Izmene

Povremeno napravim izmene u knjigama i tekstovima. Ne zbog pogresnih ideja, vec stila pisanja. On zahteva usavrsavanje da bi se jasnije izlozio smisao. Pored toga, znanje koje se ne prosiruje prerasta u dogmu. Spoznaja je proces promene ili razvoja. Zato je potrebna dopuna koja, istovremeno, stvara bolju kristalizaciji misli, pa se mnoge stvari jednostavnije/razumljivije objasne.

Iako nemam literarni talent :neutral: sklona sam reflektivnom razmatranju pojava ili otkrivanju njihove dublje, skrivene sustine. To jos vise doprinosi teskoci izjasnjavanja, a narocito stilu pisanja. Cesto pokusavam unutrasnju sirinu misli sazeti u kratke, jednostavne reci. Ponekad uspem, a ponekad je taj pokusaj nezgrapan. :rumenko: Nedostaje mu lakoca i elegancija. :p Ipak, smatram da se pisanje poboljsava praksom.

Dugogodisnjim istrazivanjem egzistencijalne misterije dosla sam do nekih uvida koji su mi pomogli da srecnije i mirnije plovim po uzburkanoj reci zivota dok me prenosi od jedne do druge obale. Zato i pisem. Postoji mogucnost da moje pisanje jos nekom bude korisno.

Ko istinski traga za istinom nema autoritete. Sve preispituje. Nicije misljenje ne ostaje nedostupno kritici. Ukljucujuci i vlastito. Jedino se tako moze uciniti pomak. Lepo je na vetrometini naci zaklon i osecati se sigurno. Zbog toga se lako padne u zamku bezrezervnog prihvatanja misljenja nekog poznatog pisaca ili duhovnog ucitelja.

I ako ga bilo ko kritikuje ili misli drugacije aktiviraju se predrasude i osnazi pristrasnost. Ne razmatraju se argumenti, niti se pokusava shvatiti smisao kritike, vec se takvo misljenje automatski odbacuje kao netacno. Ponekad i nedostojno kod krajnje zatvorenih umova. Tako se ne moze stici tamo gde se poslo. To su jos stari grci znali.

Platon: "Prijatelj mi je Sokrat, ucitelj moj, no veca mi je prijateljica istina."
Aristotel: "Drag mi je Platon, ali mi je draza istina."

Hvala redovnim posetiocima na posvecenom vremenu i podrsci. Ovim putem zelim da obavestim one koji su download starije verzije knjiga da sam ucinila neke izmene. Ukoliko ih interesuje mogu pogledati na smashwords.

Poslednja izmena:

Back