IZMEDJU MOZGA I SRCA

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

IZMEDJU MOZGA I SRCA

Izmedju mozga i srca stoji žica
Po njoh hoda duša kao artist
Držeći vazda ravnotežu
I naravno.....kao svaki profesionalac
Duša zaštitnu mrežu ne postavlja
Jer ne bi 100% sebe dala
Kada rizik ne bi ostavljala.

Ako padne......a desi se
Pada samo ona
Pri padu cimne malo jače krajeve
Zakačene na mozgu i srcu
Te ih to zaboli i ciknu bolno
Žica oslobodjena tereta samo zadrhti
Mozak i srce ostaju na svojim mestima
A duša.....pa ona, kao svaki igrač na žici
Izudarana, poderana, polomljena ili samo ugruvana
Već zavisno od načina pada i visprenosti da se dočeka,
Neko vreme leči strah od visine i čeka
Da oporavak prodje ...ali nikad do veka
Ma duša je to.....ne može da odoli da se ponovo ne vine u visine
Da opet ne krene u daljine
Putujući uvek istim a opet...svaki put drugačijim putem
Izmedju mozga i srca
Duša po žici luta
Izmedju dva pada
Ponovna predstava tog malog slatkog gada.

Hvala hakime :)

PS Laka vam i mirna noć​

Društvo i zaboravilo razlog okupljanja...Klasika-nemaju pojma da li su na veridbi ili dači...Ih,pa i nema veze kad je raspoloženje dobro,kisela ćorba,stižu somuni,više salata,prasećina,janjećina...E,domaćine,svaka (ups!)
Pardon,iz duše o duši...srećo,dodaj mi onu so-molim te...da...a kakav je to Čovek bio,ma LJUDINA...
Što nema muzike...ma nema veze-sad ću ja to-onaj moj je dobar s impresarijem...Ko nemoj?!Šta nemoj? Ma,vidi-ja sam ti ođe ka kod svoje kuće i više ...i više...Čekaj...ovaj Vranac...de vidi koja je godina berba...

Moraću stvarno otkucati priču "Sahrana na kojoj je umalo sahranjen ribolov",naravno s mojom stalnom žrtvom Majstorom Kovačem...
A ova visprena pesma o duši na žici zaslužuje mnogo više...Pa možda ako bi bila u nosu da bi joj i pričica,ma kakva,dobro došla-bolje je našla...
Asocijativno pisanje je kao impresionističko slikanje-ili imaš duha i talenta ili ne...Nisam mnogo ovakvih sretao...Mada od tih desetak-nekoliko baš ovde...

coviax1;bt157445:
Društvo i zaboravilo razlog okupljanja...Klasika-nemaju pojma da li su na veridbi ili dači...Ih,pa i nema veze kad je raspoloženje dobro,kisela ćorba,stižu somuni,više salata,prasećina,janjećina...E,domaćine,svaka (ups!)
Pardon,iz duše o duši...srećo,dodaj mi onu so-molim te...da...a kakav je to Čovek bio,ma LJUDINA...
Što nema muzike...ma nema veze-sad ću ja to-onaj moj je dobar s impresarijem...Ko nemoj?!Šta nemoj? Ma,vidi-ja sam ti ođe ka kod svoje kuće i više ...i više...Čekaj...ovaj Vranac...de vidi koja je godina berba...

:klap::klap::klap::heart:
Vranac može...al crnogorski....čist....nemoj da mi meša dete s vodom...samo čisto...razblaženo ne preferiram :manikir:

coviax1;bt157447:
Moraću stvarno otkucati priču "Sahrana na kojoj je umalo sahranjen ribolov",naravno s mojom stalnom žrtvom Majstorom Kovačem...
A ova visprena pesma o duši na žici zaslužuje mnogo više...Pa možda ako bi bila u nosu da bi joj i pričica,ma kakva,dobro došla-bolje je našla...
Asocijativno pisanje je kao impresionističko slikanje-ili imaš duha i talenta ili ne...Nisam mnogo ovakvih sretao...Mada od tih desetak-nekoliko baš ovde...

Neću da te menjam....da znaš :cmok2::manikir:
Da, Covi, ovde ima nekoliko ljudi koji to umeju i mogu....da vide, čuju, pročitaju i da pišu o tome....i to jako dobro. I svi rade po istom sistemu....ispisivanje misli asocirane vidjenom ili doživljenom inspiracijom i to skoro u momentu ako su ikako u mogućnosti. Zato je pesničarenje odlično kao vežba duha, misli pa u pero. Mnogo mojih "filozofskih" pesama i proze su samo zapis mojih misli.....nek stoje, ne traže ni leba ni vodu.
Hvala Covi :hvala::heart:

Poslednja izmena:

Back