Bespotrebno trošenje para

Vladimir983

Aktivan član
Poruka
1.068
Da li je to dobro, ili loše...kad se neka familija iživljava trošeći pare. Dvaput letovanje, dvaput zimovanje, kupuju se novi automobili, stanovi...Rođendani od 150 zvanica, silne neke slave, na svakih mesec dana nešto se slavi...
Mislim da to nije normalno. Neka svako ima para, da može lepo da živi, ali ovo je, po meni, teško iživljavanje. Imam neki utisak da će tom silovitom srećom da navuku neku nesreću. Mnogi su već počeli da ih gledaju popreko, ili sa čuđenjem. Nije normalno da se neko toliko rasipa novcem, a niko od njih nema nešto mnogo veću platu od proseka. Za tako nešto, trebaš da imaš milion dinara mesečno, da bi mogao toliko da besniš... Čovek koji pošteno zarađuje novac, jedva da sa hiljadu evra može da pokrije osnovne troškove, tako da čisto sumnjam da su neke poštenjačine. Znam neke koji su se isto tako qurčili, pa su posle gadno prdnuli u čabar. Da li su to neki kompleksi "da se pokažu u celo selo", ili šta ti ja znam...

Ličnog sam mišljenja da ogromna sreća u kombinaciji sa rasipanjem para na razna iživljavanja, zapravo privlače nesreću.
I kad imaš para, ne treba puno besneti, već treba bar malo biti racionalan i normalan. Pa neće doveka da ti kaplje toliko.

zasto je izivljavanje ici na dva letovanja i zimovanja ili kupiti nov auto?
i ja sam to radio kad sam mogao.

svako se prostire koliko mu je cebe..zato sto tebi to deluje kao izivljavanje drugi trebaju da se uzdrzavaju?
Pa izvini, molim te, ali da neko kupi dva stana, tri automobila, renovira kuću, a da pritom dvaput letuje, dvaput zimuje i na svakih mesec dana ima po 150 zvanica za razna slavlja i rođendane, to meni baš nije normalno.

A sad si ti na redu, druškane...kad si se već javio, da nam svima ovde kažeš - možeš li da se zakuneš u svoje najmilije, da si na čestit i pošten način sve to zaradio?

U ovim južnim vukojebinama gde živim, neki ljudi (najčešće iz niže srednje klase) će potrošiti skoro sva svoja mesečna primanja na neke događaje, platiće najskuplje novogodišnje rezervacije u """elitnim""" kičerajskim restoranima ne bi li dokazali svojim prijateljima i okolini da imaju i da mogu.

Da li je to dobro, ili loše...kad se neka familija iživljava trošeći pare. Dvaput letovanje, dvaput zimovanje, kupuju se novi automobili, stanovi...Rođendani od 150 zvanica, silne neke slave, na svakih mesec dana nešto se slavi...
Mislim da to nije normalno. Neka svako ima para, da može lepo da živi, ali ovo je, po meni, teško iživljavanje. Imam neki utisak da će tom silovitom srećom da navuku neku nesreću. Mnogi su već počeli da ih gledaju popreko, ili sa čuđenjem. Nije normalno da se neko toliko rasipa novcem, a niko od njih nema nešto mnogo veću platu od proseka. Za tako nešto, trebaš da imaš milion dinara mesečno, da bi mogao toliko da besniš... Čovek koji pošteno zarađuje novac, jedva da sa hiljadu evra može da pokrije osnovne troškove, tako da čisto sumnjam da su neke poštenjačine. Znam neke koji su se isto tako qurčili, pa su posle gadno prdnuli u čabar. Da li su to neki kompleksi "da se pokažu u celo selo", ili šta ti ja znam...

Ličnog sam mišljenja da ogromna sreća u kombinaciji sa rasipanjem para na razna iživljavanja, zapravo privlače nesreću.
I kad imaš para, ne treba puno besneti, već treba bar malo biti racionalan i normalan. Pa neće doveka da ti kaplje toliko.
Kako došlo tako i otišlo tako rade uglavnom lopovi.

Kako mislis da neko zna da imas para, ako to ne pokazujes? Mislim onoooo

Pa izvini, molim te, ali da neko kupi dva stana, tri automobila, renovira kuću, a da pritom dvaput letuje, dvaput zimuje i na svakih mesec dana ima po 150 zvanica za razna slavlja i rođendane, to meni baš nije normalno.

