Iznenadna drhtvica, za doktorku

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Imam jedno pitanje, u pitanju je muskarac 43 godine, do sada nije imao vecih zdravstvenih problema, ali sinoc iz cista mira, dok se spremao za spavanje, uhvatila ga je drhtavica, sav se tresao, nekih 15-tak minuta, a pri tom je osecao u bol u predelu zeluca i kicme. Dala sam mu secer i vodu, pokrila ga jorganom,, skuvala caj....Posle nekih 20-tak min izbila je temperatura i bila je 37,4! Kad samo videli da je dobio temperaturu (a mora da ide na posao jel je tek poceo da radi), dala sam mu i brufen od 400mg. Mislila sam da zovemo i thitnu pomoc jel ja ne znam da vozim a zivimo van Beograda. Pa me zanima sta to moze da bude, dal je moguce da je samo virus protrcao, on je pomislio da je srcani udar. Ali bio je stalozen. Ja sam se prestravila jer se do slovce tresao!!! Inace jeste pod stresom. Ostao je bez posla..ima cerkicu iz prvog braka sa posebnim potrebama.....naravno dugove...ali sad to, mi nije bitno nego otkud to odjednom i sta to moze da bude. Hvala unapred!!!!!!

Imam jedno pitanje, u pitanju je muskarac 43 godine, do sada nije imao vecih zdravstvenih problema, ali sinoc iz cista mira, dok se spremao za spavanje, uhvatila ga je drhtavica, sav se tresao, nekih 15-tak minuta, a pri tom je osecao u bol u predelu zeluca i kicme. Dala sam mu secer i vodu, pokrila ga jorganom,, skuvala caj....Posle nekih 20-tak min izbila je temperatura i bila je 37,4! Kad samo videli da je dobio temperaturu (a mora da ide na posao jel je tek poceo da radi), dala sam mu i brufen od 400mg. Mislila sam da zovemo i thitnu pomoc jel ja ne znam da vozim a zivimo van Beograda. Pa me zanima sta to moze da bude, dal je moguce da je samo virus protrcao, on je pomislio da je srcani udar. Ali bio je stalozen. Ja sam se prestravila jer se do slovce tresao!!! Inace jeste pod stresom. Ostao je bez posla..ima cerkicu iz prvog braka sa posebnim potrebama.....naravno dugove...ali sad to, mi nije bitno nego otkud to odjednom i sta to moze da bude. Hvala unapred!!!!!!

I kako je sada?

Dobro za sada, lose sto je bio kod lekara i popio "kritiku"...sto ste dlazili to je samo virus.....a pri tom nije uradjen ni ekg, videla doktorka groznicu na ustima i kao to je protrcao neki virus. Otisao kod svog lekara opste prakse..i tu sok,,...za kardiologa se ceka i po 3 meseca, za ultrazvuk srca i po 6 meseci, dobio je uput za laboratoriju zbog secera, sva sreca pa "tek za 7 dana", mada i to je bilo pod znakom pitanja jer je pocetkom 2012 godine vec jednom vadio krv pa kao svako ima pravo samo na jedno vadjenje krvi godisnje.........eeeeeee........Srbijo........ogadila si mi se.....a mogu da mislim kako je ljudima koji su istinski i tesko bolesni....!!!!!!!!!! NO COMMENT!!!!!!!!!!
Trebali su da nas sravne sa zemljom 1999 god.......

Dobro za sada, lose sto je bio kod lekara i popio "kritiku"...sto ste dlazili to je samo virus.....a pri tom nije uradjen ni ekg, videla doktorka groznicu na ustima i kao to je protrcao neki virus. Otisao kod svog lekara opste prakse..i tu sok,,...za kardiologa se ceka i po 3 meseca, za ultrazvuk srca i po 6 meseci, dobio je uput za laboratoriju zbog secera, sva sreca pa "tek za 7 dana", mada i to je bilo pod znakom pitanja jer je pocetkom 2012 godine vec jednom vadio krv pa kao svako ima pravo samo na jedno vadjenje krvi godisnje.........eeeeeee........Srbijo........ogadila si mi se.....a mogu da mislim kako je ljudima koji su istinski i tesko bolesni....!!!!!!!!!! NO COMMENT!!!!!!!!!!
Сравни се сама са собом, неће нико жалити.

