Izmedju jave i sna

• Začetnik teme Začetnik teme ZORO-
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od snova rastemo.
Svi su veliki ljudi sanjari.
Oni vide stvari u mekoj sumaglici proljetnoga dana ili u crvenoj vatri dugih zimskih večeri.
Neki od nas dopuštaju da takvi snovi umru, ali drugi se brinu o njima i štite ih,
neguju u lošim danima, sve dok ih ne dovedu na sunce i svetlo koje uvijek dolazi onima koji se iskreno nadaju da će se njihovi snovi ostvariti.....
Thomas Woodrow Wilson

Jedan stariji covek bio je u bolnici, na samrti.Bili su to njegovi poslednji sati.U jednom trenutku je otvorio oci i uspeo videti nekoliko prilika koje su se skupile oko njegovog kreveta.Nije ih uspeo prepoznati.
Zatvorivsi oci,upitao ih je:
-Prijatelji,ko ste vi?
Jedna od prilika rece:
-Mi smo tvoji zanemareni snovi, zaboravljene zelje i neostvarene vizije. Mi smo sve ono sto si mogao uraditi za zivota,ali si to propustio uciniti.
-Zao mi je zbog toga-rece starac-ali ipak cenim sto ste se,uprkos mojoj nemarnosti i losem odnosu prema vama,dosli oprostiti od mene na kraju mog zivota.
Jedna od prilika se nagne i mirnim mu glasom odgovori:
-Ne,mi se nismo dosli oprostiti od tebe-dosli smo umreti sa tobom...
(priča sa neta )

Mislim da ovde ljudi na Romantici previse pustaju snovima da ih rukovode, a ne realne stvari i realne cinjenice. Lepo je sanjati, lepo je biti zaljubljen, lepo je imati neke snove, neke zelje, neke planove, neku imaginaciju savrsene buducnosti i savrsenih odnosa... imaginaciju savrsene ljubavi. Ali koliko vas ti snovi ocepljuju od prave realnosti, od pravih uzitaka, od pravih zivotnih realnih zadovoljstava? Koliko dopustate sebi da vam snovi upravljaju vama i time se na neki nacin odricete prave lepote... lepote stvarnog zivota? Koliko ste puta bili u situaciji da zbog svojih snova upadnete u patnju?

Noćas te praznina progoni
tihim šapatom ponoć ti se nudi
u par riječi rasutih u etar
u obrisima lažne spoznaje
gdje sve počinje i nestaje
Fali ti ...
sve i ništa
poneka laž još zablista u tami
poneki dodir još naslutiš
između jave i sna
još jednom se probudiš

5376899531widget262871ccd3.jpg

COLOR="Blue"]San o necemu.... je jedino sto me drzi u ovim nocima...[/COLOR].
( pdf romantika pomaze :). ponekad :)
Realnost me gazi i ubija i donosi patnju svaki dan
San o necemu.... mi odrzava ravnotezu, u suprotnom, realnost bi me naterala da postanem... surova, cinicna i.... ono sto ne zelim, i ne dozvoljavam sebi...praznina je laksa uz povremen snove :)

To je vazduh koji dišem. :cmok:
Negde izmedju sna i jave, je ono što čekam, da dosanjam. Hm...upravljaju dosta, možda nekaad i previše, ali sam realna. Zavede me :heart:, pa nekada mozak reaguje, pa kaže, slow down...:)
Upadam stalno, i čini mi se da se nikada neću naučiti pameti.Šta ćeš... :cmok:

Back