Izneverena očekivanja

Meliot

Elita
Poruka
24.229
Kada je došao na vlast Aleksandar Vučić je obećao odlučnu borbu protiv korupcije i oznaživanje institucija a rezultat njegove 13-ogodišnje vladavine je suprotan tim obećanjima - korupcija i strančko zapošljavanje divljaju zemljom a u državi postoji samo jedna institucija koja se za sve pita a to je instutucija Predsednika Republike Srbije. Srpska država se nalazi ponovo na svom početku, a taj početak seže do ponovnog uspostavljanja nezavisne srpske vlasti od Turaka. Tada se Miloš Obrenović za sve pitao a sada se za sve pita Alekdandar Vučić. 200 godina je prošlo i Srbija i dalje nije funcionalna država nego autokratska tvorevina jednog manipulativnog političara.

Poslednja izmena:
Pa ne znam ko je sta ocekivao , ja racunam ovako , po sebi , ocekivali smo promenu u odnosu na Tadic i ekonomske pirane koje su tada vladale...
Znaci korupcija ali ekonomska, i neregulisana, namestanja i slicno , ali uglavnom ekonomska, tenderska , dok je pravno slovo postovano...

To se mozda cini nevazno , ali je bitno , jer postovanje pravnog okvira je vrlo vazna stvar, a zloupotrebe su onda dokazive i prative..

Medjutim, prvi dan posle Beogradskih izbora, kad je konacno bilo jasno da ce preko beogradskih izbora biti zamenjena i republicka vlast, Toma je poceo da se uklanja, a bez ikakvog rezona Vucic da se postavlja, i to je proslo kao ok, normalno..

A prvi dan postavljanja je najavio Vulina , znaci staru ekipu , i kao zatrazio pomoc u zajahivanju monetarnih spekulanata, tj da zajase devizni kurs i velike transakcije novca a kao bice manje korupcije i kriminala, ali posto vulin i nekriminal ne idu zajedno moja ocekivanja su bila , evo stizu 90te..prvi dan inauguracije..

Jer to je takva psiha i tu nema mnogo nagadjanja sta ce da radi navijac koji postavlja svoju navijacku ekipu..

Medjutim, jos vise me je zacudilo kad sam slusao ljude oko sebe, obicne, starije...kako prizivaju da Vucic treba da lupi sakom o sto i da radi sve mimo zakona i pravila...obicno juznjaci , ali matori ljudi...ovako ok, ali mozak je mozak...to ne mozes da menjas ljudima...cak i kad se ponasaju fino...biraju naopako..

Posto sam vec iskusan u prorocanstvima, koja nisu ofrlje, to sam odmah jasno i glasno rekao sta ce biti , sto je mnoge samo udaljilo od mene, a mene kao i obicno nije bilo briga...jer imam dovoljno ljudi koji su vec navikli , da kad god samouvereno kazem nesto , koliko god glupo ili nemoguce zvucalo , to dobro zapamte...
I znaju da ce biti tako , ali totalno ne razumeju zasto , niti pitaju , mada ovde sam jasno rekao Vucic i Vulin , sto nije zvucalo uverljivo mnogima, ali to su skracene oznake za duze teorije , samo kazes ono sto je najupecatljiviji deo kao dokaz...

I odmah je poceo i Velja Nevolja i lupanje sakom o sto i kosovo i otimanje restorana i splavova oko BG

Kada je došao na vlast Aleksandar Vučić je obećao odlučnu borbu protiv korupcije i oznaživanje institucija a rezultat njegove 13-ogodišnje vladavine je suprotan tim obećanjima - korupcija i strančko zapošljavanje divljaju zemljom a u državi postoji samo jedna institucija koja se za sve pita a to je instutucija Predsednika Republike Srbije. Srpska država se nalazi ponovo na svom početku, a taj početak seže do ponovnog uspostavljanja nezavisne srpske vlasti od Turaka. Tada se Miloš Obrenović za sve pitao a sada se za sve pita Alekdandar Vučić. 200 godina je prošlo i Srbija i dalje nije funcionalna država nego autokratska tvorevina jednog manipulativnog političara.
Није он изневерио српска очекивања, већ радикалска и то опет само део радикала је изневерен. Људи који су били против Вучића, они су све то причали, али ми им нисмо веровали, јер мржња према новом светском поретку, натоу итд је била јача од радикалске љубави ка криминалу, велеиздаји и аутократији. Једно је када си у опозицији и обећаваш, а сасвим друго је када си на власти и + имаш лудака као што је Вучић. И наравно штит је направљен од лажног патриотизма, како би иза штита могао да шурује са криминалцима, да пљачка државу и да са западом ради сто пута гору издају него жути.
Део радикала који је напустио СРС и окренуо се против њега или отишао у апстиненцију је заменио делом жуте багре која му се прикључила искључиво због интереса, значи најгори радикалски и најгори жути шљам се скупио у СНСу.
Онај мањи део радикала и жутих који су поштени, они су сада против Вучића.

