iznad svake situacije

Svatko od nas različito reagira na različite situacije.
Znam ostati smirena, "stati na loptu", razabrati o čemu se radi...nikad ne paničarim.
Bilo je dosta škakljivih situacija, ali mi jedna posebno ostala u sjećanju.
Majka mog bivšeg, dok smo bili u vezi, svim je silama nastojala razoriti našu vezu...nikad me nije upoznala, ali je pričala grozote o meni, radila stvari koje nisu svojstvene normalnim ljudima. I nije to bilo isključivo radi mene, niti jedna njegova djevojka nije bila dovoljno dobra za nju. Uglavnom, mi smo prekinuli a da se nas dvije nikad nismo upoznale. Prošle su godine, udala sam se, i kako to obično biva, život nikad ne ostavi neke situacije nerazriješene. Sreli smo se kod prijatelja, sasvim slučajno. Shvatila je tko sam jer je znala mog muža. Situacija je bila neprijatna jer domaćini nisu znali kako ću reagirati...a ja sam je samo posmatrala...mogla je osjetiti moj pogled. Kad smo odlazili, prišla sam joj, pružila ruku, nasmiješila se i samo rekla "Baš mi je drago da smo se i nas dvije konačno upoznale". Njen pogled, to što je ostala bez teksta, kao i cijeli izraz lica, i dan danas kad se sjetim toga, čini me ponosnom...

:eek:

igras fudbal :lol:

znate ono da zene moraju drzati do sebe, ajde ne samo zene ali je zenski prf
u kojim to situacijama ste bile iznad i ponele se kao ne da vas ne dotice vec na pravi nacin da ispostujete sebe i ono u sta verujete ili ne verujete
ustvari, koje su to situacije
vidim da ovde najvise reci o izdaji prevari losoj komunikaciji dominaciji nadmetanju i takmicenju
pa sta je to ustvari?

A sta ja znam, mislim nisu bile lose te situacije kad su bile iznad... :zper: Nije valjalo jedino to sto su se neke ponele kao da ih ne dotice.... :rumenka: I propade i komunikacija, i dominacija, i nadmetanje, i takmicenje... :sad2:

:rotf:

...verujem da je balans u karakteru...bila sam prinudjena par puta da se bunim...i nije mi prijalo, osecala sam se kao ispumpan balon nakon pirove pobede...
...moj balans zahteva mir, lakse mi je nekada da izgubim bitku svesno ali sa ocima koje sam fokusirala na kraj rata...sto bi prakticni Amerikanci kazali, choose your battles...to je moj moto.

ranije sam uvek bila iznad situacije.sada sam skoro uvek u situaciji. malo mi je dosta toga, da ja gutam, cutim i trpim, i da mi svi govore bravo zvezdo! nekako, mi je bolje da se istresem. sad konacno nalazim balans u svemu tome.

...verujem da je balans u karakteru...bila sam prinudjena par puta da se bunim...i nije mi prijalo, osecala sam se kao ispumpan balon nakon pirove pobede...
...moj balans zahteva mir, lakse mi je nekada da izgubim bitku svesno ali sa ocima koje sam fokusirala na kraj rata...sto bi prakticni Amerikanci kazali, choose your battles...to je moj moto.
:rumenka: Eto, i sad ako ja kazem da je to ono pravo, da je dobro kad se istresem i osetim kao ispumpan balon, Seja ce ponovo da mi prebaci kako sam neozbiljan. :confused:

:D

e sad me podsetise na drugoj temi za onog tehnicara koji mi je rekao da moram da cekam terapije mesec dana, a pri tom je odlicno znao da vremena za cekanje ja vise nemam i da sve te povrede mogu da mi ostave trajne posledice i sepanje do kraja zivota. u takvoj situaciji nisma bila iznad situacije, nego sam se borila za sebe i izborila, ali opsrostila nisam to sto vise nije ni bezobrazluk. jer valjda je racunao da cu morati privatno da radim i da cu pristati privatno da radim ili sta vec. samo...zaebao se, da sma ja ostala invalid, on vise ne bi imao ni oci, a ni noge. da ga ikada sretnem u situaciji da mu treba pomoc, a ja pamtim i pamticu do smrti, jedino sto bih uradila jeste da se izivljavam, jer se i on izivljavao na meni i time mi je ugrozavao zdravlje.

u takvim situacijama ne da necu da budem iznad situacije, nego vadim oci i figurativno, ali i bukvalno ako treba.

tumblr_n2lgc4x95n1r5ynioo3_250.gif
:lol:

bila sam nedavno u jednoj situaciji kada je trebalo precutati i biti iznad situacije
na nepravdu koja mi je naneta
jer bih reakcijom izazvala jos goru situaciju
sacekala sam da mi se strasti smire pa sam naknadno reagovala
i ispalo je dobro
nisam pokvarila celu situaciju a iznela sam da nepravda postoji na jedan razuman nacin

tako da biti iznad situacije je zapravo biranje pravog trenutka da se iznese jasan i precizan stav sa onim sa cime se ne slazemo
precutkivanje i potiskivanje nije dobro resenje nikad

da li je precutkivanje i nereagovanje, nebitno na situaciju, ustvari izdizanje?

mislim da nije ako time potiskujes bes i ljutnju
treba biti dorastao situaciji a ne iznad nje, mislim da bih to tako nazvala
osoba koje je stalno iznad svake situacije je u stvari mnogo frustrirana jer ne kanalise ono sto joj smetra
mislim da treba reci i reagovati, ali na pravi nacin i u pravo vreme

mislim da nije ako time potiskujes bes i ljutnju
treba biti dorastao situaciji a ne iznad nje, mislim da bih to tako nazvala
osoba koje je stalno iznad svake situacije je u stvari mnogo frustrirana jer ne kanalise ono sto joj smetra
mislim da treba reci i reagovati, ali na pravi nacin i u pravo vreme

nervira me moja sefica...:roll:...ne znam bas kako da reagujem a da budem dorasla njenom egu.

znate ono da zene moraju drzati do sebe, ajde ne samo zene ali je zenski prf
u kojim to situacijama ste bile iznad i ponele se kao ne da vas ne dotice vec na pravi nacin da ispostujete sebe i ono u sta verujete ili ne verujete
ustvari, koje su to situacije
vidim da ovde najvise reci o izdaji prevari losoj komunikaciji dominaciji nadmetanju i takmicenju
pa sta je to ustvari?

"iznad" i "ispod" su termini koje treba prilagoditi odredjenoj situaciji
ona koja kaze da bas u svakoj situaciji drzi do sebe i svojih nacela je jednostavno-ili luda, ili glupa
kad je npr. dete u pitanju, tu ne postoji situacija u kojoj se ne bih "spustila" onoliko nisko koliko je neophodno, ma pod bih lizala ako treba i kome treba
kad je muskarac u pitanju, tu opet umem i previse da se drzim "iznad situacije"
cesto na svoju stetu, ili ajd da kazem "romanticno", na stetu ljubavi
opet ponavljem-svaka situacija je razlicita, apsolutno kao kategorija (apsolutno) ne postoji

Back