A sad si ti na redu, druškane...kad si se već javio, da nam svima ovde kažeš - možeš li da se zakuneš u svoje najmilije, da si na čestit i pošten način sve to zaradio?
Samo ih Ne pitaj ih za prvi milijun staro pravilo

naravno da mogu da se zakunem... nemam veze sa politikom..samo sam strucnjak.

inace nemam avione i kamione koje spominjes.

Možda je zavist loša osobina, ali je lopovluk deset puta gora. Da li zaista misliš da neko ko ima prosečnu platu može to sebi da priušti?
Verovatno da ne moze, ali kakve to veze ima sa tobom? Dosta puta sliusam slicne komentare, nekih ljudi zaposlenih u drzavnim firmama, na foru "Ova je bila tri piuta na letovanje, uzela novi telefon, a odakle? Sa kojim od direktora je spandjana?" "Ovaj krade ovo, onaj ono, postenim radom ne moze to i to" itd itd. Sve i da je istina, ako ja vec takve stvari ne bih radio, zasto bi me se to ticalo? Osim ako nije u pitanju vrsta besa jer nisi sposoban da se ponasas na isti nacin i svojoj deci i zeni omogucis isto. Ja nisam sposoban za takve stvari, niti zelim da budem sposoban, pa me samim tim i ne zanima ako neko ko jeste to i radi. Hocu da kazem, da vecini vas koji se time bavite(vodite tudje knjigovodstvo) uopste nije do morala, pravde ili bilo cega, vec jednostavno zavist, bes i ljubomora jer niste tu gde su oni. Ne znate kako i ne smete pa onda vadjenje na moral i postenje. Takvi obicno budu gori od tih istih samo ako im se sansa pruzi.

Možda je zavist loša osobina, ali je lopovluk deset puta gora. Da li zaista misliš da neko ko ima prosečnu platu može to sebi da priušti?
Imaš li ti neki konkretan dokaz da je lopovluk u pitanju? Da li je neko u kreditima, da li je pozajmio, da li je nasledio... To su stvari koje mi u principu ne znamo.

Ako nemaš neki baš konkretan dokaz, onda samo poželi komšiji sve najbolje.

naravno da mogu da se zakunem... nemam veze sa politikom..samo sam strucnjak.

inace nemam avione i kamione koje spominjes.
E vidiš, oni imaju i to mi bode oči. I ko god popreko pogleda u takve, s pravom je to uradio.
Imaš li ti neki konkretan dokaz da je lopovluk u pitanju? Da li je neko u kreditima, da li je pozajmio, da li je nasledio... To su stvari koje mi u principu ne znamo.

Ako nemaš neki baš konkretan dokaz, onda samo poželi komšiji sve najbolje.
Znam sigurno da nije nasledio, jer sam prijatelj sa njegovom rođenom sestrom. Jer da jeste i ona bi nasledila. Dakle, nasledstvo nije.

Verovatno da ne moze, ali kakve to veze ima sa tobom? Dosta puta sliusam slicne komentare, nekih ljudi zaposlenih u drzavnim firmama, na foru "Ova je bila tri piuta na letovanje, uzela novi telefon, a odakle? Sa kojim od direktora je spandjana?" "Ovaj krade ovo, onaj ono, postenim radom ne moze to i to" itd itd. Sve i da je istina, ako ja vec takve stvari ne bih radio, zasto bi me se to ticalo? Osim ako nije u pitanju vrsta besa jer nisi sposoban da se ponasas na isti nacin i svojoj deci i zeni omogucis isto. Ja nisam sposoban za takve stvari, niti zelim da budem sposoban, pa me samim tim i ne zanima ako neko ko jeste to i radi. Hocu da kazem, da vecini vas koji se time bavite(vodite tudje knjigovodstvo) uopste nije do morala, pravde ili bilo cega, vec jednostavno zavist, bes i ljubomora jer niste tu gde su oni. Ne znate kako i ne smete pa onda vadjenje na moral i postenje. Takvi obicno budu gori od tih istih samo ako im se sansa pruzi.
Naravno da me se tiče, jer nam je puna država takvih uhleba, koji se bogate na tuđ račun. Svako ko mulja i krade, taj je zavuko šapu i u moj džep.
I slušaj, kretenu - pružila mi se šansa hiljadu puta i mogao sam da kradem naftu iz autobusa, kao što su radile mnoge moje kolege. Ja nisam bio lopov, niti ću ikad biti. Takve mi pare ne trebaju. I uvek ću biti takav, jer to sam ja.
Dokle god je takvih, koji podržavaju lopove i muljatore, nema nama bolje u ovoj državi.