Izneverio je Vučić Gambinova očekivanja

парафраза

...
Нада мном се берза затворила
па не прима ни злата ни фјучура
цео свет се у крипто новчаник преметнуо
невалиднога паскода и екључа
о кукавно рударство угашено
...

Vučićeva borba protiv korupcije žutih je bila samo priprema da uvede svoju, mnogo veću i perfidniju. Narod ko narod, glup i naivan, loži se na vođe i populizam. Nikome nije smetalo urušavanje institucija, jer koji će nam, vođa radi ispravne stvari. A kad se institucije uruše, onda krene da radi šta mu je volja i nemaš način da ga zaustaviš. Onda se pitaš gde su institucije. Pa uništene. Sledi da moraš ponovo na ulicu, jbg. Srbi su vazda bili narod glup ko ona stvar i najverovatnije će vazda biti jahani od strane političara manipulatora.

Toma je poceo da se uklanja, a bez ikakvog rezona Vucic da se postavlja, i to je proslo kao ok, normalno..
toma diploma?
Znaci korupcija ali ekonomska, i neregulisana, namestanja i slicno , ali uglavnom ekonomska, tenderska , dok je pravno slovo postovano...
covece, korupcija je svaka pokvarenost, tomina je najveca, pa on je prvi srusio univerzitet sa laznom diplomom, sve ovo su posledice

Pa da, to je individualna korupcija, ako prodje prodje....

Ali niko nije potezao to pitanje, kao sto niko od poslanika nije potezao pitanje prostorija SDK pa je Dinkic to legalno dobio kao poklon...sto je nebuloza u pravnim zemljama , ali je ovde pravno zavrseno , ne moze se reci da nije odradjeno po pravima, samo sto je bahata skupstina..

Porediti Miloša i ovog Acu je neumesno. Prvo jer se ne radio ni o približno sličnom vremenu i okolnostima. Aca želi da predstavi sebe kao Miloša ali postoji jedna ključna razlika između njih. Miloš je radio aktivno na potkopavanju spoljnog uticaja i gradio nešto iz totalne nule. Miloš nije imao školstvo, zdravstvo, pravni sistem, silu prinude i ostale institucije nego je to pokušavao i stvorio u nekom obimu. Ovaj rastvara i uništava sve postojeće i bukvalno uvodi dahijsku pljačku i otimanje kao sistem. Taj Miloš je dovlačio pismene ljude tog doba i čak iako je i sam nepismen udario temelje savremenom obrazovanju u Srbiji. Taj narativ naprednjaka da se on poredi sa Milošem se primio iako veze sa vezom nema. Nema sličnosti uopšte.

Porediti Miloša i ovog Acu je neumesno. Prvo jer se ne radio ni o približno sličnom vremenu i okolnostima. Aca želi da predstavi sebe kao Miloša ali postoji jedna ključna razlika između njih. Miloš je radio aktivno na potkopavanju spoljnog uticaja i gradio nešto iz totalne nule. Miloš nije imao školstvo, zdravstvo, pravni sistem, silu prinude i ostale institucije nego je to pokušavao i stvarno u nekom obimu. Ovaj rastvara i uništava sve postojeće i bukvalno uvodi dahijsku pljačku I otimanje kao sistem. Taj Miloš je dovlačio pismene ljude tog doba i čak iako je i sam nepismen udario temelje savremenom obrazovanju u Srbiji. Taj narativ naprednjaka da se on poredi sa Milošem se primio iako veze sa vezom nema. Nema sličnosti uopšte.
Taj Miloš je držao monopol na trgovinu svinjama sa Austrijskim carstvom i za vrlo kratko vreme postao ubedljivo najbogatiji čovek u Srbiji, tako da izvesna paralela sa Vučićem ipak postoji. Obojica su autokrate, Vučić vlada autokratski, gotovo apsolutistički kao što je Miloš to činio. Razlika je što Vučić ne ide po kućama uglednih domaćina i spopada im žene kao što je Miloš to činio.

