Izmišljeni prijatelji

..i ja sam primetila da su moja deca, u igri "shkole" ili "vrtica" sa lutkama
imali oshtar i nemilosrdan ton, neretko su cushkali ili kaznjavali svoju "decu"
i bash sam se pitala da li im u zivotu nedostaje malo agresije.. :confused:
..izgleda da su tada postajali svesni shta se sve nekima od njihovih vrshnjaka dogadja
malo iz nashe priche, malo iz decjih razgovora, pa su to "prezivljavali" i smeshtali na police razuma
onako kako to deca najbolje rade - igrom..

Да не скренем са теме, али и ја сам то приметила код своје деце, а старији је једном кад је дошао из вртића рекао како су сви причали о томе како је кад се мама и тата свађају или туку, па је њему било непријатно, и замолио нас да се потучемо! :zcepanje:
Е, кад се нисмо шлогирали!

Да не скренем са теме, али и ја сам то приметила код своје деце, а старији је једном кад је дошао из вртића рекао како су сви причали о томе како је кад се мама и тата свађају или туку, па је њему било непријатно, и замолио нас да се потучемо! :zcepanje:
Е, кад се нисмо шлогирали!

..mish mali.. :lol:
..meni je cerka skoro priznala da je na gradjanskom izmishljala dozivljaje na teme tipa
"najveca nepravda koju sam dozivela u porodici".. :eek: :rumenka:

Da li ima neko slična iskustva?
npr moj stariji sin (6 god) ima nekoliko dana kako stalno nosi nekog medu sa sobom, hrani ga, priča sa njim, spava sa njim
ide u zabavište 5 sati dnevno i ima još jednog drugara van grupe sa kim se redovno druži (jednom do dva puta nedeljno se druže) plus što odemo ponekad i kod drugara koji su u grupi
kako su vaša deca u tom uzrastu? da li imam razloga za brigu ili je to normalno za taj uzrast?

ja sam imala izmisljenog prijatelja.... :zcepanje:

no sikiriki, znam da me je proslo negde u osnovnoj ;)

sta prijatelja...imala ja i muza dragoslava i decu svetlanu i nikolu
a moja cerka kad napravi ke.nju kaze nisam ja to je ona ona ona malaaaaaaaaaa

e sad mi se stvarno gleda onaj film "drop dead fred"... tako mi je laknulo kad sam ga prvi put gledala, do tada sam mislila da sam jedina koja ima utripovano drustvo

moji su mislili da mi fali drustvo...a ja sam samo imala svoj svet

Deca se prema igračkama uglavnom odnose kao odrasli prema njima ili kako oni to doživljavaju. Šokirala sam se kada sam primetila da moja devojčica koristi iste reči i fraze koje koristim i ja dok priča ili grdi mlađeg brata.I tada sam shvatila da uopšte nije lako biti dete, pa se trudim da se drugačije ponašam prema deci. Nije loša igra da zamenite uloge sa decom. Moji nikada nisu hteli, a ja sam baš želela da vidim kako me doživljavaju. Ali otišla sam već na drugu temu.

Back