Iznenadno smejanje

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
7.905
FORUM.jpg

Smeh čuva naše zdravlje i lek je za svako loše raspoloženje.

Uglavnom se ljudi smeju kada čuju neki vic ili gledaju komediju na televiziji.

Neko se smeje nekom drugom, a to nije baš lepo ponašanje, ako je ta druga povređena i ljuta.

Pozitivno je iznenadno smejanje, neočekivano. Tada se smejete sami sebi, i "od srca" se smejete.

Koliko je važno iznenadno smejanje? Da li ste se smejali, bez nekog većeg povoda?

Foto: Pixabay.com

Koliko je važno iznenadno smejanje?

Mislim da je jako važno.

Da li ste se smejali, bez nekog većeg povoda?

Da, da..:hahaha:

Mala anegdota, istinita, a vezana za smeh na sopstveni račun.

Vraćamo se sestra i ja iz grada. Od stanice na kojoj smo ušle do stanice na kojoj smo izašle iz autobusa, neprekidno smo se smejale.

Pita ona mene: Da li se sećaš onog plišanog mede koga si volela a ja ga redovno bacala na regal? Kako se on, beše zvao?

Ja: Znam kako je medved izgledao, ne mogu da se setim kako se zvao.

Ona: Seti se, seti se, ti si pametna i svega se sećaš, u dnevniku ti sigurno piše ime tog mede.

Ja: Ubij me, glupa sam i izlapela, ne mogu da se setim.

I počinjem da se smejem, a ona za mnom.

Setile smo se obe kako se zvao meda..i to smo se setile uz kafu. I opet se smejale.

Da li je smeh zarazan?

Koliko vam znači taj spontani, iznenadni smeh?

😊

U osnovnoj školi, jednom je profesorka fizike dobila iznenadni napad smeha dok je predavala. Niko nije rekao ni uradio ništa smešno, jednostavno je ona samo odjednom počela da se smeje i nije mogla da se obuzda. Verovatno se u nasumičnom trenutku setila nečega što joj je bilo smešno. Naravno, ubrzo se smejao ceo razred sa njom. :D

I meni se desi da se odjednom setim nečeg smešnog, ali ne tako često i mogu da se obuzdam, ili da budem diskretan. Ako sam na javnom mestu, naravno.

Da li je smeh zarazan?
Ako je iskren, jeste.
Koliko vam znači taj spontani, iznenadni smeh?
Pokazivanje emocija je lekovito, pomaže nam da se oslobodimo nakupljenih osećaja, da se umirimo.
Dešavaju mi se napadi smeha, iznenadni su i nepredvidivi. Ponekad na mestima i u situacijama koje nisu primerene za to.
Posle me boli stomak i razmaže mi se maskara ( postajem rakun ), ali je osećaj odličan. Sestra i ja smo poznate po tome, interesantno je što, dok se smejemo, uspevamo i da pričamo. Taj razgovor čudno zvuči drugima, nama je sasvim razumljiv.

Ono šta sam primetila, da napadi smeha ne moraju nužno biti vezani za osećaj radosti.
Ali to je, možda, druga tema.

Pogledajte prilog 1626623
Smeh čuva naše zdravlje i lek je za svako loše raspoloženje.

Uglavnom se ljudi smeju kada čuju neki vic ili gledaju komediju na televiziji.

Neko se smeje nekom drugom, a to nije baš lepo ponašanje, ako je ta druga povređena i ljuta.

Pozitivno je iznenadno smejanje, neočekivano. Tada se smejete sami sebi, i "od srca" se smejete.

Koliko je važno iznenadno smejanje? Da li ste se smejali, bez nekog većeg povoda?

Foto: Pixabay.com
1729195404012.png
:hehe:

. Ali.. mene ne nasmeje uvek neki vic, više se smejem tako iznenada.
I men se to dešava
Udjem u prevoz,majstor zatvori vrata, uguram se lepo medju putnike i počnem da se smejem.
Kasirka otkuca račun, pitam koliko sam dužan ona kaže ja počnem da se smejem, počne i ona što je zanimljivo.
Pa onda zaustavim policajca da ga pitam za ne vredi počnem da se smejem lik zbunjen totalno

božeme te sakloni na saranama i na nekim sastancima budala zasmejem sebe jer znam da nesmem da se smejem, na saranama nekako istrpim, ali na sastanku su mi išle sline i suze i retardirani smeh pred svima. Najslađe se smeje tad.

božeme te sakloni na saranama

Bože, oprosti mi, tačnije oprosti svima koji su došli na bdenje kada je umrla jedna moja baba tetka.

Prethodnog dana sahranili su jednog mog ujaka iz šire porodice i kada su čuli da je umrla i baba tetka koja je imala oko 90 godina otišli su..i setili se nečega i smejali su se onako, iz srca, ali su na kraju molili Boga da im oprosti.
Bez obzira na tu duboku starost, ipak je mojoj majci i ostalima to bila rođena tetka.

Taj zarazni smeh se pojavljuje i kada mu vreme nije.

Back