Između dve linije

Aleksandra Kardan

Zainteresovan član
Poruka
322
Zanima me šta uraditi u situaciji kada ste bukvalno prinuđene da birate između posla i ljubavi?Kada vas muž želi da vi budete kući,čuvate decu i radite kućne poslove,a vi želite da radite nešto u životu,obrazovane ste i predpostavljate da ćete biti uspešne u poslu koji budete izabrale,takođe ne nameravate da zapustite kućne poslove.Kako mu to objasniti?Šta uraditi u takvoj situaciji :)

Zanima me šta uraditi u situaciji kada ste bukvalno prinuđene da birate između posla i ljubavi?Kada vas muž želi da vi budete kući,čuvate decu i radite kućne poslove,a vi želite da radite nešto u životu,obrazovane ste i predpostavljate da ćete biti uspešne u poslu koji budete izabrale,takođe ne nameravate da zapustite kućne poslove.Kako mu to objasniti?Šta uraditi u takvoj situaciji :)

nije ti baš ok muž mislim
i kako mu je to kliknulo posle dece i u množini, znači bar 3 godine se poznajete

Možeš da postigneš oboje.
Stvar je u glavi.
Znam neke koje su samo domaćice, a kukaju.
A znam i neke žene (jedna od njih i njen muž su naši najbolji kućni prijatelji)
Ta žena je vrhunski stručnjak (specijlista medicinske genetike)
i vrhunska domaćica

Mislim da ima mnogo nacina...recimo, da zavrsis kucni posao i javis da ides u grad,

par puta to uradi, pa ga pusti da razmislja.

Medjutim, ja o tome imam drugacije misljenje, ako on dovoljno zaradjuje, a tesno je za radna mesta,

ne vidim problem naci sebi posao od kuce gde si slobodna i niko ti ne komanduje ili neku drugu zanimaciju,

recimo ono sto volis da radis. Glupo je da ti ne dozvoli da radis, ali je gluplje raditi za male pare i da te neko nervira.

Mozda mu se ipak svidi da zna gde si od 9 do pet?

Ja ovo osim u istoriskim romanima nisam videla da se desava u razvijenim krajevima u danasnje vreme
Ne znam samo gde se nadje takvav idiot i kako se to stigne da se bude cak u braku pa tek onda da se dozive ovakve sovinisticke scene, niti mi je jasno kako se stigne do braka a da se ne radi pre toga i za vreme toga....jedino sponzorusa stil...
to mu nije palo na pamet preko noci, znas za koga se udajes, med i mleko pre toga nije bilo sigurno, te stoga nema sta da mu se objasnjava, kad neko stigne do braka sa takvim to je i hteo, pa nece se ni pitati ovo, no ce uzivati u "blagodetima" svog odabranog zivota sponzoruse/pokretnog inkubatora

Sve u svemu zastarela ti masta, aj malo bolje sledeci put sa temom :lol:

Poslednja izmena:

Da li najavio da će prestati da te voli ako nađeš posao? Uff. A zašto on ne ostane kod kuće da radi kućne poslove i čuva decui?
Ne mogu da ti objasnim koliko sam se sad iznervirala :lol: Ne želim da te uvredim, ali hbt. kakav je to muž?

E pa žene, šta da vam radim. Ogromna većina u današnje vreme ni u ludilu neće da živi u zajednici, to jest, u istoj kući ili dvorištu sa svekrom i svekrvom. Takođe, većina ne može da prihvati da muž nije mašina za štancovanje para pa da može da zaradi i za platu dadilji. A deca ne mogu da niknu kao pečurke da niko ne pazi na njih i ne provodi vreme sa njima. Tako da, koliko god to bilo teško prihvatiti u današnje vreme kada svi hoće sve i sve hoće odmah, nekada neki ustupci i kompromisi se moraju praviti.

E pa žene, šta da vam radim. Ogromna većina u današnje vreme ni u ludilu neće da živi u zajednici, to jest, u istoj kući ili dvorištu sa svekrom i svekrvom. Takođe, većina ne može da prihvati da muž nije mašina za štancovanje para pa da može da zaradi i za platu dadilji. A deca ne mogu da niknu kao pečurke da niko ne pazi na njih i ne provodi vreme sa njima. Tako da, koliko god to bilo teško prihvatiti u današnje vreme kada svi hoće sve i sve hoće odmah, nekada neki ustupci i kompromisi se moraju praviti.
Aha, bas je pomenula zajednicu, ali ajd mozda tako treba.

Znači...

1.jpg

Back