Iznajmiti prazan ili namešten stan?

Kuće su za one 35+,realno bi te mrzelo da imaš stalno isti pogled, zar ne.... Isto okruženje, čak o kad su ti gradovi blizu. Za kuću nisam znao do pandemije i uvođenja van. stanja i onda smo se evakuisali. Otad sam u fazi da kukam što nema Volmarta u Srbiji i bliže : ) koja vikendica kad sam bio mlađi, otišao BiH na dan i uveče se vraćao.... E sad, kuća jeste robijica, zahteva više ulaganja nego u stan, ali od kuće dobiješ mir, tišinu, prirodu, zdrav vazduh, svoju voćku, baštu, ruže... Uvek su napolju. Stalno imaš nešto da radiš time što si zaokupljen, lepo utiče na kreativnost.
Stan je prirodno stanište većine nas iz gradova.

Da moram da biram, nisam zasnovao porodicu, to bi bio stan. A onda preporučujem i kuću. Kad se steknu uslovi.
Ne BiH iznajmljivao kuću, osim za kratkotrajan izlet, ali ni stan, al kapiram da neko mora...
Pogled xexe,stan mi bio na 4 spratu,ispred nosa niko hotel od 8,znaci sivilo,ventilacija im na terasi ispod mog prozora,24h zuji,samo da se roknes,al eto prodade se 2x lako zbog lokacije

Pogled xexe,stan mi bio na 4 spratu,ispred nosa niko hotel od 8,znaci sivilo,ventilacija im na terasi ispod mog prozora,24h zuji,samo da se roknes,al eto prodade se 2x lako zbog lokacije
Pa nije ti sada, al sa 20 baš da vidim, eno ga brdo, sunce se rađa, sunce zalazi, tamo pčela, levo potok, desno breg, onde cvet, a gde tu zezanje : )

Sa prodajom gajbe, pa i kuće, nije problem....

Pa nije ti sada, al sa 20 baš da vidim, eno ga brdo, sunce se rađa, sunce zalazi, tamo pčela, levo potok, desno breg, onde cvet, a gde tu zezanje : )

Sa prodajom gajbe, pa i kuće, nije problem....
Ja sam se selio posle stana 2x i opet planiram,ziveo sam i u borci i u grckoj i lako se svuda adaptiram,oduvek sam kevi govorio da treba to prodati i uzeti vece na jeftinijoj lokaciji

Zakupac, logično.

Zakupodavac, ako se niste drukčije dogovorili, plaća investicione kvarove i na stvarima u svojoj svojini.
Pa naravno, kao i u svojoj kuci. Ko placa kad ti se pokvari ves masina. Na taj nacin zakupac i vodi racuna o tudjoj imovini, inace svakakvog sveta ima. Neki toliko upropaste stan da ne vredi nikakva para koji se od njih uzme.

Pa naravno, kao i u svojoj kuci. Ko placa kad ti se pokvari ves masina. Na taj nacin zakupac i vodi racuna o tudjoj imovini, inace svakakvog sveta ima. Neki toliko upropaste stan da ne vredi nikakva para koji se od njih uzme.
Pa ako opremis stan masinom starom 40 godina, nije bas fer da u troskove redovnog odrzavanja ukljucis opravku te starudije.
Dakle, zavisi i od stanja uredjaja u stanu kao i toga kad se desio kvar.

Ja sam se selio posle stana 2x i opet planiram,ziveo sam i u borci i u grckoj i lako se svuda adaptiram,oduvek sam kevi govorio da treba to prodati i uzeti vece na jeftinijoj lokaciji
MSM da me BiH menjao lokaciju kuće.
Nema 12 kuća, od toga 5 domaćinstava stalno tu. Do varoši 10 min, do 2 veća grada pola sata. Eko free zona skroz. Niko ništa ne prska, a ja na brdu..a zna se ko na brdu ak' i malo stoji.....itd..... Nešto ispod 500m nmv.
Pekara, super burek lol na 2 min, prodavnica, ima i kafana, al umro gazda, pa zatvorena...

Svi mi pratimo svoje potrebe...želje sad, ako mogu neki Tenerifi, al neće skoro .

Pa ako opremis stan masinom starom 40 godina, nije bas fer da u troskove redovnog odrzavanja ukljucis opravku te starudije.
Dakle, zavisi i od stanja uredjaja u stanu kao i toga kad se desio kvar.
Obicno se takvi stanovi izdaju sa nizom cenom. A zbog svih tih problema koji mogu izaci najbolje je da sve bude u ugovoru. Sa fotografijama, da se tacno vidi sta je dotrajalo, u kakvom je stanju stan predat/zatecen. Ugovor za obostranu korist.

Obicno se takvi stanovi izdaju sa nizom cenom. A zbog svih tih problema koji mogu izaci najbolje je da sve bude u ugovoru. Sa fotografijama, da se tacno vidi sta je dotrajalo, u kakvom je stanju stan predat/zatecen. Ugovor za obostranu korist.
Ne mozes fotke u ugovor, dzaba.
A i pitanje koliko te ugovor stiti zaista.
Sa druge strane, vecina stanodavaca nece ugovor da overi zbog straha od poreske.
Tako da, te pravne odredbe o tekucem odrzavanju i sl bi imale smisla kad bi izdavanje stanova u srbiji bilo po zakonu, a nije.
U kaubojskom svetu sve je kaubojski pa i ovo.

Sa druge strane, vecina stanodavaca nece ugovor da overi zbog straha od poreske.
Tako da, te pravne odredbe o tekucem odrzavanju i sl bi imale smisla kad bi izdavanje stanova u srbiji bilo po zakonu, a nije.
Pa ako cemo kaubojski postoji resenje i za to. Tvoje necu al ako mi chachnes moj hleb (gpvoriim iz ugla zakupodavca) 🤜
Mada, kao i u svakom poslu/biznisu i tu postoji rizik na koji covek treba da je spreman.

Nas stanodavac nije zelio ugovor zbog poreza.
Nova zgrada, nov namjestaj i opet je on kupio bojler i servisirao plocu na sporetu.
Prosto, mi smo iznajmili funkcionalan stan, nije polomljeno nasim nemarom i sve popravke su njegova obaveza.
To cak nije ni dovodjeno u pitanje.

Nas stanodavac nije zelio ugovor zbog poreza.
Nova zgrada, nov namjestaj i opet je on kupio bojler i servisirao plocu na sporetu.
Prosto, mi smo iznajmili funkcionalan stan, nije polomljeno nasim nemarom i sve popravke su njegova obaveza.
To cak nije ni dovodjeno u pitanje.
Uvek ima normalnih ljudi, a ima i bagre na obe strane

Back