Izobel Kembel i Mark Lanegan (Isobel Campbell and Mark Lanegan)

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Havk je treći zajednički studijski album škotske indi pop pevačice Izobel Kembel i američkog alternativnog rok muzičara Marka Lanegana, objavljen 24. avgusta 2010. za V2 Records. Snimljen širom Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država, Havk uključuje brojne gostujuće muzičare, uključujući folk pevača Vilija Mejsona, basistu Bila Velsa i bivšeg gitaristu Smashing Pumpkinsa Džejmsa Iha.
TitleWriter(s)Length
1."We Die and See Beauty Reign"Campbell, Jim McCulloch2:56
2."You Won't Let Me Down Again"Campbell, McCulloch3:30
3."Snake Song"Townes van Zandt2:48
4."Come Undone"Campbell5:44
5."No Place to Fall"van Zandt3:17
6."Get Behind Me"Campbell5:09
7."Time of the Season"Campbell4:28
8."Hawk"Campbell2:28
9."Sunrise"Campbell2:32
10."To Hell & Back Again"Campbell4:46
11."Cool Water"Campbell3:38
12."Eyes of Green"Campbell1:51
13."Lately"Campbell4:48

Come Undone

Come Undone · Isobel Campbell · Mark Lanegan Hawk ℗ 2010 Isobel Campbell under exclusive licence to Cooking Vinyl Limited Released on: 2010-08-16 Auto-generated by YouTube.

Isobel Campbell & Mark Lanegan - La Route Du Rock, Saint-Malo, France 19/02/2011

Recenzent Los Anđeles Tajmsa Mikael Vud napisao je mešovitu recenziju, nagradivši album sa dve i po od četiri zvezdice, i navodeći da ovaj duo „još uvek crpi snagu iz tenzije između njenog oštrog indie-popa pevanja i njegovog dubokog bluza- grunge grol“, ali „Havk najbolje funkcioniše kada Kembel [...] gurne njihovu saradnju na novu teritoriju: bujni, retro soul zvuk iz 70-ih „Come Undone“ [...] ili „Get Behind Me“, eksplozija sirovog garažnog roka u stilu Vhite Stripes-a.“ Mojo je album ocenio sa četiri od pet zvezdica i rekao da je duo „premašio poređenja Nensi Sinatra/Li Hejzlvud da bi stvorio intenzivan, fluidan zvuk koji je jedinstveno njihov. „ Ash Dosanjh iz NME-a je albumu dodelila ocenu sedam od deset, hvaleći Kembelovo pisanje pesama i vokal, ali dodajući „ono što je žalosno je to što ona dozvoljava Laneganu da potpuno dominira njihovim duetima.“ [Pišući za Slant Magazine, Džesi Kataldo je rekao da „njihova navika da skliznu u arhetipske stilove često čini da izgledaju nepromenljivo i lažno“ i „ često zvuči više kao džuboks nego album“, ali je dodao da je to „urađeno tako profesionalno, sa oštrom produkcijom i ozbiljnom posvećenošću detaljima svakog stila.“ U svojoj recenziji za Spin, Mark Hogan je album ocenio sa šestom ocenom. od deset i rekao „Havk verno prati prašnjavu Americana bluepri svojih prethodnika

Back