Сравни се сама са собом, неће нико жалити.

Evo ga jos jedan VELIKI SRBIN......au.....au.....au.............
Свако ко не заговара уништење Србије је ,,велики Србин"?
Иди се самоубиј, не због глупости коју си одвалила, већ због резона који те води.

Nema simpotom za srčani udar, daleko mu bilo, ali moguće je upala pluća pošto mu je telesna temperatura niža od prosečne. Samo ga utopli pa pravac kod lekara.Bez obzira na stres, on je i dalje jak. Sledeći put kada ga uhvati drhtavica, ima neodoljivu potrebu sa slatkišima ili slanim jelima, ono što traži slobodno mu daj.

Draga, svi vole da odjednom pregledaju i to odmah! Ali,...ceo narod je bolestan pod raznim pitanjima, posle vas dolaze još drugi ljudi koji imaju teži slučajevi od vas i da zakazuju pregled i zamisli kako je njima kada čuju isto kao vi. Veoma velika gužva. A radi samo jedan aparat.Nemaš pravo da kažeš da sve ti se ogadilo. I ja imam zakazano za 15 dana u oktobru a drugi tek u novembru pa čekam.

Ali se sigurno slazete samnom, da nema smisla, ne samo vi ili moj muz, vec i sav narod, vecito ceka i ceka i ceka, a na zalost neke bolesti zahtevaju brzo reagovanje. Opet znam i stanje naseg zdravstva i situacije kroz koje prolaze i lekari i medicinske sestre ....tako da...Strpljen, spasen!!!

Meni je ovaj deo zanimljiv....Mada ta temperatura mi govori da mozda ja nisma u pravu , ali neka, imam pravo da sumnjam.
Zvucacu kao papagaj na svakoj temi ovde, ali da ja odradim odmah svoj deo posla pa posle neka ga mere, vade, itd...

Naime pacijenti sa panicnim napadima obicno odu u proseku kod 10 strucnjaka medicine koji nista ne otkrivaju niti mogu ustanoiti bolest, pre nego sto ga upute kod psihijatra....
A sama i znas kako sve sporo ide a vreme je dragoceno.

Reci mi da li je on imao npr ovakve situacije do sada , ali u blazoj meri, i bez nekih fizickih simptoma tipa temperatura velika, povracanje (gde on povraca, ne samo mucnina) itd?

Obicno ovakvi slucajevi zavrsavaju u hitnoj, kada se misli da je srcani udar a zapravo je osoba prelezala panicni napad a da i ne zna sta je to i zasto i kako se javlja. Mzoe se javiti i zamucen vid, i podrhtavanje tla, dezorijentacija, strah da ce se desiti nesto uzasno za tu osobu itd.

Kazes da se tresao? Zbog cega, ako je imao temp 37, 4, da li misli od nje ili?
Da li se tog dana nesto desilo u njegovom zivotu sto je vredno pomena ovde?
pozz

Meni je ovaj deo zanimljiv....Mada ta temperatura mi govori da mozda ja nisma u pravu , ali neka, imam pravo da sumnjam.
Zvucacu kao papagaj na svakoj temi ovde, ali da ja odradim odmah svoj deo posla pa posle neka ga mere, vade, itd...

Naime pacijenti sa panicnim napadima obicno odu u proseku kod 10 strucnjaka medicine koji nista ne otkrivaju niti mogu ustanoiti bolest, pre nego sto ga upute kod psihijatra....
A sama i znas kako sve sporo ide a vreme je dragoceno.

Reci mi da li je on imao npr ovakve situacije do sada , ali u blazoj meri, i bez nekih fizickih simptoma tipa temperatura velika, povracanje (gde on povraca, ne samo mucnina) itd?

Obicno ovakvi slucajevi zavrsavaju u hitnoj, kada se misli da je srcani udar a zapravo je osoba prelezala panicni napad a da i ne zna sta je to i zasto i kako se javlja. Mzoe se javiti i zamucen vid, i podrhtavanje tla, dezorijentacija, strah da ce se desiti nesto uzasno za tu osobu itd.

