao tacno sta je "opravilo" celu stvar.
Jesi li siguran da nigde u HTML kodu ne pozivas neki PHP ili ASP ili CGI ili PERL ili sta god, sto mozda iz nekog razloga ima potrebu za kacenjem na neku Sql bazu?
Neki brojac poseta mozda ili nesto slicno, neka kontakt forma?

Mozda mi je promaklo nesto u tvom opisu dogadjaja :)

Back