Izjednacavanje nemira i zelje

Ja ovo ne kapiram...
a015.gif

Ako imas zelju, odmah imas i nemir....

Pa da..

Ako imas zelju:

1. i zelis da ti se ona ostvari.. onda je tu i nemir, jer ne mozes biti siguran da ce da ti se ostvari, a jako to zelis i trudis se.. ili se ne trudis dovoljno, pa te to uznemirava.. ali, cak i ako si gotovo siguran, opet je tu nemir.. brine te da se nesto, sto je van tvoje kontrole, ne iskomplikuje i pokvari ti ostvarenje zelje

2. ali, ne zelis da ti se ona ostvari tj. neces to.. opet imas nemir, jer ti zeljenje i htenje nisu u harmoniji

Samo, ne bih rekla da su te dve stvari jednake, samo idu jedna uz drugu.. i direktno su proporcionalne, sto je zelja jaca nemir je veci i obrnuto.

Ukoliko pod nemirom podrazumevamo anksioznost,onda ne mislim da je to nesto bas pokretacki.Ljudi razlicito reaguju.Anksioznost u nekoj normalnoj meri je izraz strepnje,nesigurnosti i mislim da se to prevazilazi zreloscu i upoznavanjem sebe.Zelja ne bi trebala biti izjednacena sa anksioznoscu.Dete nema nemir kad zeli.Zasto kao odrasli to dobijamo?Prevelika zalja?Opsesija?Moranje?Strah od neuspeha?Predvidjanje ishoda pre nego sto smo i krenuli u ostvarenje? Onog momenta kad se shvati da se nista ne gubi,vec se moze samo dobiti,trebalo bi da i nervoza prodje.Bar je moj nacin razmisljanja takav.Gubitak ne postoji u velikoj vecini zivotnih situacija.Vrlo je mali broj mogucih gubitaka i to vezujem skoro uvek samo za smrt svojih bliznjih.Sve ostalo moze biti samo na nasu korist,ukoliko umemo da se postavimo prema zivotu tako.

Zelja mi je uzrok nemiru, nemir me tera da jos jace zelim...Nema kraja...
Matematicki: Izjednacice se nekada u beskonacnosti samo ako postoji granicna vrednost...
U realnom zivotu: Nazalost nista dok ti se zelja ne ispuni! z:(

Jedan od onih dana kada mi je potrebno da čujem nešto što i sam znam...

@tema: želje rađaju nemire samo kada se ne ostvaruju ili, češće, kada ne činimo ništa na njihovom ostvarivanju. I nikako se ne mogu izjednačiti, čak nisu uvek povezani (istovremeno ili istim povodom).

Back