Kazes da se tresao? Zbog cega, ako je imao temp 37, 4, da li misli od nje ili?
Da li se tog dana nesto desilo u njegovom zivotu sto je vredno pomena ovde?
pozz[/QUOTE

Dobro vece, pravo da vam kazem sve se desilo odjednom, brzo i iz cista mira.
Taj dan se vratio iz grada, vratio malenu kuci, vecerali i spremali se za spavanje. Dok se presvlacio osetio je da mu je jako hladno, tek kada je legao u krevet poceo je da se trese, drma, kako god...a pre vecere je osetio glad, a posle jela taj bol, u predelu zeluca, ali vise gore ka srcu....a u jednom momentu kako je lezao da "malo svari hranu", i bol u ledjima. Elem, posle krece ta drhtavica itd, itd..Nesto slicno mu se desilo i pre 2 godine, ali tada je i povracao i imao je preko 38 temp...cak, i ceo dan sutradan.. Tada smo znali da je stomacni virus, jer sam ga "ukacila i ja". I naravno, drhtavica je prestala kada sam ga utoplila, stavila tople flase vode na noge....i kad je izbila temperatura bilo mu je lakse. Kako kaze i suprug, posle je samo osecao bol u ledjima. Ali i tu ima jedan momenat, kao mali je pao sa drveta na kicnu i od tada ima bolove u 5 i 6 prsljenu. Suma..sumarum vise stvari u jednom momentu i nas strah od infarkta, i cekanje da se sve analize urade...me je dovelo da pitam, sta sve to moze da bude!

Hvala veliko unapred...

Hmm, sta je sa krvnim pritiskom? Je l' povisen?

Jeste u skorije vreme imali neku stresnu situaciju? Tipa prijatelj doziveo mozdani udar ili nesto slicno? Ta drhtavica mene podseca na panicni napad. Narocito zbog toga sto kazes da se "uplasio da je srcani udar". Pre par godina i meni se desila slicna drhtavica, nakon sto sam se uplasio da cu da umrem. Iz cista mira poceo sam da se tresem, narocito noge. To me jos vise uplasilo, pa sam upao u taj neki zacarani krug i drhtavica se ponavljala svremena na vreme. Kada sam provalio da je to sve na psihickoj bazi i da se drhtavice dogadjaju kada se uplasim za zdravlje, sve je prestalo.

Uradite osnovne analize i preglede. Ako je sve uredu, a nadam se da jeste, moguce da je sve na psihickoj bazi.

Дрхтавица , у мањем или већем обиму, увек постоји кад расте телесна температура.
То је начин ослобађања вишка топлоте из организма.
Може и од стреса. Знам људе којима је дрхтавица поуздано била узрокована психичком оптерећеношћу.

Како је сад човек?

Idealan.....110/65 kao u decaka otkucaji srca ok...mirni, puls tu oko 70. Bas sam mu sinoc posle posla merila pritisak....Pravo da vam kazem i meni se sve cini da je stres. Ali evo i cerkica nam ima temperaturu i dijareju....tako da je sigurno i bio neki virus kod muza a bogami i neki napad panike...videcemo. Kad se uradi sve potrebno......Hvala veliko.....

Idealan.....110/65 kao u decaka otkucaji srca ok...mirni, puls tu oko 70. Bas sam mu sinoc posle posla merila pritisak....Pravo da vam kazem i meni se sve cini da je stres. Ali evo i cerkica nam ima temperaturu i dijareju....tako da je sigurno i bio neki virus kod muza a bogami i neki napad panike...videcemo. Kad se uradi sve potrebno......Hvala veliko.....

Ja sam nacuo da virus takav vlada....Bas mi se zalila decica u skoli.

Ali naravno ne iskljucujemo ni stres kao dopunsku "aktivnost" . Ako je bio virus, ne znaci da nije bilo i ovo drugo.....Kod nekih osoba bas taj prvi samostalni fizicki simptom dovede da se covek mnoogo presece odjednom i onda dozivi jos i panicni napad..... I to je obicno zamaskirano da se tesko rasazna sta je sta.....

Back