A to što neko krade i besni sa tuđim parama, ako se ne bude njemu vratilo, vratiće mu se na potomstvo. Ko zna kome će nekom nevinom potomku sve to na nos da izađe.

Naravno da me se tiče, jer nam je puna država takvih uhleba, koji se bogate na tuđ račun. Svako ko mulja i krade, taj je zavuko šapu i u moj džep.
I slušaj, kretenu - pružila mi se šansa hiljadu puta i mogao sam da kradem naftu iz autobusa, kao što su radile mnoge moje kolege. Ja nisam bio lopov, niti ću ikad biti. Takve mi pare ne trebaju. I uvek ću biti takav, jer to sam ja.
Dokle god je takvih, koji podržavaju lopove i muljatore, nema nama bolje u ovoj državi.

A to što neko krade i besni sa tuđim parama, ako se ne bude njemu vratilo, vratiće mu se na potomstvo. Ko zna kome će nekom nevinom potomku sve to na nos da izađe.
Apsolutno se slazem sa tobom, mene takav nacin sticanja bogatstva takodje ne zanima ali bas zato me i ne zanima sta neko drugi radi. Svako neka radi svoj posao, svako onako kako misli da treba. Kao sto si rekao, vrlo lako potomstvo moze da ispasta kao sto biblija kaze "Ocevi jedu kiselo grozdje, a sinovima trnuse zubi". Takodje, izvinjavam ti se jer sam te etiketirao na prvu loptu.

Nisam dobro razumeo...
Dva puta letovanje i dva puta zimovanje i 5 puta letenje avionom, i 5 puta koriscenje autobusa, sve to nije razbacivanje parama..
To se knjizi kao istrazivanje, i uobicajeno je, kad si mlad i kad si star...
Koliko puta treba ici u banju , 2x sigurno , ja bih rekao 3x, a ne idem ni jednom...ide moja tetka koja uvek nadje kako da uzme one kupone , sto ih dele u posti , ja imam pravo , ali nikad ja to nisam stigao da uzmem...a devojka me jos molila i ja kazem hajde, ali nikako da naletimo kad ima....a i nismo pokvareni , tu moras da imas razradjeno , da znas gazdu koji pretvori 4 korisnika u jednog....pa angazujessvu familiju , njih 5ona , 5 ja i da odemu negde u neku zanimljivu banju za oboje..

E sad ako je tema o uhlebljenju , tu su Srbi eksperti , a ja nisam,
Ali Srbi su svi lopovi , nema ko nije...tako da je tema malo besmislena, rangiras lopove po uspesnosti...cemu to...
Ako krenes da sprecavas lopovluk, e onda ces da vidis totalno drugu sliku , tj evi ce da ti ebu mater , i oni posteni , narocito oni....tek onda vidis iza svakog postenog ustvari cuci 10 lopovluka...
Nema postenih u Srbij , ali stvarno ....to da se ne zanosimo ...
Najbolje sto mozes da izvuces je mulci lopovi , koji ne kradu imovinu fizicku imovinu , ali to je takodje vrlo vrlo retko...
Naravno da treba biti protiv takvih pojava, ali ja ne bih znao kako mozes da pobedis 99,999999999999999% stanovnistva koje jos neki sebe ne vide kao lopove...to je poseban trik ...kradem a ne vidim da kradem..

Meni se desilo , posto citam iz ociju , poznajem coveka vec mator, i odjednom promena...a dobar je covek mudar otac, ali vidim neka promena..i pitam sve u okruzenju sta se deava niko ne zna, svi kazu isto..
Proslo 10 godina, i vise, i cujem dobro covek kupio stan u Bg , pa drugi....sve je to ok...to mi ne pali alarm...ali se jos uvek secam sta sam video u ocima..
I tek posle 15 godina saznam da je promenio posao i postao prinudni upravnik i tek onda onaj cudni pogled u ocima dobija smisao...znaci dok su drugima indicija kupovine stanova , itd itd..meni je samo ona promena u pogledu bila cudna ali niko tada ne vidi znacaj niti izvlaci informaciju koju treba...

Poslednja izmena:

Back