Poslednja izmena:
Taj Miloš je držao monopol na trgovinu svinjama sa Austrijskim carstvom i za vrlo kratko vreme postao ubedljivo najbogatiji čovek u Srbiji, tako da izvesna paralela sa Vučićem ipak postoji. Obojica su autokrate, Vučić vlada autokratski gotovo apsolutistički kao što Miloš činio. Razlika je što Vučić ne ide po kućama uglednih domaćina i spopada im žene a Miloš je to činio.
Miloš i njegova dinastija nisu ništa odneli iz zemlje i ne postoji nikakvo bogatstvo koje su oni proćerdali kao što se misli. Taj Miloš je obezbedjivao sredstva da se naš narod školuje van Srbije i otvorio je toliko škola i ustanova da je bi to bio neviđen uspeh i po današnjim merilima. Za vreme svoje vlasti Miloš je uticaj turske gotovo izbrisao i udario temelje za buduću nezavisnost. Taj isti Miloš je 1813 nakon sloma prvog ustanka ostao i u drugom vrlo kratkom ustanku 1815 uspeo više da uradi nego što je urađeno za 9 godina borbe. Porediti velikana koji je bukvalno udario temelje Srbiji sa Vučićem nema veze sa vezom. U tadašnjoj evropi su vladali svi apsolutistički i na mnogo grublji način nego taj Miloš i iz tog razloga nije za poređenje. Danas apsolutizma u evropi nema osim u nekoliko bukvalno enklava-država na kontinentu. A ta enklava smo i mi sa Vučićem. Poređenje ne stoji iako bi ovaj neandrej hteo da se poredi sa Milošem. Po istorijskom uticaju i po pozitivnim stvarima ni da vlada 200 godina ne bi mogao dostigne bitnost Miloša i njegove epohe. Prihvatio si naprednjački narativ koji je sam Vučko pustio u etar da je on novi Miloš. Samim tim si pao pod naprednjačku propagandu koja bi istoriju da prilagođava i menja za potrebe svoje politike manipulacijama i spinovanjem.

Po istorijskom uticaju i po pozitivnim stvarima ni da vlada 200 godina ne bi mogao dostigne bitnost Miloša i njegove epohe. Prihvatio si naprednjački narativ koji je sam Vučko pustio u etar da je on novi Miloš. Samim tim si pao pod naprednjačku propagandu koja bi istoriju da prilagođava i menja za potrebe svoje politike manipulacijama i spinovanjem.
Pozitivne strane Miloševe vladavine svakako postoje, ali ja sam naveo poređenje o autokratskoj vlasti Vučića sa Miloševom. Kedam čovek se za sve pita kao i pre 200 godina što je nedopustivo.

Pozitivne strane Miloševe vladavine svakako postoje, ali ja sam naveo poređenje o autokratskoj vlasti Vučića sa Miloševom. Kedam čovek se za sve pita kao i pre 200 godina što je nedopustivo.
Nije isto, čak ni slično. Taj Miloš je imao veću opoziciju tada nego ovaj sad. Miloš je napustio vlast bez krvi i bukvalno je moljen da se vrati. Ovaj aca i čipuljića ubija ljude zarad vlasti i nastaviće to da radi. Ovaj aca nema opoziciju već saradnike koje je ucenio da mu glume opoziciju dok on i njegova klika ubijaju, pljačkaju i iznose iz Srbije. Poredjenje nije ni na mestu niti ima veze sa vezom. Posle vlasti Vučića neće ostati nista pozitivno ni na čemu da se gradi dok je posle vlasti Miloša tadasnja Srbija bila u daleko boljem stanju nego na početku. Posle Miloša imalo je na čemu i sa čim i sa kim napred. Posle Vučića neće ostati niko i ništa. Već sad nije ostao niko i ništa.

do dolaska vucica na vlast ste isli kaldrmom. a sad sa 130 km/h stizete u vecinu krajeva Srbije a i dalje vam ne valja :sad2:

Nije isto, čak ni slično. Taj Miloš je imao veću opoziciju tada nego ovaj sad. Miloš je napustio vlast bez krvi i bukvalno je moljen da se vrati. Ovaj aca i čipuljića ubija ljude zarad vlasti i nastaviće to da radi. Ovaj aca nema opoziciju već saradnike koje je ucenio da mu glume opoziciju dok on i njegova klika ubijaju, pljačkaju i iznose iz Srbije. Poredjenje nije ni na mestu niti ima veze sa vezom. Posle vlasti Vučića neće ostati nista pozitivno ni na čemu da se gradi dok je posle vlasti Miloša tadasnja Srbija bila u daleko boljem stanju nego na početku. Posle Miloša imalo je na čemu i sa čim i sa kim napred. Posle Vučića neće ostati niko i ništa. Već sad nije ostao niko i ništa.
Jedan čovek se za sve pita i institucije kao da ne postoje, to je paralela između Miloševe i Vučićeve vlasti.

Jedan čovek se za sve pita i institucije kao da ne postoje, to je paralela između Miloševe i Vučićeve vlasti.
Nije paralela jer pre Miloša nisu postojale nikakve institucije osim turaka koji su sakupljali harač a sam Miloš je stvorio institucije koje su ga i ograničile i oterale a zatim i vratile na vlast. Vučić je razmontirao postojeće a Miloš nije jer i nije imao da razmontira ništa osim turaka. Zato tvoje poredjenje nije na mestu i baca ljagu na pozitivan period istorije. Porediš babe i žabe. Apsolutizam je bio standard tada a sada je ispod svakog standarda i kako to ne razumeš? Čak je i Milošev apsolutizam mala maca u odnosu na ovaj kriminal. Naseo si na naprednjačku priču i pokušavaš da ogadiš pozitivnu istoriju a to upravo rade naprednjaci. To što je aca iz čipuljića negativna pojava i monstrum danasnjeg doba ne znači da je to Miloš bio isto u ono vreme.

Tako'e, ma bra'o!

Jel Vučić nosao zatvorsko odelo po skupštini sa natpisom "Dinkić" a baš njega "zatvorio kod sebe"?

Tako je i DS uličario svojevremeno i poručivao hapšenja a sve Teta Mirine JUL-ovce "priveli kod sebe"? OK, deo JUL-ovaca je otišao kod Labusa jer su hteli još brži obrt tudjeg kapitala.

Treba znati srbski politički sleng - "uhapsiću ovog" znači "radićeš za mene"

Nikezić struja za sada vodi (meni profit a firma na državni kredit - šećerana 1€ i sl.)

Tako može i moja pokojna baba da "vodi firmu"

Nije paralela jer pre Miloša nisu postojale nikakve institucije osim turaka koji su sakupljali harač a sam Miloš je stvorio institucije koje su ga i ograničile i oterale a zatim i vratile na vlast. Vučić je razmontirao postojeće a Miloš nije jer i nije imao da razmontira ništa osim turaka. Zato tvoje poredjenje nije na mestu i baca ljagu na pozitivan period istorije. Porediš babe i žabe. Apsolutizam je bio standard tada a sada je ispod svakog standarda i kako to ne razumeš? Čak je i Milošev apsolutizam mala maca u odnosu na ovaj kriminal. Naseo si na naprednjačku priču i pokušavaš da ogadiš pozitivnu istoriju a to upravo rade naprednjaci. To što je aca iz čipuljića negativna pojava i monstrum danasnjeg doba ne znači da je to Miloš bio isto u ono vreme.
Milošu je otišao sa vlasti tako što je bio primoran da abdicira a ograničavanje njegove samovolje je bio težak i naporan posao. Ponovo je doveden na vlast pred kraj života jer se pokazalo da je Aleksandar Karađorđević isto veliki autokrata.

Milošu je otišao sa vlasti tako što je bio primoran da abdicira a ograničavanje njegove samovolje je bio težak i naporan posao. Ponovo je doveden na vlast pred kraj života jer se pokazalo da je Aleksandar Karađorđević isto veliki autokrata.
Nije za poređenje. Porediti velikana Srpske istorije i njegov način vladanja iz prve polovine 19. veka kada se stvarala država sa ovim nepomenikom koji nas rastavlja i razmontira u 21 veku. Babe i žabe.

Back