(Iznad)prosečno

Nemojte gledati na decu kao na investiciju. Da li znate koliko je dece zbog tog pristupa ima zdravstvene probleme,psihicke kao i materijalne jer nisu adekvatno stvorili alternativu tom sportu koji su jedno gledali kao zivotnu opciju?

Ne mogu da verujem da je neko protumačio da gledam na svoje dete, kao investiciju (novčanu)..kada sam rekla "koliko je uloženo u njega i čega smo se sve odrekli" nisam mislila samo na finansijski momenat.......želja i odabir su bili njegovi, a nas roditelja je obaveza da ga podržimo svakako ...pa i finansijski.......a šta da nije uspeo????Onda bi bila neuspela investicija???? I da dodam, ima alternativu, na III godini je ekonomije......

Poslednja izmena:
Volela bih da moje dete ,,strci" od ostalih,ne dece,nego generalno drugih.Ja sam ceo zivot slusala da se glava koja strci ,,sece",da necu opstati...Pa evo me ziva i zdrava.Ne razlikujem se nesto preterano,samo nisam dala da me ukalupi bilo sta i bilo ko.Necu da se oblacim kao drugi,necu da radim za druge i razmisljam o plati,boli me uvo sta sapucu kad me vide da sa sincicem trckam po barama po najgorem pljusku...Htela sam da se obrazujem,niko me nije terao,zavrsila sam sta volim,govorim jezike koje volim,sviram nekoliko instrumenata i jos masa stvari i to je sve doslo iz mene,ne iz roditeljske ambicije.
Volela bih da moje dete bude slobodno,samo slobodno,to je jedina rec koja mi pada sad na pamet.Slobodno da mrzi,slobodno da voli,slobodno da stvara i da uziva,da ga boli,da leti...Sve po redu.
Zivot je jako kratak,volela bih da to shvati i da zivi,ali zivi,onako kako on hoce.A mi smo tu da se postaramo za njega i damo mu izbora.Da ga podignemo kada padne i da mu objasnimo da mora da pada.
Ne bih volela da zivot trosi u nekoj kancelariji i trci kuci u 5,6,7 uvece,da pomaze zeni sa bebicom,koja je na kraju nerava.To je najcesci primer koji vidjam.Divni mladi ljudi otupljuju pod pritiskom krize i najvece ljubavi lagano odumiru pod pritiskom svakodnevnice.
Moci ce da bude i covek seljak i doktor,kako izabere,podrsku ima.
Ali bih ja volela da bude malo,sto moja baba kaze ,,opaljen",na mamu i tatu:zper:

Volela bih da moje dete ,,strci" od ostalih,ne dece,nego generalno drugih.Ja sam ceo zivot slusala da se glava koja strci ,,sece",da necu opstati...Pa evo me ziva i zdrava.Ne razlikujem se nesto preterano,samo nisam dala da me ukalupi bilo sta i bilo ko.Necu da se oblacim kao drugi,necu da radim za druge i razmisljam o plati,boli me uvo sta sapucu kad me vide da sa sincicem trckam po barama po najgorem pljusku...Htela sam da se obrazujem,niko me nije terao,zavrsila sam sta volim,govorim jezike koje volim,sviram nekoliko instrumenata i jos masa stvari i to je sve doslo iz mene,ne iz roditeljske ambicije.
Volela bih da moje dete bude slobodno,samo slobodno,to je jedina rec koja mi pada sad na pamet.Slobodno da mrzi,slobodno da voli,slobodno da stvara i da uziva,da ga boli,da leti...Sve po redu.
Zivot je jako kratak,volela bih da to shvati i da zivi,ali zivi,onako kako on hoce.A mi smo tu da se postaramo za njega i damo mu izbora.Da ga podignemo kada padne i da mu objasnimo da mora da pada.
Ne bih volela da zivot trosi u nekoj kancelariji i trci kuci u 5,6,7 uvece,da pomaze zeni sa bebicom,koja je na kraju nerava.To je najcesci primer koji vidjam.Divni mladi ljudi otupljuju pod pritiskom krize i najvece ljubavi lagano odumiru pod pritiskom svakodnevnice.
Moci ce da bude i covek seljak i doktor,kako izabere,podrsku ima.
Ali bih ja volela da bude malo,sto moja baba kaze ,,opaljen",na mamu i tatu:zper:

Sve je to slatko što si napisala i većina roditelja tako razmišlja dok su deca mala...sloboda u svakom pogledu, da budu svoji , da se ne ukalupe itd....ali čim provire u svet odraslih čeka ih "ring" onog momenta kad kroče u život ,sve ono što smo za njih želeli pada u vodu. Šta reći detetu koje se nečim bavi a ima talenta i pre svega ljubavi za to????? Koja su pravila igre??????Sve je postalo surovo...Jedno ih učimo, a drugo ih čeka u životu......Ipak je na nama roditeljima da ih upozorima šta ima "sa druge strane".I ja želim svojim sinovima da rade samo ono što zaista vole.....a mi smo tu da ih dignemo kad padnu.:DI trčkaj i dalje po baricama sa svojim sinom, to je divno, na žalost, čekaju ih "BARE" kroz koje će nekada morati da trče i sami......

Poslednja izmena:
Pa to je upravo i poenta!Neka trci i neka pada.I ako se polomi kao niko,ipak ce se podici,jer samo tako moze i da nauci.Njegov otac i ja smo tu da ga podignemo,ali nikad ne reci nikad...Nisam od onih roditelja koji su slepi sto se njihove dece tice.Ako bude tupav,tupav je,ako bude pametan,pametan je.Kakav god da je,nas je,sa razlogom je tu.Mama i tata ce mu dati krila,a on ako ce da leti,neka leti,ako ce da ih vuce po blatu...pa...niko se nije naucen rodio.Ja bih,licno,volela da shvati da je zivot kratak i da je dusa iznad svega.E sad..niko ne zna sta ce biti sutra.Da su nam zivi i zdravi i svoji.

Моја дјеца би требало да буду потпуно доминантна и у том смјеру ћу их изграђивати. Наравно, ако буду имали материјала да их могу обликовати на такав начин. А имају лијепе шансе да добију одличан генетски материјал, тако да ће им изнадпросјечност вјероватно бити императив.

Моја дјеца би требало да буду потпуно доминантна и у том смјеру ћу их изграђивати. Наравно, ако буду имали материјала да их могу обликовати на такав начин. А имају лијепе шансе да добију одличан генетски материјал, тако да ће им изнадпросјечност вјероватно бити императив.

I skromnost im nece krasiti karakter, mislim ako se bace na tatu. ;)

po jednoj teoriji (izjavi) roditelji najviše vole kad su im deca prosečna, uklopljena, socijalizovana, da ne štrče... pak toliko je živih primera roditeljske ambicije koji žele više i bolje i smatraju da je njiho dete pametnije i potentnije od drugih... Realno u kojoj ste kategoriji, koja je grupa dominantnija i koliko ima logike u tim idejama

ZDRAVI...prvo
DOBRI LJUDI
DA UČE
DA SE BORE
DA MOGU SAMI POSLIJE...

znači...ipak se nadam da ih prosjek neće zadovoljiti...jer danas moraš biti iznadprosječan da bi živio prosječno

Back