Izlegli mi se golubići!?

motorheadsd

Ističe se
Poruka
2.689
Dragi drugari,

Golubica lepezanka je uspela da izvede dva golubića u veštačkom gnezdu.
Stanuje u velikom kavezu sa golubanom.
Hranim ih uglavnom kukuruzom, ponekad žitom i ječmom.

Šta da radim?? Da li da u gnezdo ubacim nekakvu hranu ili u hranilicu odakle se hrane golubovi??
Baš bih voleo da golubići izrastu u lepe i zdrave golubove

HVALA!

Sada otvori kavez. Ponudi im hranu i pojilicu, ali otvori kavez, znaće oni.
576534

Ovi moji su sada veliki, ali svakodnevno doleću na ručak i zaseravaju mi terasu. :)

Dragi drugari,

Šta da radim?? Da li da u gnezdo ubacim nekakvu hranu ili u hranilicu odakle se hrane golubovi??

HVALA!

Ti nikada nisi video kako se gaje golubovi.

Dragi drugari,

HVALA!
Mladi se hrane iskljucivo uhvacenim bubama i skakavcima sto roditelji ulove.Za njih je rano kukuruz,psenica i koncentrat.Nahvataj im skakvaca i iskidaj im samo one velike noge,onda ce ih matori golubovi hraniti time,ali mozda je bolje da ne radis nista,jer treba priroda da radi svoje.Samo ih lepo obezbedi od kise,vetra i grabljivaca. I na pacove obavezno,jer su oni sada najopasniji za mladunce.

Mladi se hrane iskljucivo uhvacenim bubama i skakavcima sto roditelji ulove.Za njih je rano kukuruz,psenica i koncentrat.Nahvataj im skakvaca i iskidaj im samo one velike noge,onda ce ih matori golubovi hraniti time,ali mozda je bolje da ne radis nista,jer treba priroda da radi svoje.Samo ih lepo obezbedi od kise,vetra i grabljivaca. I na pacove obavezno,jer su oni sada najopasniji za mladunce.
Glupost viseg nivoa coveka koji nema TRI CHUKE o golubovima.
Golubovi APSOLUTNO NIKADA ne jedu insekte!

Daj bre Blajbi umes da budes naporan.Brat od ujaka mi je drzao golubove preko 30 godina i znam sta i kako treba da se ponasju gazde sa mladuncima.
Ja drzim golubove duze....Postizao sam mnoge uspehe na raznim izlozbama, "Spartakijadama" i td dok sam ziveo u Vojvodini.
Bio sam u stanju da podignem golupce do odraslog goluba od momenta kada se izleze iz jajeta, a to je vrlo mali broj ljudi moze.
Golupce, od kada se izleze pa dok ne pocne da dobija perje, hrani se iskljucivo specijalnom kasom koja se stvara u zeljucu roditelja. Tu kasu je vrlo tesko napraviti van zeluca goluba.
Nikada, apsolutno NIKADA golub nece jesti insekte ili meso .
Golub je obligatni (iskljucivi) biljojed.

Hvala drugari, bice slika kasnije.
Pa, primetio sam i da kljuckaju sitne bubice, vaši, šta ne, a vole i neke travke koje im moj otac ubere. Znači da im otvorim kavez da roditelji nađu hranu u prirodi,
da im dam crviće, trave, kore od jabuka. Mislio sam da im kupim i granule pa da im isitnim.
Danas mi nešto mnogo pijuču, izgleda da su gladni :(

Back