Izlazi napolje!

Ortak2

Primećen član
Poruka
763
Nije tu rečenicu izgovorio partner, već vaspitačica na grupnoj terapiji gde sam bila.
:lol:

Temu ću ovako da počnem:

Grupna terapija je u pitanju, sociolog, psihoterapeut, radni terapeut i vaspitačica (sve su žene, nego ne volim ove nove izraze sociološkinja i ta sranja)

Vaspitačica: "Danas ćemo razgovarati o neželjoj trudnoći".
Ja: "Pa skoro da i ne postoji željena"
Vaspitačica meni: "Izlazi napolje!"

I opet me isterala napolje, ja samo kažem ono što stvarno mislim.

A stvarno mislim da je 90% trudnoća neželjeno, možda da smanjim na 80% ali manje ne.

Šta iskreno mislite?

Non stop svuda vidim ili reklame za kontracepciju ili bukvalno STRAH kod devojaka i žena.
A inače u toj grupnoj terapiji jedna ima decu jer se udala jer "tako treba", a druga je zatrudnela sa 13 i porodila se sa 14, nikome nije ni smela da kaže da je trudna...

Koliko straha viđamo, koliko priča u poverenju da su žene , ćerke, pod pritiskom , blažim ili jakim ali pritisak postoji...

Družila sam se sa ženskim svetom i sa onom koja ima 4 razreda osnovne škole i sa onom sa 2 fakulteta i lično sam izjavu "trudna sam" čula od prestravljenih devojaka i žena.

Koji % željene trudnoće je realan? Koliko sam u pravu ja a koliko vaspitačica?

Nije tu rečenicu izgovorio partner, već vaspitačica na grupnoj terapiji gde sam bila.

Temu ću ovako da počnem:

Grupna terapija je u pitanju, sociolog, psihoterapeut, radni terapeut i vaspitačica (sve su žene, nego ne volim ove nove izraze sociološkinja i ta sranja)

A stvarno mislim da je 90% trudnoća neželjeno, možda da smanjim na 80% ali manje ne.

Šta iskreno mislite?

Non stop svuda vidim ili reklame za kontracepciju ili bukvalno STRAH kod devojaka i žena.
A inače u toj grupnoj terapiji jedna ima decu jer se udala jer "tako treba", a druga je zatrudnela sa 13 i porodila se sa 14, nikome nije ni smela da kaže da je trudna...

Koliko straha viđamo, koliko priča u poverenju da su žene , ćerke, pod pritiskom , blažim ili jakim ali pritisak postoji...

Družila sam se sa ženskim svetom i sa onom koja ima 4 razreda osnovne škole i sa onom sa 2 fakulteta i lično sam izjavu "trudna sam" čula od prestravljenih devojaka i žena.

... терапеуткиња је схватилада ти не треба терапија

Inace odlican ti je taj terapeut koji te istera sa grupne terapije.
Ja samo govorim ono što mislim, i ovde na forumu mi nije strano da me pokušaju da izbace sa teme, ja sam i ovde šovinista i svakakva, "nije moguće da je Ortak2 žensko" itd.
Ja bi za svaki sastanak smislio odgovor da me izbaci sa terapije :)
Ne moram da smišljam, ja u trenutku odgovorim i jbg ta vaspitačica me isteravala napolje i dok nismo čestito ni seli, pa u sred terapije...eto hvala na odgovoru, jer ja ne volim foliranje i "ružičaste naočare", protivim se lažima koje se plasiraju ženama, a žene veruju, zato sam tako agresivna.

Dobro, htela sam da bude jasnije.
Nisam ovde potezala statistiku, ali jasnije je kad kažem 80 ili 90% nego da sam rekla neodređeno "većina", zbog toga.
A svi mi možemo da kažemo, bez statistike, u vezi bilo čega u procentima.
Ako već iznosimo neki stav, bolje je da se ne bacamo statističkim podacima jer ispada da naš argument može podupreti nekom vrstom činjenica.

Jasno je da prema pravim statističkim podacima broj abortusa jeste vrtoglav što je tužno. To govori o nedostatku uviđajnosti ljudi, prepuštanju životinjskim nagonima bez bilo kakve kontrole. Svi bi da hebu bez kondoma jer je lepše, je li, ali kad treba biti odgovoran zbog takve odluke, onda brže bolje abortus.

Juzer Nejm i ostali, primetila sam još jednu stvar: kad pomenuh da sam se družila i sa onom sa 4 razreda osnovne škole i sa onom sa 2 fakulteta, na abortus se obično (hajde reći ću "obično" a ne 90%) odluče one obrazovanije, pre će da rodi ona sa 4 razreda.
I generalno gledajući, pre će siromašni ljudi imati decu.
Da li je to zbog toga što im je život prazan, ili je možda zbog toga što još samo siromašni umeju da vole dok se bogatiji zbog karijere odlučuju na abortus?

Kao u onoj TV seriji, nešto o doktorima, kad žena besno kaže: "Hoću da budem hirurg a ne majka!"
I šta onda? Pa - abortus.

Siromašni ljudi koji ne ganjaju u životu samo karijeru će pre prihvatiti da će imati dete, iako je i tu klizav teren, tu ONA rodi pa bude samohrana majka.

Kao što rekoh, mali je procenat željene trudnoće. Ja sam bila delimično željena, moja majka je baš jako želela dete, ali moj otac nije, čak sam i ja znači 50% među "željenim", a inače je tabu tema i gluma i ima čak dosta i licemerja, najglasniji su oni koji viču "rađajte, Srpkinje" a ako mu se rodi dete, beže, itd. Ili one žene koje isto viču tu parolu a rodile su iz ko zna kojih razloga - to su činjenice.

Temu ću ovako da počnem:

Šta iskreno mislite?

kad je u pitanju prva trudnoca, onda je 70 % nas iz neplanirane trudnoce...

druga trudnoca je vec nesto drugo...

Ja samo govorim ono što mislim, i ovde na forumu mi nije strano da me pokušaju da izbace sa teme, ja sam i ovde šovinista i svakakva, "nije moguće da je Ortak2 žensko" itd.

Ne moram da smišljam, ja u trenutku odgovorim i jbg ta vaspitačica me isteravala napolje i dok nismo čestito ni seli, pa u sred terapije...eto hvala na odgovoru, jer ja ne volim foliranje i "ružičaste naočare", protivim se lažima koje se plasiraju ženama, a žene veruju, zato sam tako agresivna.

Pa ono meni je trebalo neko vreme da shvatim da je 'Ortak' zensko, ali gender bender ima i kod mene, iako je Mogucnost - zenskog je roda. Tako da :) Prva, druga, treca impresija :)

A Ortak je i ime turske banke ... pa se i to mesa

Sve se slazem, treba govoriti ono sto se misli. Forumi sa nadimcima su za to zgodni - mozemo da budemo unutrasnji mi, a ne tamo neki covek od slame koji se pojavljuje na licnoj karti kao glavni glumac sebe u realnom zivotu.

Back